Pic 16F877 na čipu z ADC

A

Arup

Guest
Gospod, jaz za novo pic Micro.

Imam za merjenje amplitude signala 50Hz (230V, 50Hz AC) z uporabo on-chip 10-bitni adc.The ac signal popraviti, filtrirane in napaja enosmerni tok, kot je (z max omejitev 5V) za analogni kanal i / p pravijo, AN0. sem si po naslednjih korakih.

1) Konfigurirajte Analogno / digitalni I /
O kočići v ADCON1

2) izbor i / p kanal v ADCON0

3) Vklopite A / D in dati nekaj časa za stabilizacijo rekel 10uS

4) začnejo ADC pretvorbo z GO bit določi in preveri za konec pretvorbe. In dobil rezultat v ADRESH: ADRESLZdaj se počutim, da se izmeri signal imam, da sprejmejo n vzorcih in ne sprejmejo avg te.

Kot splošno pravilo vzorčenja freq bodo 2x freq o signalu, ki se meri.

Sedaj imam naslednje vprašanje glede zgoraj navedenega:1) i najti v obrazcu (PIC16FXXA) ", stran 131 - tabela 11-1: Max Device pogostost ....... je kristal frekvence ali (Crystal freq / faktor)., Če je
2. primeru nato kaj je faktor.pls me nekaj tech podatkov o prescaler za pic cpu clock.2) Katere bi morale biti dejanske ADC ura konverzijo (v ADCON0) v aboe primer?kako izračunati da.3) Kaj je treba vzorčenje freq za n ni vzorcev?Kako izbrati?4) Koliko vzorcev bo me dober rezultat.5) Ali obstaja boljši način, kot v povprečju v ADC vzorcev v določenem času?Hvala za vsako help.Correct me, če kaj narobe napisana.S spoštovanjem,

Arup

Arup wrote:

1) i najti v obrazcu (PIC16FXXA) ", stran 131 - tabela 11-1: Max Device pogostost ....... je kristal frekvence ali (Crystal freq / faktor)., Če je 2. primeru nato kaj je faktor.
pls me nekaj tech podatkov o prescaler za pic cpu clock.

Spoštovani,
V mojem ADC uporabo merjenje napetost izmeničnega toka, i am razmišlja ADC pridobivanja časa (zamude), ko A / D v modul "inIT rutinsko". Potem v zanki sem brala na čipu adc.So ne zahtevajo, da i dajo nemudoma eqv.s pridobitvijo časa po vsakem konverzijam (in branje ADC register) je bilo storjeno?

s spoštovanjem,
Arup

Arup wrote:

V mojem ADC uporabo merjenje napetost izmeničnega toka, i am razmišlja ADC pridobivanja časa (zamude), ko A / D v modul "inIT rutinsko". Potem v zanki sem brala na čipu adc.So ne zahtevajo, da i dajo nemudoma eqv.
s pridobitvijo časa po vsakem konverzijam (in branje ADC register) je bilo storjeno?

hvala,then i have to set acqusition time once after selecting A/D channel and A/D module ON.

Kaj razumem, je, če želim uporabljati enokanalskih
potem imam, da nastavite čas, ko Nabava po izbiri A / D kanala in A / D O modul.Po tem mi ni treba imeti to acqisition časovni zamik med pretvorbo znova.Točno!

rgds,
Arup

Arup wrote:

then i have to set acqusition time once after selecting A/D channel and A/D module ON.
Kaj razumem, je, če želim uporabljati enokanalskih
potem imam, da nastavite čas, ko Nabava po izbiri A / D kanala in A / D O modul.
Po tem mi ni treba imeti to acqisition časovni zamik med pretvorbo znova.
Točno!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back