pinductor za anologlib ali Induktor za PDK v shematskimi sim?

D

Depp

Guest
Opazil sem, S-parameter in NF so različni, ko sem samo spremeniti simbol Induktor, med Induktor obliki anologlib in Induktor obliki PDK.

tako, kot da je Induktor za anologlib in Induktor obliki PDK, ki naj se uporabljajo v shematskimi simulacijo?

hvala.

je Induktor vzorčnega obrazca PDK vključujejo parametre procesa. vendar ni prikladno za vezje prilagoditev.

pinductor v analogLib ismeant za zastopanje parazitski * * induktorji, pridobljenih iz izvlečkov iz postavitve.

Induktor v analogLib je splošni model.V načelu bi morali uporabljati PDK Induktor, ker je povezana z njihovim modelom.

n1cm0c wrote:

pinductor v analogLib ismeant za zastopanje parazitski * * induktorji, pridobljenih iz izvlečkov iz postavitve.Induktor v analogLib je splošni model.
V načelu bi morali uporabljati PDK Induktor, ker je povezana z njihovim modelom.

ko se tokokrog razporeditev se opravi (Induktor, kondenzatorji, tranzistorji in medomrežnega skladbe so pripravljeni za IC masko) DRK / ekstraktorskim izračuna vrednosti v parasitics in backannotates je v shematski.je pcapacitor, pinductor in drugih p-naprave v analogLib so mišljeni za to, da predstavljajo parasitics ki bodo dobili svoje vrednosti iz backannotation iz Sheme.

če netlist a izpisanih pogled boste videli pcapacitor napravami v simulacijski datoteki, na primer.

hvala za vaš odgovor.
Sedaj moje vprašanje je, kako backannotate?
trenutno sem v post-simulacija s pomočjo "simbol".
misliš, ko sem se ekstrahira parasitics, p-naprave bo vključitev teh parasitics avtomatično?In potem sem lahko zaključijo po sim z uporabo p-naprav?
hvala.

Moja razlaga je nekoliko napačna, sem naredil hiter pregled.

p-naprave se uporabljajo za zastopanje parasitics, in so proizvedena v izpisanih pogled.Ko so ti netlisted za simulacijo si lahko ogledate v simulatorju datotek.

To je mogoče nazaj Pribilježiti napetosti od izpisanih rezultatov simulacije za shematskimi, vendar to ni mogoče za nazaj Pribilježiti parazitski vrednosti od izpisanih pogled v Sheme.Protitlak zaznambe ne more ustvariti nove elemente v shematskimi, in očitno ni mogoče uporabiti LVS Rezultati se nanašajo na presistor v izpisanih pogled na presistor v shematično.

p-naprave mora obstajati v analogLib zaradi simulacijo poglede, ki se uporabljajo za netlist jih za različne simulatorje (eldoD, hspiceD, začimb, Predosjećaj).

Načeloma se presistor / pinductor / pdiode / pcapacitor naj * * ne smejo uporabljati v shematski.V presistor za primer nadomesti z kratkega stika, ko je shematski pogled netlisted za simulacijo.Njihov simbol ne obstaja, ker so dejansko prikazani na vrhu obliko, grafično, v izpisanih pogled.

Oprostite za zmedo, sem kopati malo, saj nisem nikoli uporabo p-naprave v moji Sheme ...

Zahvaljujemo se vam za odgovor, n1cm0c.
"ni mogoče nazaj Pribilježiti parazitski vrednosti od izpisanih pogled v Sheme."
tako, lahko naredimo po simulacijo le z "znak"?

glede p-naprave, se zdi, imam veliko stvari, da se naučijo ... hehe ...

Post-postavitev se izvede simulacijo z uporabo izpisanih pogled, kjer simboli ekstrahiranih naprav prikazana "grafično" na vrhu poenostavljena različica razporeditev.
p-naprave se ustvarijo samodejno DRK / EXTR orodje.
Eden teče simulacij z uporabo te izpisanih različica, ki ni shematskimi, vendar se lahko netlisted za simulacijo.Za podrobne korake, ki jih morajo preveriti on-line dokumentacijo.prvotni shematskimi lahko nazaj označenih s simulacijo rezultatov, ne pa z ekstrakcijo rezultatov.

hvala n1cm0c, ampak
sem se bala nesporazume med nami.
je pinductor sem rekel, je prikazana v dodatku.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

pinductor (in pdiode, presistor, pcapacitor) so Predosjećaj, hspiceD, začimb stališč, ki so za generiranje opisa naprave za simulator.
simbol pogled se lahko uporablja v Sheme, vendar načeloma ne bi smel.
je mišljeno, da je grafični prikaz naprave v da DRK / EXT orodje ustvari od postavitve vašega vezja.

Primer,

ustvariti diff ojačevalnik pozval OTA, da shematski pogled (vsebuje shematskimi, dva para diff napravo in sedanje sudopera naprave).
Ustvarite simbol glede na diff ojačevalnik OTA, ki prikazuje vhodno in izhodno nožice, s trikotnim črpanja za zastopanje shematskimi.
Sedaj ustvarite postavitev OTA, izdelavo pripomočkov, to je pogled izgleda.

OTA je nato 3 ogledov => simbol, shematični in postavitev

Če zaženete DRK / EKSTRAKTA orodje in zaprosi za vezje ekstrakcija s parasitics boste videli nov pogled za OTA,
ki se imenuje izpisanih (ali kaj podobnega, glede na orodje, da se odločite za uporabo).

OTA je nato 4 ogledov => simbol, shematski,
oblikovno in ekstrahira

Ekstrahiranih pogled canbe netlisted in simulira, kot shematski prikaz.
The p-naprave bo proizvedena znotraj izpisanih pogled OTA.
Če odprete izpisanih Glede OTA p-naprave so vidni, saj so simbol pogled.Znak namenom je grafična risba naprave.

je to jasno zdaj?

Zahvaljujemo se vam za odgovor, n1cm0c.
p-naprave si rekel je, kot je kondenzator proizvedena z ekstrakcijo, tako kot prilogo kaže, kajne?

Da, kondenzator, ki jih vidite na izpisanih tokokroga je simbol Glede na napravo.The p-napravah bo prikazan v vašem img.

hvala n1cm0c.
Zdaj vem točno kaj misliš, ko si rekla p-naprave, kot img v post i Objavljeno: 29 Sep 2007 10:16, kajne?
vendar pinductor ali pcapacitor sem rekel, so simbol iz "analogLib", podobno kot IMG kaže na to prilogo:

in Induktor of PDK sem rekel v naslovu je prikazan v tej prilogo:

in problem, ki sem naletel je uporabiti eno med simulacijo shematskimi, pinductor v analogLib ali Induktor v PDK.
saj Sklepamo S-parametri in NF in tako naprej.
za primer, ko sem zamenjal pinductor z Induktor iz PDK v oblikovanje LNA, imajo enako vrednost, S21 močno spremenile.
Mogoče bi morala uporabiti Induktor iz PDK ko naredim shematično simulacije.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back