Plot bode ploskve

L

luckyvictor

Guest
Živjo

Jaz sem novi v študiji DSP, in želim vprašati naslednja vprašanja:

Imam file wav test, uporaba i wavread brati datoteke, kot tudi dobili svoj pogostost vzorčenja, pa ne vem, kako naj parcelo wav v FFT, siten stvar je pogostost os, jaz že vem pogostnost vzorčenja 8kHz je, ampak jaz nimam pojma, kako lahko jaz parceli velikosti spektra pred njeno pogostost.

Upam, da mi nekdo razloži korake.

Hvala lepa

Bode parcele so tako Obseg in vrednote Phase Shift vs frekvenco.
Ali ste z uporabo MATLAB? Je zelo lep primer howto uporabo in FFT parcelo na dnu številu Wolf (število madežev na soncu).

yes, Im using matlab, jaz samo ne vem, kako priti desno frekvenco os.Samo to vem, pogostost vzorčenja signala, zajem in jaz le 8ms trajanje signala z 128 točkami Hammingov okno.

Torej, imate 8ms podatkov in ste vzorčenju na 16kHz (128 točk, ujetih v 8ms).
Resolucija FFT se nato 125Hz in najvišje frekvence, je 8kHz (16kHz / 2, Nyquist izrek).
V matlab language: f = 0:125:8000, je pogostost os.Imejte v mislih, da bo matlab kažejo na obeh straneh vašega FFT, tako da boste morali za polovico dolžine FFT rezultat ...

Mislim, da Razmrsiti razumem vašo explainsion, saj najvišje frekvence v signalu je 8kHz, to je, zakaj je moj pogostnost vzorčenja je 16kHz, torej zadnjo točko, ki ustreza najvišji (last) sestavnih delov v frekvenčnem v svoj signal, in ker je moja pogostnost vzorčenja 16kHz, in imam 128 točk, tako da je resolucija 125Hz.Sem razloži pravilno?

Sem zdaj 3questions rad vas strokovnjake, kot v tem primeru, sem moral uporabiti filter za zaviranje tonalne interference, sem rabil FIR1, vendar nimam pojma, za naslednje pogoje:

1.Kaj je tonski interference?

2.what je normalizirana frekvenca?Kako izračunati to?

3.Ko uporabljam filter funkcijo v Matlab, kako naj vem, da parameter prosim?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back