PIC ali AVR

M

Mohamed Saleh

Guest
hi vse
kako ru
imam končano 8051 cource
ampak, kot veste, da je lutka microcontroller
hočem izvedeti močan microcontroller
should jaz učiti pic ali avr
in kje lahko dobim Tutorials
hvala

Žal mi je, vendar ne morem reči, da je lutka 8051.In mislim tema je bila precej razpravlja veliko.
Trenutno sem z uporabo preprostih 8051 za projekt in uporabo AVR za bolj zahteven projekt, ki potrebujejo veliko vmesnika.Vadnica za avr si lahko ogledate tukaj: www.avrbeginners.net.

Mohamed Saleh wrote:

hi vse

kako ru

imam končano 8051 cource

ampak, kot veste, da je lutka microcontroller

hočem izvedeti močan microcontroller

should jaz učiti pic ali avr

in kje lahko dobim Tutorials

hvala

pic cery je enostaven za učenje in veliko materiala je na voljo v zvezi z pic.celo u lahko najdete tukaj pic knjigo o eda boad.Boljše u iti za knjigo Avtor: Nebojša Matić.da je nekaj v tem forumu.uporabite možnost iskanja.srečno.učijo in nam pomagajo.

Za avr lahko začnete na
http://www.avr-asm-tutorial.net

KST zadeti žebelj na glavo z obeh točkah.

AVR bo lažje, ker ste se uporablja 805x.

Vloga bo določila bolje Micro.

Tudi v okviru družine, boste morali uskladiti uporabo in zahtev glede vmesnikov za dejanske mikro.Edina stvar, proti PIC je vaše udobje območje, veliko ljudi s palico, kar že vedo.

Alan

lutka je neke vrste Vague beseda za opis MCU
8051 je prva MCU zdržljiv navadno v šole ... in je bilo veliko uporablja throughtout letih od 1980
iti za AVR, bo moralo biti lažje
kot pics so nekoliko drugačne od 8051

Če želite imeti več možnosti, ostani z 8051 jedro in imajo pogled na Silabs.Ni AVR ali PIC na svetu, ki je zelo blizu uspešnosti samega cikla 100 MHz, 51 jedro z neverjetno perifernih naprav.
Dobite lahko tudi precej hitro 51 združljive naprave iz Philips (LPC900) in iz Atmel (2051), ena in dvojno ciklu naprav.
Mimogrede, PIC je zelo počasna, potrebuje 4 ure ciklov za izvedbo eno navodilo.Torej, bi morala 400 MHz PIC tekmovati z 100 MHz Silabs naprave.
Torej, če hočeš arhitektura z najboljšo izbiro in najboljše rezultate, morate uporabljati, kar si ti lutke!?

Bob

mikročip je ena izmed najbolj proizvodnje v proizvodnjo MCU, tipično je PIC
Po mojem mnenju, morate uporabljati PIC za zapleten projekt

Sprva sem izbral PIC, ker sem našel vozilu, kjer so govorili o njih (in sem ga malo bug).Prednosti za PIC 16F serijeEnostavno delo
Relativno enostavno in poceni, da bi začeli z
Piclist.com
Nekatere od njih lahko uporabite bootloader
Veliko zelo lepo pisnih pojasnilih app od Microchip
Veliko spletnih virovSlabosti 16F serije PICSSestavljalci lahko drago (za exampleCC5x $ 200, PicBasic Pro 200 $)

(disclaimer ... sem se ne uporabljajo ali BoostC JAL)

advantages to 18F series PICsDodatne
ugodnosti za serije 18f PICFree C18 prevajalnik
Hitrejši in močnejšiSlabostiBolj zapletena
Manj sredstevSem skoraj skočil ladji AVR samo zaradi odprte kode C prevajalnik.(Zaradi tega sem videl več jezikovnih posebne navedbe za AVR.)

Ne bom sicer govorijo o AVR, ker sem se z njimi ne trguje

Mislim, da za začetek morate izbrati PIC, saj obstaja veliko projektov in tutorski na internetu.Če želite, lahko obiščete spletno stran Microchip ww.microchip.com prenesti najnovejše MPLAB.MPLAB je brezplačno IDE za oblikovanje PIC projekt.Najnovejša različica priti s prost prevajalnik za C, tako da lahko poskusite gradnjo svoje projekte z montažo ali C.

Obstaja tudi prost ebook na PIC na naslednji povezavi:

http://www.mikroe.com/en/

Arhitektura AVR je najboljši.Ne deli frekvenco za 4 ure.Torej, če je to 20MHz del bo potekal takoj po 20MIPS kodo.
Goto www.avrfreaks.com, boste našli veliko ...
Pojdi na http://www.hpinfotech.ro/html/cvavr.htm in najti prosto odlično programsko opremo, ki ni omejeno strokovni prevod je preveč dostopna.

Če ste učenje mikrokrmilniška potem predlagam, da začnete s 8051.In če ste profesionalen predlagam, da greš z PIC, saj veliko sredstev, so na voljo za PIC v primerjavi z AVR.

Zakaj ne uporabljate MSP430 namesto tega?To je svet najmanjše moči mikrokrmilniška, ima dobre rezultate, je sodoben in predvsem je najcenejši razvojnih orodij.

Da MSP430 je tudi zelo dobra mikrokrmilniška.Je poceni in zelo nizke porabe, z veliko funkcijami.

Mislim, vse vrste MCU je orodje za vas, da izbira v vašem projektu.I naučili uporabljati vse MCU kot AT89, AVR, PIC, ...in furture se lahko MSP, ARM ....Dodano po 3 minutah:mislim PIC je dober za industrijsko

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back