pisati podatke v RAM za MCU v EEPROM, ko izpada elektrike

D

dnarenderreddy

Guest
zdravo vsi, moje ime je narender, b.tech zadnjem letu stopnjo. iam počne moj projekt na pre meter energije piad. jaz sem se sooča težave z zasnovo. kratko o mojem projektu. ne bo energija meter ic, ki wil se pretvorbo instantaneeous obremenitev v stročnice in mikrokrmilniška ki bo štetja ti impulzi in če kdaj postane število impulzov 1500 potem se poveča števec in nekaj je zapisano v čip serisl eeprom. zdaj, ko kdaj števec je le na manj kot 1500 impulzov in je izpada elektrike, nato pa so izgubili vse ram vsebine. i, se izgubi ea skupaj 1 kWh. tako da za to imam za oblikovanje moči, back up enote (od akumulator), ki bo odkril izpada elektrike in swith na zelo hitro, ko pride do izpada elektrike in bom napisal rutinsko interrup storitev pisati vsebine števec v serijski eeprom in potem moje nazaj gor (iz akumulatorja) enota bi morala tudi zapreti. in o ponovni vzpostavitvi oblasti naj vzamem vrednosti iz serijski eeprom in potem začne štetje od tam. kako se to lahko stori, brez hlapnih RAM ni ekonomično eno, tako jaz vekanje gre za to. Mi lahko kdo pomaga z nekaterimi drugimi krogu nizke stroške in dobili moj namen rešiti. Žal mi je za mojo angleščino. hvala vnaprej.

u lahko uporabite serijski eeprom od ATMEL, je AT24c02 u potrebujejo le tri pin SDA, SDC, in GND, da ga vmesnik. prenos dokumentov list od tam in tudi kodo, iz www.atmel.com , če u so kakršne koli težave post tukaj.

hello, iam uporabo na at24c04 ic, to ni problem z EEPROM svoj problem z močjo back up za pravijo 15 sekund. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 36 minutah: [/color] [/size] zdravo banh, sem videl prispevek u omenjeno, njegove precej izobraževalne, lahko daš mi končno vezje, ki ste jih uporabili za vašo prijavo. hvala narender [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 36 minutah: [/color] [/size] ampak mislim, da baterija bo zajetno za mojo vlogo, koliko bo velikost 9 voltov NiMH baterija. in kaj bo njegovo velikost. Hočem nazaj gor za male čas vey manj kot minuto. zmogljivost baterije (AH), mora biti zelo majhna. Mislim, da vodi kislino baterije ne bo ustrezala mojo vlogo (steni visi energije meter). Obstaja še kakšna druga baterija, ki bo majhna in zagotoviti me 9 voltov. čakajo na vaše hvala narender

če lahko krmilnik ur dela na 3V lahko u uporabo 3V baterijo, ki se uporablja v matični plošči. ali 3,6 uporabljati brezžični telefon pa so majhna.

Zdravo, to ne more veliko pomagati, a ste pomislili kondenzatorjev? Mislim na tiste, 1-5F. Njihovi tekmeci zmogljivosti baterij, ki pa jih lahko zaračuna zelo hitro. Kape backup spominske so poceni zdaj, in traja približno 3 leta po polni ceni. http://www.hackaday.com/entry/1234000383070996/ Upam, da to pomaga. Zgornja meja v povezavo je velik 1, lahko dobite drobne tiste, velikosti od nekaj gumbastih celic. Buriedcode.

Zdravo, moje vezje uporablja ATMEL 89s52 mikrokrmilniška, nisem prepričan, ampak se bo sam reset krmilnik, če napetost pade pod 4 voltov. tako da ne morem uporabljati 3 voltov. i lahko uporabi 3 celice motherboard compuiter v seriji, ampak kako leng bodo trajala bom risanje moč le, dokler nisem napisal bajtom podatkov v EEPROM in celotno obremenitev na baterije, sestavljena iz microcontroler, serijska EEPROM at24c04, LCD osvetlitev , max 232, 2 LED. toda vse rabim, ni več kot največ 30 sekund, v najslabšem primeru. koliko se lahko stroškovno super kondenzatorjev in kje v Indiji (Hyderabad) sem jih dobil, bo dajejo moč za zgornji laod za najmanj 25 sefconds. Koliko stane celice v ceni računalnika kako dolgo wil trajajo zgornji obremenitvi. hvala narender

15 sekund??? Koliko podatkov so pišete?? Iz vašega opisa prej, bi si mislil, le nekaj zlogov. Varčevanje, ki jih je mogoče doseči v nekaj milisekundah. Ali ste dejansko meri prihranite čas? Jaz bi se bolj misli na kako odkriti moč-out na najhitrejši možni način. Ali da, kolikor je to mogoče navzgor. Ne čakajte za vaše filter kapice, da spusti. Potem goveje meso do oskrbe z električno energijo, da bi vam čas, ki ga potrebujete. V najslabšem primeru, uporabite p-MOSFET za krmo, ki niso kritične komponente in ga izklopite, ko vidite izpadu električnega napajanja. To bo varčevanju z električno energijo za kritične komponente (UC in EEPROM).

ya, svoje ne 25 ali 30 sekund, njegova stvar, če mislim, da max 2 sekundi .. moje vezje je že vgrajena na PCB jaz vekanje so MOSFET, da preklopite izklop z drugimi napravami. tako i treba dostaviti tudi druge naprave. jaz šele potreba po odkrivanju in prihranite nekaj bajtov in nato preklopite na baterijsko napajanje fthe tudi. Mislim, da sem dont potrebujejo baterije za polnjenje, se baterije se uporabljajo v računalniških motherboards traja dolgo atleast za 1 ali 2 leti, če se uporabljajo le, ko je prišlo do izpada napajanja.

Bom ponovil, kar potrebujete za merjenje, kako dolgo traja shranite. ugibati, je, dobro, amatuerish. Ukrep vaš trenutni sestavi. Slika iz velikost problema. Uporaba znanstveni pristop. Za slabo niste razumeli problem pred gradnjo krog.

hi, lahko u povej mi, kako meriti čas, ravno potreben za pisanje v eeprom

vzdih. ne kdorkoli slika stvari ven zase več? dobro, si lahko preberete kodo in štetje ure. ob predpostavki, da so obrazci, ki prikazujejo čas. Imate o'scope? dal kodo, da to ne v zanko AMD preklop pin visoko in potem nizko na vrhu zanke. pogled na pin s področja. merjenje časa med impulzi. imaš štoparico? dal trgovina kode v zanki za povedati 1000 iteracij. Toggle pin pred začetkom zanke, da preklopite na koncu še enkrat. dajo vso stvar v neskončno zanko. uporaba DVM za gledanje pin in uporabo štoparice za merjenje visoke ali nizke obdobju. boste morda morali poteg navzgor ali navzdol število itterations. če imate prost pin, lahko žirija-up ploščadi LED za vizualno indikacijo. če imate emulator, štetje sled buffer ure.

Dont posodobite podatke za vsakih 1500 impulzov jo posodobite za manj kot 100 impulzov ali 50 itd, tako da bo število izguba zaradi izpada električne energije biti minimalna.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back