PIC32MX USB vs STM32F103xx

M

maheshkuruganti

Guest
Hi all, možnost izbire med MIPS M4K PIC32 USB in STM32F103 kaj bi izbrali in why.Thanks.

Kaj želite narediti in kako? Resno. STM32 svoje prednosti, tako da je PIC32. Na kratko. MIPS M4k jedro ponuja nekoliko večjo zmogljivost v primerjavi z ARM Cortex-M3. Obstaja veliko več razvojnih orodij na voljo za Cortex, bi lepo biti Primer2 http://mcu-related.com/index.php?searchword=primer2&option=com_search V prihodnje boste verjetno dobili boljše cene za naprave, ki temeljijo Cortex zaradi večje konkurence med prodajalci, na drugi strani pa je Microchip izkazal za zelo zanesljiv dolgoročni partner s precej dobro voljo. Torej, če ste bolj združljivi v druge možnosti in nadgradnje poti v Cortex-R4, jaz bi uporaba Cortex-M3, če bi želeli malo več zmogljivosti prav zdaj, bo PIC32 vam da. Zdi se, da sta oba dobra izbira. Bob

Spomnil sem se Microchip zunanjih PIC32 (PIC24 preveč, morda? Ne vem na PIC24, ampak precej prepričan o PIC32) proizvodnje v tretje osebe proizvodnjo.

Hi Imam enak izziv za mnoge oblikovanje - in sem se odločil, STM32: 1) Orodja in demo vozilu iz več proizvodnje, da izberejo, in tudi brezplačno (GCC) eno 2) CMSIS - programska oprema združljivost z drugimi CORTEX M3 proizvodnja - lahko oblikovanje z STM32 in enostaven prenos programske opreme na druge cortex M3 !!!!! 3) Programska oprema knjižnice iz vandor - zelo dobro, zelo hiter za uporabo in enostaven za učenje iz primerov 4) stroški - nižje stroške naprava v theat stroškov družini manj kot 2 $ To je strokovno stališče, če ste študent, boste verjetno imate čas, da se naučijo oba. Vse najboljše Bobi

Hvala, sem iskal dolgo časa zanesljivo solution.We bistvu bi instrumentacija in bi rad standardizirano rešitev za nadzor z zaslonom na dotik vmesnika, in soočili linux na to, da vmesnik za računalnik etc.So mislim, da bom šel z ARM Ti temeljijo MCU.Thank.

Zakaj misliš, da bi posebno na ARM rešitev je boljša dolgoročna rešitev, ki PIC32? Samo radoveden. PIC32 ali bolje Microchip ima zelo dobre rezultate dolgoročne razpoložljivosti. Govorimo o akterji na trgu ARM7 / Cortex, jaz ne bi, da je izjavo za vse od njih! Glede na to, obstaja več igralcev, več izbire in se lahko nekatere prednosti v ceno / učinek, vendar ne pozabite, ki ostane podjetju za določen izdelek. Za nekatere informacije v zvezi s proizvodi Cortex, lahko preverite tukaj http://mcu-related.com/index.php?searchword=Cortex-M&option=com_search Bob

Dragi Robert Ena beseda - izkušnje, imam več kot 17 let izkušenj, ki se ukvarjajo z vsemi večino vseh mikrokrmilniška vrste na tem svetu! Z mojega vidika je bolje, da imajo izdelek, ki ga več proizvajalcev nato proizvod, ki ga ena sama. Danes podporo za mikrokrmilniška je veliko bolje potem je uporabo, ki se pa nekaj časa, da izberejo mikrokrmilniška s seznama več konkurentov, predvsem ležala na podporo, ki jo proizvajajo, svoje priljubljenosti, orodja in končno ceno v mojem življenju, ko sem videla več kot nekaj COMPNY je, ki padejo z napačno izbiro mikrokrmilniška za izdelek in tam me belive to ni lep pogled, da imajo. V mojem profeation sem nasvet Hi-tech companys kako izbrati pravo mikrokrmilniška tam za izdelek in da ne pade z napačnim eno - in je tako preprosto, da hodi v napačno pot, posebej, ko se ukvarjajo s proizvodnjo> 100.000 enot in politika v napoto. Vse najboljše Bobi

Hi Bobcat, dobil več kot 20 let izkušenj na mikrokrmilniška svetu ;-) Na splošno se zdi, imamo podobno ozadje. Resno, če se pogovarjate ARM iz Atmel ali roko iz NXP in Cortex-M3 od ST, s katero se pogovarjate 3 različne naprave ne eno napravo od 3 prodajalcev. Zagotovo je lažje, da prehod iz ene v drugo ARM7 ali celo Cortex za to zadevo, vendar je še vedno boleč prehod če izdelek z uporabo enega od mikrofonov je v obsegu proizvodnje in manj zanesljivo podjetje ustavi proizvodnjo ARM posebne naprave, ki jo izbral za svojo uporabo. Kot je za PIC32, da je pravilno, da ni drugi vir za zelo podobno napravo, vendar pa je zgodovino Microchip, kar se mi zdi odlično enega. Torej, glede na izbiro med eno napravo vir iz podjetja z odličnimi dolgi rok razpoložljivosti referencami in drugo ARM temelji napravo, ki prihajajo iz podjetja z bolj vprašljivo zapis, bi jaz osebno se odločijo za boljše referencami. Preklop v proizvodnji, da "tako imenovani drugi vir", bo stalo skoraj toliko kot prehod na drugačno arhitekturo. Kakšen je vaš položaj? Cheers, Bob

Moram strinjati z bobsanjose (več kot 30 let izkušenj v tej industriji sam). Uporaba ARM jedro iz differant proizvajalcev, ni ista stvar. Videl sem isti argument za uporabo 8051 (veliko je prodajalcev, ni isto procesor). Kot je dejal Bob moraš gledati zgodovino prodajalca. Microchip je verjetno najbolj topilo procesor proizvajalec v današnjem svetu (oni sedel na veliko o denarju), in imajo dolgo zgodovino uspeha. Do februar so poskušali pridobiti Atmel, ampak umaknil ko se je trg zmanjšal in Atmel prodaja padla 30% v 1. Qtr 2009. Sem videl veliko proizvajalcev pol izginil v zadnjih 30 letih. Kateri igralci mislite, da bo na trgu v naslednjih 1, 2, ali 5 let. Vaš projekt je lahko odvisna od vas ugibati desno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back