Patch Antena v HFSS

H

houdali

Guest
Hi vsako telo, sem trenutno simulirajo preprost patch anteno v HFSS, in ne vem točno mere zrak polje (Radiation meja). Misliš, da je λ / 4 suffisant? Hvala

Hi, morate upoštevati naslednje smernice - Place vsaj λ / 4 iz močno sevalnih objektov - Place vsaj λ/10 šibke sevalnih strukture Good Luck s svojim delom

Zahvaljujemo se vam za odgovor, vendar za šibko sevanja antene, moram uporabiti λ/10, če delam v bližini področja, vendar sem v oddaljenem polju.

Živjo, No, za šibko Sevalni struktura Lamda/10 je še vedno v oddaljenem polju ni v bližini polja. Za patch antena morate držijo z Lamda / 4 stanju in da je dovolj. / SC

Hi, λ/10 je minimalna tako da ni treba presega to vrednost, ampak da lahko naredite več daleč, ampak da bo le zapravljajte računalniških virov. Da, enako velja za daleč področju, da to, kar pravilnik pravi:) Strinjam se s Sweetchoto.

(
No, za šibko Sevalni struktura Lamda/10 je še vedno v oddaljenem polju ni v bližini polja.
) Nisem se strinjajo, da imamo slabo sevajoče antene na 1GHz, na primer, in v tem primeru bližnjem polju se ne uporablja od λ/10. Meja blizu ali daleč področju je odvisna od frekvence.

() Meja blizu ali daleč področju je odvisna od frekvence
Vi ste narobe.. To je odvisno samo od sevalnih trdnosti konstrukcije. Če imate močno širi strukturo s palico Lamda / 4 pogoja, sicer pa z Lamda/10. Preberite HFSS pomagajo sami pravilen!!

Ok. Študiram patch anteno na 800Mhz, tako da dimenzija je 20 * 11 cm s krmo linijo. Torej, v prvi čas, sem rabil zrak polje več kot λ / 4 za patch antena (800 MHz), resonančne frekvence 800 MHz je z dobro S11, in ko sem povečal dimenzije zrak polje resonančne frekvence se razlikuje od 800MHz . Kako naj vem, dobre mere za pridobitev pravega rezultata. Hvala

hi je nižja frekvenca ali majhne dimenzije HFSS rezultat ne zanesljivi, tako za to stanje i svetuje pretvoriti u HFSS datoteko. Sm3 datoteke in in simulirane u antene v CST za dosego zanesljivega odgovora, temveč za simulacijo v HFSS, če je D premer Antena Predlagam u odločil box u zrak okoli 2D pri manj kot 1 GHz uporabe

hi je nižja frekvenca ali majhne dimenzije HFSS rezultat ne zanesljivi, tako za to stanje i svetuje pretvoriti u HFSS datoteko Sm3 datoteke in in simulirane u antene v CST za dosego zanesljivega odgovora, temveč za simulacijo v. HFSS, če je D premer antene i kažejo u odločil box u zrak okoli 2D pri manj kot 1 GHz uporabe
Osupljiv, ker sem videl na desetine struktur z uporabo HFSS in nihče ni pritožil še o omejitve velikosti.

hi če u upload u obliž se bomo tudi mi lahko pomaga u več z anteno ven jaz nimam pojma o u anteno in v mnogih dokumentih u času videli, tako da je narobe

Za antene navadna patch (če ni močna radiator) --- lambda / 8 ali 10 velikost zrak polje je dovolj .. če ur ni prepričan, če je močna radiator ali šibko radiator .. jaz bi rekel, povečati ur zrak polje do točke ur resonančnih freq se bistveno ne spremeni ....

hi je nižja frekvenca ali majhne dimenzije HFSS rezultat ne zanesljivi, tako za to stanje
Se nobenega dokaza za nazaj vašega zahtevka?? HFSS je popolnoma globe za nižje frekvence in manjših dimenzij, kot dobro. HFSS vedno daje točnejše rezultate kot CST vam predlagamo, da za uporabo.

hi sweetchoto jaz sem ne strinja z idejo o CST u i ponavadi design moje antene v HFSS in jo preglejte s CST in nato eksperimentalne, in rezultat CST enaka kot poskusne in nižjih frekvencah in majhnih razsežnosti, ko u ne moremo opredeliti u anteno polje sevanja i svetuje u najprej preveri s časom CST domene simulacija [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post doda ob 08:58 ---------- Previous post je bil ob 07:52 ----------[/SIZE] [/ COLOR hi drugi] način za razumevanje, da če vaš sevanje polje dovolj za antene u je u videl antenski vzorec v HFSS če u antene minus ali vzorec deformira in vaše struktura je struktura antene nato u lahko najdete polja u sevanja je dobra ali ne

I uporabo CST in HFSS. Razlika med obema je, da softwares CST uporabo dveh metodo simulacije: Čas in analiza frekvenčnem prostoru, vendar HFSS uporabljajo samo analizo frekvenčnem področju. Torej, izbira programske opreme je odvisna od izbire strukture antene.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back