PIC Port Težave .....

C

chevymn1964

Guest
Pozdravljeni, zanima me če je kdo imel enake težave, ki jih imam z PIC16F84 .... Zdi se, kot razpada pristanišča! Im uporabo PIC16F84, ki ima nadzor na 74HC154 (intput shift register) in 74HC595 (izhod shift register) in problem, ki ga imam je z uro pin. Zdi se, kot da bi bila ura 8-krat na "premik" podatke in po približno 5 ali 6 RE progams izdelati programske hrošče I / O port bi začeli oditi. Pogledal sem na to, o obsegu in kdaj sem prvič začel ne bi bilo lepo, čisto kvadratni val in po nekaj ponovno progams nizke stran rob'S bi začeli, da se zaokroži namesto "čist" on-off res, kvadratni val ??? kakršne koli ideje? lahko le ponovno Program PIC19f84 je nekajkrat?? To omogoča težav moja programska oprema je zelo težko! lol hvala!

To je težko povedati, kaj se dogaja, če ne nam pokaže, kako lahko povežete vaš sistem. Lahko potrdim, da je mogoče reprogramirati PIC16F84 nekaj tisoč krat. Na zdravje,

Zavedajte se ESD - Electro Static Razrešnica. Kaj ste omeniti, je navadno škodo zaradi (na primer) statične elektrike. Poskrbite, da se ozemljite tako sebe in programsko enoto pred vstavitvijo PIC.

Hummm moram pregled, ampak mislim, da sem pin4 bo Vcc? Potegnete nizko bi jo ponastavi ... Bi to clrear moje proplems?

Zdravo, Sento, WTF pa govoriš?
Pin 4 (MCLR) morajo temeljiti!
To bo obdržati vlogo pri ponastavitvi. To je / MCLR, zato je treba potegniti do Vdd z 1-10k upor. Ah, Chevyman, ki ste jo pravkar objavili, ali si pravilno, je treba povezana visoka. Ali ste ločitev kape z vaše strani? S spoštovanjem, Robert

lol BeeBop, Ja imam ločitev zgornje meje za vsako IC mi je dal nekaj več PIC je danes na ... Njen čuden problem sem tukaj dobil .... Njegova vožnja me oreški z težav programsko opremo, saj takoj, ko sem ga dobil delo tako, kot sem jih potrebujete za delo na Dang vrata ure ugasne ..... lol ..........

Hej Chevyman, ste se nanaša na uro pin, ki ga uporabljate za vožnjo serijsko čip register, ja? Koliko žetonov ste vožnjo? Max, da je kakšna nogica lahko vir je 25 mA, kar bi moralo biti dovolj, da samo 2 uri čipov, ampak ... morda bi buffer pomoč? Kateri pin na PIC uporabljate? Se vam ne samo ljubezen PICing, na trenutke, kot je ta? LOL Lep pozdrav, Robert

Hej Robert, hvala za vse vaše pomoči! Še vedno sem res nova na tem programiranju tako medved m / me lol ... Jaz sem z uporabo 19F84 in mislim, da na vrata I / O voziti ure na IC nožice. Jaz sem samo vožnjo 2 IC ..... Bil sem z uporabo RB7, potem pa je šlo slabo, tako da namesto nakupa novega PIC in nekaj ur odpravljanje napak sem se spremenila v RB2 .... Je delal za nekaj časa, zdaj pa je šel proti jugu .... Torej, bom poskusil še enkrat na drugem pristanišču. Jaz bi poskusil RA port tokrat .... No, vsaj dokler ne dobim nove PIC'S ...... PIC, so super, ko delajo! lol Bodite pozorni, Ryan

Hi Ryan, torej pin ne deluje več? Ste že poskusili z uporabo stare smeti - poškodovano eno - z nečim drugim. Mislim nekaj preprostega, kot so LED, samo da vidim, če je pin permenantly poškodovan. Ali pa zagotovo, pin ne deluje več. Lahko bi bilo, kot je dejal spdchk, ESD. Kako ste programirati vaš čip v vezju, ali pa jo odstranite in znova utripajo v programer? BTW, to je 16f, 19f ne. Upam, da ste naročili nekaj novejših čipov, ne pa f84. 16F628A je približno polovica cene 16F84A, in ima dvakrat program spomin, in približno štirikrat RAM. Kakorkoli že, da nas objavili, in bom obdržati nekaj možganskih celic se osredotočajo na vaš problem. Najlepše želje, Robert

Hi Ryan! Sem delal z PIC v zadnjih treh letih in še nikoli nisem soočila tak problem. ITR je lahko vzrok za vaše težave, vendar te naprave so ustrezno zaščiteni pred ITR. Moja izkušnja je, da vedno obstaja možnost za napake v programski opremi. To bi bilo v veliko pomoč, če lahko objavljajo svojo kodo, saj nam bo pomagalo, da razhroščevanje kode. Preverjanje, ki jo lahko naredimo je, da odstranite drugo IC iz sveta in nato preverite s področjem uporabe vremenske ura prihaja ven ali ne. S spoštovanjem.

Pozdravljeni vsi! No, mislim, da bi lahko ugotovila, da je problem .... Dva izmed izhodnih nožic na register izhodne izmenah so bili kratkega ... Ne vem zagotovo, če bi bil problem, vendar pa določene težave, ki sem lol, ki imajo morda je bilo preveč vožnje i / o pin na PIC?? Bom pustil, da teče čez noč, in videli, če je njegova še vedno teče zjutraj in vas vse objavljene ..... Hvala za vse velike sugestions in pomoč!!!

se morate povezati to ves čas z ve + dobavo througth 10kohm upor za preprečevanje nepričakovanih ponovni zagon

Bodite pozorni na MCLR pin ur je sould biti visoka ves čas, razen če u želite ponastaviti ur mikro.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back