pogostost števec brez dotikanja PIC uporabo logičnih vrat

D

darrenbkl

Guest
Kako frekvenčni števec brez dotikanja PIC? Uporaba logičnih vrat .. thx.

Kako frekvenčni števec
Frekvenčni števec lahko pomeni nekaj 10 Hz frekvenco omrežni do mikrovalovni pečici GHz. Morda boste želeli biti bolj specifičen.
wat o tistih ločljivosti stvari?
To je pravzaprav zanimivo vprašanje, poleg frekvenčnem območju, lahko bi morali vedeti o svojih zahtevah ločljivosti.

EMM .. njegova preprosta frekvenco števec, s katero koli vrsto, ker pa im uporabo 555 časovnik kot oscilator, mislim da je obseg omejen na kHz. Ne vem, o moji ločljivosti zahteve, kot je projekt nikoli ni izjavil, da moram konceptualizirati, kaj je ločljivost stvar ..

OK, kHz delovanje je jasna specifikacija. Enostavno frekvenca števec je v bistvu štetje impulzov v določenem času vrata. Vrata čas določa tudi resolucijo. Npr 1 drugič vrata pomeni resolucijo 1 Hz, skupna vrednost za nizke števci frekvenc. Za višjo ločljivostjo 0,1 Hz, bi 10 sekund vrata časa je potrebno. Daljši časi vrata so precej neprijetno, tako za višjo ločljivost pri nizkih frekvencah, je rezultat večinoma izračuna iz obdobja merjenja, po možnosti mutiple obdobje merjenja za visoko accuray. To ne deluje, ne da bi predelovalcu ali namenskega računske enote.

ok thx za info zelo veliko. Moje znanje je omejena na logiko TTL, ker sem šele prvo leto študent, tako da pomeni, jaz ne morem prikazati frekvenco z decimalno vejico kot 10.1, 55,5 Hz itd .. s časovnim vrat števec frekvence? Kaj pa, če jaz oblikovati števec z ločljivostjo 1 Hz in vhod signala s frekvenco, kaj pravi 10,1 Hz? Bo števec okrogla vrednost do 10 ali kaj drugega?

TTL (ali 74HC) naprave so v redu zgraditi preprost števec frekvence, je bilo to značilno 70. DIY projekt. Če imate 1 sec vrata časa in 10,1 Frekvenca Hz vnosa, boste merijo predvsem 10 in včasih 11 Hz. Vidite lahko, zakaj, če potegnemo valov s svinčnikom in papirjem. To lahko na splošno domnevati, da je digitalni merilni negotovosti za + / - 1 števka.

s 3 7-segmentni prikazovalnik LED, lahko prikažem od 0-999 Hz z ločljivostjo 1 Hz. za 1kHz zgoraj, bi rad, da se prikaže v kHz, na primer, vhodni signal s frekvenco 12khz, se na zaslonu kažejo 12, tako da sem uporabite oscilator, ki proizvaja 1 kHz impulz, zaradi katerega sense.but če gre za 12.5khz, jaz mislim ne more proizvesti točno frekvenco zaradi pravice ločljivosti problem?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back