PIC16F877A in PIC18F452 Board Development.

C

Code Warrior

Guest
Želim, da bi PIC16F877A in PIC18F452 temelječ razvoj krovu. Ali lahko fantje kažejo me vse zaporedne ali vzporedne programske opreme za nalaganje kode v trenutek želim, da to storijo brez bootloader. Pošlji nasvet za nekatere softwares.

Hi! Po mojem mnenju je edini način, da drugi program, čipov je uporaba programer. Obstaja veliko softwares voljo na krovu, vendar sem bil z uporabo "Winpic800" v zadnjih 4 mesece brez kakršnih koli težav. To je najboljši software, da sem naletel. Imam preizkušen tako z 18F452, 16F877 in veliko drugih čipov pic. Uporabite ga lahko z mnogimi različnimi železnina, ampak jaz raje, da ga uporabljate z »pic16pro" strojne opreme. Upam, da to lahko pomaga u. Veliko sreče. Regards.

Hvala za dajanje info. Ali obstajajo kakršne koli druge programske opreme, razen Winpic800? Prosim, daj mi info.

Lepo povezavo picstudent. Mimogrede, ki programer, ki ga uporabljate? In hows PICStartPlus programer je vredno, da en nakup?

Hai Hvala. Po mojem mnenju ... Purchasing Programmer od Microchip ni stroškovno učinkovito odločitev za vaš študij ali razvoja. Za to si lahko zgradi koli na voljo v neto. http://kitsrus.com/ to je tisti, rabim. Toda, ko ste resni v tem delu bodisi gradnjo ali nakup ICD2 od Microchip. Pri tem je treba za razvoj PIC. (Vsaj za male vlagatelje, obsegu!) Normal ICD 2 tokokroga, ki jih vidite so bodisi serijski ali USB na serijski ICD, ki ne bo s hitrostjo od prvotnega ICD2 Microchip. (Mislim, da pri polni hitrosti ICD vezje, z uporabo nekaterih drugih chip je tudi v odboru, lahko pa je zamudno za izgradnjo.) Če čas je kritičen (in prepričan sem, da je!) Nakup ICD2 in začeli delati. Imam ICD2 Microchip in še nisem obžaloval, da je nakup. Se vidimo kasneje .. de .. VU2 ... picstudent

Ok potem bom šel v komercialne programer in ICD2 od Microchip. Kakšne so prednosti ICD2 kot jaz nikoli ne uporablja ICD zato sem dont imajo kakšno idejo o tem. Ali lahko prosim explian kot je, na kakšen način je uporaba ICD poln za razvojno delo. Daj nekaj primerov tudi.

Hai Če boste za ICD2, vam ni treba imeti za nakup druge programer, saj lahko ICD2 to funkcijo tudi programer. Lahko programa ciljne IC na krovu po razvoju. Probabily boste pa drugo programer za proizvodne namene samo. Ko razvije projekt (z uporabo samo programer), kaj morate storiti, je napisati kodo, televizija čip in gledam rezultat v upanju na najboljše! (Lahko debugg uporabo Simlator pa ni mogoče, ko zunanji signal, je treba brati) Ampak, če imate ICD lahko debuggg svojo kodo z gledanjem spremenljivk. Recimo, če vam Dovoljena zaslon .. Uporabo, ko teče kaže neredno branje, morda ne boste prepričani, vreme vaš izračun delno ali ADC vhod je narobe. Če imate ICD lahko ustavite ICD pomeni kodo, kjer THW ADC vrednost se brati in preveriti vreme, da je vrednost kot expected.If, da je vrednost pravilna potem lahko začnete lov na vašem izračunu del programske opreme. upam, sem reasonabily jasno. picstudent btw. Če se vam zdi moje prispevke koristne prosimo pritisnite "pomagal me" gumb. Konec koncev, spoštovanje je najbolj želel stvar v življenju Human:. D: D: D in I belive, da je motivacija sistem razvrščanja in glavni uspeh pogon tega sveta: D: D

Razumem malo ICD lahko prosim dajte mi vse druge primer uporabe ICD v razvoju. In suppode delam temp. Indikator, ki uporablja DS1621, ki je I2C napravo in sem z uporabo LCD-modul 16x2, v tem primeru, kako se bo ICD pomagala dati nekaj detailes. To Microchip `s ICD je združljiv s CCS C in PICC križ cmpiler?

Hai CCS ima posebno ICD če ste zainteresirani. ampak Microchip ICD2 deluje z MPLAB. Tako se lahko uporablja s Hi Tech ali CCS, če želite. Ker tako Hi tech in CCS so "Plugg-ins" za MPLAB, s katero lahko uporabite te prevajalniki neposredno iz MPLAB. Torej je lahko katera koli od teh prevajalnikov uporabljati ICD2. Kako bo ICD vam bodo opredelili šele, ko boste napisali program. Kaj bom zdaj lahko rečem je, da vam bo pomagal, da gledajo spremenljivk, registrov, periferija in videli, kje in kako televizija je naslov. picstudent

Hvala picstudent za vašo pomoč. ICD je res super za razvojno delo. Hvala za info.

Hvala za dajanje info. Ali obstajajo kakršne koli druge programske opreme, razen Winpic800? Prosim, daj mi info.

lahko uporabite bootloader, kot drobna bootloader h ** p: / / www.etc.ugal.ro / cchiculita / software / picbootloader.htm sem imel nekaj razvojnih svetov, ki temelji na 18F452, 458 in 4550, vsi s tem bootloader, to je majhen, varen in enostaven za uporabo, imate samo, da prevedem vire za vaš pic, ampak to je enostavno obravnavati

lahko uporabite tudi bootloader mikročip (AN851), in programa iz MPLAB IDE (AN851 programer)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back