Pomagaj mi s Ura za mikrokrmilnik PIC16F877A

E

electronics_guy

Guest
Pozdravljeni vsi, Rabim pomoč pri razumevanju uro mikrokrmilnika PIC16F877A. Jaz sem trenutno delajo na modulu ADC za PIC16f877A. Prebral sem lista, vendar nisem mogel razumeti, jasno. Imam nekaj vprašanj: Jaz sem z uporabo 4 MHz kristal na moji razvojni plošči, tako da tisto, kar sem razumel iz lista je, da sem morala narediti ura izberite bitov ADCS2: ADCS1: ADCS0 kot 001 (coz naprava max frekvenca je lahko 5 MHz in ker sem s 4 MHz bom izbral 001). Je moj izbor kajne? Plz pomoč Hvala vnaprej.

Rabim 4 MHz kristal na moji razvojni plošči, tako da tisto, kar sem razumel iz lista je, da sem morala narediti ura izberite bitov ADCS2: ADCS1: ADCS0 kot 001 (coz lahko naprava maksimalno frekvenco je 5 MHz in ker sem s 4 MHz bom izbral 001). Je moj izbor kajne?
Seveda! na ta način imate 8 Tošč delilnika, ki vam daje TAD cikel 2us (kot navaja lista, boste potrebovali več kot 1.6us TAD cikel ...)

Hvala veliko Ryu. :) Tudi jaz imam dodaten dvom ... glede PCFG bitov .... Če izberete to sem PCFG kot 011x, potem se bodo vsi zatiči Porta in Porte konfiguriran kot digitalni zatiči ... Kaj to pomeni? Ali lahko kdorkoli pomoč mi razumeti?

Hvala veliko Ryu. :) Tudi jaz imam dodaten dvom ... glede PCFG bitov .... Če izberete to sem PCFG kot 011x, potem se bodo vsi zatiči Porta in Porte konfiguriran kot digitalni zatiči ... Kaj to pomeni? Ali lahko kdorkoli pomoč mi razumeti?
Zdravo, 877A ima 8 analognih kanalov RA0-5 RE0-2. Ko je čip vklopljen, so vse te vrstice po privzetih nastavitvah v analognem načinu. to so nastavljeni kot vhodi pričakoval analogni signal. Veliko časa ne želite, 8 analognih zatiči, tako da spremenite tam funtion za digitalne vhodno / izhodne s spremembo teh 4 bitov ADCON1. npr. banksel ADCON1, da so vsi analogni vrata digitalnih I / O movlw 0x06 movwf ADCON1

@ Wp100 hvala veliko. Torej, moje vprašanje je, zakaj bi se moral spremeniti in kaj se zgodi, ko jih spremenite v digitalno nožice? Ne vem, če Sprašujem zelo neumno vprašanje, ampak thats jesti mi veliko .... Hvala

@ wp100 hvala veliko. Torej, moje vprašanje je, zakaj bi se moral spremeniti in kaj se zgodi, ko jih spremenite v digitalno nožice? Ne vem, če Sprašujem zelo neumno vprašanje, ampak thats jesti mi veliko .... Hvala
Pozdravljeni, analogni pristanišča samo vhod, pričakujejo, da bodo prejeli signal nekje med 0 in +5 V in zahtevajo mikro, naj uporabi svoj ADC strojne opreme, ki je tiho počasi. Pristanišča, ki so nastavljeni na digitalno lahko vhodov in izhodov, so zelo hitro in je potrebna navadna visoko ali nizko V 5 0V signala, ki označuje dva možna stanja. Ti lahko karkoli, od preprostih vložkov preklopite na relejnih izhodov ali stvari, kot so prenos podatkov vhodno / izhodnih pri visoki hitrosti želite slediti dober tutorial, kot je ta, ki vas bo naučil vse osnove, ki jih pokriva tako Assember in C jezika [URL = "http://www.gooligum.com.au/tutorials.html"] http://www.gooligum.com.au/tutorials.html [/URL]

Hi, analogni pristanišča samo vhod, pričakujejo, da bodo prejeli signal nekje med 0 in +5 V in zahtevajo mikro, naj uporabi svoj ADC strojne opreme, ki je tiho počasi. Pristanišča, ki so nastavljeni na digitalno lahko vhodov in izhodov, so zelo hitro in je potrebna navadna visoko ali nizko V 5 0V signala, ki označuje dva možna stanja. Ti lahko karkoli, od preprostih vložkov preklopite na relejnih izhodov ali stvari, kot so prenos podatkov vhodno / izhodnih pri visoki hitrosti želite slediti dober tutorial, kot je ta, ki vas bo naučil vse osnove, zajema tako Assember in C jezikov Najlepša hvala. To je pomagalo. :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back