Over Current Sensing

C

CMOS

Guest
Delam na mikrokrmilniška temelji projekt, v katerem se moram občutek tok, ki teče skozi breme.Če sedanje povečuje po 30mA, moram prekiniti UC uporabo visoko nizke transistion.Poskušal sem kar razlika ojačevalnik z LM324 naj povečajo padec narejena po 1Ω upor vstavi seriji z obremenitvijo.Razlika amp.sledi primerjalni.Ampak to ne deluje, kot največji LM324 izhod lahko da je blizu 3.5V na Vcc = 5V.Rabim atleast 4V izhod tako, da se o varni strani in se izognili lažnim prekine vzrok zaradi logike 1 se prizna na logiko 0 blizu praga.

Vem, da sem lahko to jaz z železnico do železniškega output op-amp TLC2272 všeč, ampak ti so drage in jih je težko najti na lokalnem trgu.

Ali lahko kdorkoli pomoč mi v oblikovanju tega z nizkimi stroški metodami?

Če uporabljate ločene primerjavo, lahko poskusite spremeniti napetost primerjavo (ene od vnosa primerjalna).
Če primerjalnih je lastna I / O input pristanišče mikrokrmilniška, možna rešitev bi bila uporaba pull up upor (ali uporovnem delilnika z pull up upora), v proizvodnji LM324, na tak način, da spremenite napetost položaj okno ojačevalnika napetosti.Na primer, lahko naredite izhod razlikujejo od 1V do 3V, ali 2 ali 3-4V, 5V ...je tako, morate uporabljati samo območje, ki omogoča pravilno delovanje primerjalna.

Upam, da vam lahko pomaga ...Če ne, prosimo, kliknite pomagal, da mi nekaj točk!

obstaja več vrst železnice do železniškega output op-amp.
pojdi na
http://www.google.com/search?hl=zh-CN&newwindow=1&q =% 22rail k železnici pdf% 22 & lr =

Če LM324 čas vzpona je dovolj za vas - da o tem primerjalnim opamp in se izognili nepotrebnim sestavnih delov (oiffset napetost je treba preveriti).
Lahko tudi uvesti rahlo hystheresis za pravilno odkrivanje.

Za nekaj več kot tok zaznavanja opamp bo vse v redu ..
Oglejte si priloženo sliko ..
Kot referenčna napetost (v tem primeru), to vezje uporablja 1.5V, ter zagotoviti 0V ali 5V izhod pa je dodal BJT ..
Blizu 30mA (1.5V), primerjavo bo zanihal, tako da boste lahko dodali 1kΩ uporov v seriji z obeh vložkov, in 1MΩ upor med outpit in ( ) vnos (histereza) ..
S spoštovanjem,
IanP
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back