Osnovni Shematski Design (AVR)

O

OOOPPPs

Guest
Živjo,

Im niste prepričani, če je to desni del, ampak jaz šele biti brez zaprositi za nekatere informacije v zvezi z osnovno obliko vezje.Moj elektrotehniko spretnosti niso neokusen.

Rad bi predvsem oblikovati programabilni krovu microcontroler (z uporabo ATmega64 serija), ki je priključen na kup naprav IO (kot LCD / LED), ko pa pogledam na vzorcu Sheme, menim, da obstajajo upori pritrjeni na določenih pristanišč mikrokrmilniška (tj. skoraj vsi so shematičen Resistor priključena na vsak pin od V / I vrata), potem pa nekaj nori kondenzatorjev na Vcc reset & zatiči.

(http://www.blitzlogic.com/mat_90.gif)

Ali obstaja način, jaz lahko ugotovim, kako naj jaz to povezavo?

Da im zal veliko od zelo zelo zelo osnovna platforma, tako da vsak info je dober info heheh.

Upori so tam, da omeji tok.LED so tipični padec napetosti približno 2V.AVR je skupna vožnja katodo LED in vsako posamezno povezavo anode je upor 120 ohm.Uporaba dobrih starih ohmov zakon in predpostavka, da je mogoče prezreti kaplja čez AVR.LED tok (5-2) / 120 ali 25mA.Brez teh 120 ohm upori, bi podjetje AVR ali LED poškodovan.

2.2k upori se uporabljajo za omejitev osnove tok tranzistorje na razumni ravni.

Upor in kondenzator na reset je zelo splošen dogovor za micrcontrollers, ki uporabljajo aktivna visoka reset.Velik pokrov potegne veliko toka pri powerup.To potegne reset pin visoke zaradi padec napetosti čez upor 8.2k, R2.Ko C3 stroški gor, napetost na reset pin kapljice nizko in AVR začne izvršitve kodo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back