Počasna hitrost ventilatorja v načinu pretvornika

M

Mithun_K_Das

Guest
Sem izdelal PWM kvadratni wave inverter. inverter je v redu. ampak občutek neke težave. frekvenca je stabe 50.53Hz. Obratovalni ciklus je 50%. voltgae je od 234 do 238AC. če pa sem naložiti ventilatorjem, potem hitro postaja 8/10 njegove dejanske hitrosti. Ne najdem nobene napake projektiranje, toda ne najdem, zakaj je hitrost počasnejši od običajne hitrosti. Mi lahko kdo pomaga?? Pls me obvesti. E-pošta: mithun060@gmail.com _Mithun [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 48 minutah: [/color] [/size] sem SG3524 kot oscilatorja vezja, kot običajno. Pomagajte mi pls ...

celling navijačev v glavnem. Ocena: 220V AC, 85W. Ampak še en problem, sem gledal, svetlost jasnih svetilke AC velja tudi nizka. Ne najdem, zakaj. obstaja kakršen koli problem v obliki valov? Lahko vam pokažem nadzorno vezje PCB design. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 38 sekundah: [/color] [/size] http://images.elektroda.net/100_1273195380.jpg

Hi Mithun, mislim, da tvoj inverter oblika nima povratnih informacij, tako da, ko je naložen ventilator, napetost pretvornika pade in ni nadomestilo za to, da ventilator vrti počasi in svetilke sveti nižje. Upam, da to pomaga. Tahmid.

Hvala Tahmid Vai, ampak sem se uporabljajo za krmo nazaj ckt uporabo 4N35 opto-couplar. o / p napetost ne spreminja še. a napetost je manjša, brez obremenitev. Če katerikoli waveshape problem tam?? ali hrup? O / P, se filtrira z RC filter. ampak frekvenca merilnik pokaže, druge frekvence so 153/163, ampak, če je frekvenca meter 1. povezana, nato pa inverter je vključen, kaže, 50.53 Hz. pls glej moj dizajn sem objavil. Hvala Mithun [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 37 sekundah: [/color] [/size] anyway, ni zvoka v ventilator (ponavadi ventilator proizvede ceeeeeee zvok za kvadratni val). Ventilator je gladko teče, vendar počasneje. Pravkar sem naredil nekaj sprememb, je dodal bolj filter in iz pipe se spremeni. Zdaj fan je hiter, a napetost je 248AC. lahko odpi težave mislim. Jaz sem testiranje ... Če ima kdo boljšo idejo, pls pomoč mi. Hvala Mithun

Navijači so induktivna bremena, pa bo seveda treba affexted z valovno ste generacija (PWM), v vašem primeru, medtem ko je odbor suppplies sinus. To je spped sprememba lahko usally razvidno iz 90 odstotkov pretvornikov PWM. To je odvisno tudi od jedra izhodnega transformatorja, kakovost prenehanja žic in izhodnih voznikov (vreme tranzistorji MOSFET, IGBT ali ali)

MOSFETs se ne segreje, ampak transformator se segreje. in zvok prihaja ven iz transformatorja. obstaja kakršen koli problem v oscilatorja vezja? mi lahko pomagate oblikovati oscilator sinusni val ckt? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 ure 51 minut: [/color] [/size] Ali je mogoče convart kvadratni val v sinusnega signala z uporabo D / A pretvornik vezje s filtrom pasovni? Ste kakšno idejo? Mi prosim odgovorite.

Končno sem našel problem za počasnost ventilatorja. To je bila pravzaprav naša merilna napaka. smo izmerili O / P napetosti s pomočjo digitalni multimeter. V tem primeru o / p hrup mešati in nekaj trni. kot rezultat, DMM kaže visoko napetostjo, zato smo uglašeni z PWM na 225VAC. vendar je bilo dejansko 180V AC. Zato mislim, da bi morali uporabiti Analogni voltmeter za merjenje visoke AC napetosti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back