oscilacija v RF Power ojačevalnik (Avago MGA-412P8)

F

fracosoe

Guest
Dear Friends

I dali RF ojačevalnik uporabo Avago MAG-412P8).Shematično in komponente vrednosti sledijo opis v MAG-412P8 obrazcu.
http://www.avagotech.com/products/rfics% 1Cdiscretes/rfics/gaas_amplifiers, _mixers, _switches/mga-412p8 /
I zgraditi vezje na FR4, z dielektrično višina 1,6 mm.

Ko sem ukrepa RF ojačevalnik brez RF input, sem našel na nihanje okoli 1,5 GHz v svoje harmonike.Sem poskusil premakniti nekatere komponente okoli RFIC, vendar se vedno pojavlja nihanje.

Kaj je vir
in vzrok nihanja?

Najlepša hvala za vašo pomoč.

S spoštovanjem,
Fracosoe

Živjo,

nekatere točke,

Upam, da imate za vzorec, kot na deželi in priporočila so zalotane centru terenu jeziček na terenu.
Med merjenjem se povežite prenehanja na vhodno z obremenitvijo ali attenuator.Dont pustite odprta.

Uporaba kakovostnih induktorji (z veliko samozaposlenih resonančno frekvenco), kot tistih iz Coilcraft.

s spoštovanjem
GV

Ko so se PCB iz 1.6mm FR4, tokokrog je dejansko zelo razlikujejo od prvotno vlogo vzrok imate okoli 2,5
mm širina 50 ohm sledov.Dodatna serija induktivnost je proizvedena na vhodno / izhodnih pristaniščih.Tudi VIaS imajo veliko višje induktivnost v primerjavi s prvotno zasnovo.Ti pogoji bodo verjetno povzročili nihanje.

Je mogoče doseči stabilno delovanje na 1.6mm FR4, ampak to je drugačno zasnovo.

Ne, kot je FR4 za frekvence pod 300 MHz.
Preverite de dielektrično konstanto vašega materiala.
Nevezanost
itd
Konec koncev, si povežete 50Ω zadolžen za meritve?

S spoštovanjem

Zasnova je
10. mil/0.254 mm Rogers RO4350 krovu (glejte besedilo pod sliko 5 v varnostnem listu).Ta laminat je učinkovit er 3,66, ki se uporabljajo za radiofrekvenčno načrtovanje v skladu s Rogers Corp podatkov.Širina je input / output 50 ohm Mikrotrakasta prevodnikov je širina 0,55 mm.Input / output ujemanja vezij v varnostnem listu je namenjen za ujemanje 50 ohm.

Ampak, če boste uporabili enake širine (0,55 mm) na FR4 PCB, ki imajo 1,6 mm debeline, z vhodno / izhodno Mikrotrakasta vodniki imajo impedanco okoli 110 ohmov, z uporabo učinkovitih er 4,3 za FR4.Pravilno je, širina 3,1 mm, za 50 ohm Mikrotrakasta prenosna linija na FR4 (1,6 mm, er 4,3).

Če ste sedaj povežete z vhodno / izhodno vašega FR4 ojačevalnik krovu v 50 ohm sistema, impedanca preoblikovanja bo potekal med RF vhodni konektor na robu PCB in vnos RF čipa.Na 0,55 mm širok transmission line je približno 8,6 mm dolge med tema dvema točkama.Čipa RF input, ki je bila izravnana do 50 ohm prek L5/L6/C1, bo zdaj namesto tega vidite različne impedance.Priloženi simulacije kažejo, da bo približno 79 j61 ohmov na 2,45 GHz, ki je vrnitev izgubo približno 6,5 dB.Podobno neusklajenost bo potekala na RF izhod na čipu.Te neusklajenosti lahko zelo dobro povzroči nestabilnost ojačevalnika.

Obstaja tudi kratka transmission line TL1 (širina 0,56 mm) v diagram vezja, njene impedance bo spremenilo, ko FR4 se uporablja.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

živjo

1.desing PCB glede na referenčno načrtovanje in zlijte baker na spodnji in zgornji strani so PCB in dodate gnd VIaS čim bolj arround RF pot (od u uporabljate FR4, vendar pa je z uporabo FR4 z bakrom Roger R04350 ).
2.merjenje impedance na i / p in o / p pristanišču, če to ni skoraj 50 ohm morate prilagodijo s pomočjo i / p in o / p ujemanja elementov.
[/ code]

Za nekatere razloge MGA-412P8 je zelo nestabilna PA tudi, če sledite AVAGO PCB specifikacije.Zlasti pristranskosti vrstice (pin 4 in 6) potreba kritična ločitev in skrbno načrtovanje terenu.

vfone wrote:

Za nekatere razloge MGA-412P8 je zelo nestabilna PA tudi, če sledite AVAGO PCB specifikacije.
Zlasti pristranskosti vrstice (pin 4 in 6) potreba kritična ločitev in skrbno načrtovanje terenu.

Mislim, da je pravica VSWR.Moraš imeti vaš proto narediti točno tako, kot prodajalec priporočljiva.Njihovi inženirji vedeli lastne ICS bolje kot kdorkoli tukaj.Pozoren na dele tipov: morajo biti točno tako, kot prodajalec priporočljiva.Nadomešča katerega koli dela z enako vrednostjo, vendar drugi prodajalec pogosto privede do različnih vezja obnašanje zaradi različnih RF lastnostih in / ali parazitski.Tudi po premeru in razmik mora biti enak, kot je priporočeno.Ne nameščajte zgornjem tal, če prodajalec ni ga.

Tukaj je nekaj trikov, kako ravnati z nihanjem kadar obstaja kljub vsem naporom.Lahko se priključite odprt škrbinske za proizvodnjo in prilagodi svoje dolžine do nihanja frekvence.Praktično si je več in se nato zmanjšala za majhne koščke in prilagoditi.Lahko uporabite semiflexible ali semiridgit 47mils ali 86 mils koaksialne kable ali tiskanih škrbin.Če je zmanjšanje mogoče preveriti DC pomanjkanja preden izrežete ali prekinete električnega napajanja, ki je boljši.To je zelo učinkovita za izdelavo prototipov.Naslednja točka: če je vaš prototip v polje poskusite odstraniti pokrov.Če nihanje gre proč, ko se odstrani pokrov je nihanje votlino in ga potrebujete, da najmanjša velikost polju manjši.Včasih absorber lahko pa je v polju, vendar pa večino časa boste potrebovali, da redesign polje ali uporabo notranjih sten.

S spoštovanjem,
RF-OM

PCB design potrjuje dvom, ki so jih izrazile VSWR in me glede posledic uporabe 1.6mm FR4.Imate tiste precej dolgo sledenje segmentov z> 50 impedance.

Citat:

Vendar pa ne morem narediti VIaS s polmerom majhna, zato sem kraj, ne preko pod RFIC.
Samo priključite na tleh pod RFIC z dvema VIaS zunaj RFIC odtis.

Jaz sem poskušal povezati MGA-412P8 v multi-standard brezžično kartico in imam te probleme.Ta PA ima nekaj vprašanj notranjega modela, najverjetneje pomanjkanje najmanjše notranjo ločitev kondenzatorje ali druge notranje postavitve vprašanja, ki na ta način čip zelo občutljivo chousing zunanjih tleh in dajanje zunanje komponente.
Če imate čas, lahko poskusite, da ocenijo druge PA od različnih proizvajalcev (na trgu je veliko možnosti).

Če želite, da se nekako, da bi se izognili daljši VIaS parazitski induktivnost skušate uporabiti trdno vrhnjo plast tal, kolikor je lahko.

Hočem samo reči nekaj besed o FR4.Glavni problem, s tem material ni izgube, vendar ni stabilen Er.Težko je dobiti dobro ponovljivost delovanja na krovu z FR4.Včasih sem to gradivo do 6GHz in lahko deluje dobro pri nadzorovanih impedanca ni tako pomembno.Via lahko optimizirani tudi za 1,6 mm substrata zlasti ne za tako visoke frekvence kot 2.4GHz.Mimogrede, danes so drugi materiali, na trgu, ki prekašajo FR4, delo tudi do 10GHz in stroškov je približno enako kot FR4.Sem eden izmed njih in je bilo vse v redu tudi za tiskane visoko Q bandpass filtrov v območju 3-5 GHz.

BR,
RF-OM

RF-RD je napisal:

Hočem samo reči nekaj besed o FR4.
Glavni problem, s tem material ni izgube, vendar ni stabilen Er.
Težko je dobiti dobro ponovljivost delovanja na krovu z FR4.
Včasih sem to gradivo do 6GHz in lahko deluje dobro pri nadzorovanih impedanca ni tako pomembno.
Via lahko optimizirani tudi za 1,6 mm substrata zlasti ne za tako visoke frekvence kot 2.4GHz.
Mimogrede, danes so drugi materiali, na trgu, ki prekašajo FR4, delo tudi do 10GHz in stroškov je približno enako kot FR4.
Sem eden izmed njih in je bilo vse v redu tudi za tiskane visoko Q bandpass filtrov v območju 3-5 GHz.BR,

RF-OM

Omejeno Er stabilnost FR4 (sem opazil, da ima široko paleto Er je dovoljeno v skladu s standardom IPC, delno zmanjšati s strani proizvajalcev), ni posebno vprašanje za širokopasovne aplikacije.Ampak ne boste izboljšali stabilnost z RF substrata, če ne zmanjšujejo parazitski inductances.

Rogers RO4350, RO4000 itd so odlični zamenjav.Glej primerjavo med RO4000 in FR4 tukaj:

http://www.rogerscorporation.com/mwu/techtip4.htm

Slika II v tem članku prikazuje rezultat er 4,2 ą0.2 variacije (pasovni filter kot primer).Moje izkušnje iz FR4 je slabše: er se lahko razlikujejo od 3,8 do 4,6 s serijami, od proizvajalca do proizvajalca in nad temperaturo.

Citat:Btw, Obvestite me o novih materialov, ki prekašajo FR4.

Rogers so zelo dobri materiali, vendar so drage.Obstaja Nelco 4000-13 s stabilno do 10GHz Er = 3.7 in zelo nizek odstopanj od serije do serije.Izguba tan = 0,008 in cena je zelo blizu FR4.

Ne strinjam se, da za zelo širok pas aplikacije Er ni pomembno.Pri vozilu substrat je narobe Er vsi sledovi bo imel narobe impedance, ki pa bo Preuveličati reaktančne pomnoži učinek sledi.To je dejansko ne Parazitski ampak transmission line lastnost.Filtri temelji na tiskanem struktur bo popolnoma uničeni, če Er sprememba več kot določeno mejo.Širokopasovne RF in mikrovalovni aplikacije običajno zahteva tako imenovano nadzorovano impedanco deske ko prodajalec nadzor proizvodnega procesa, da se ohrani značilnost impedanca na progah v zahtevanih mejah.

S spoštovanjem,
RF-OM

Ni ničesar, kar mi je všeč, da v nasprotju.RF substrati imajo očitne prednosti.Sem želela poudariti dve točki:
- Veliko gospodarskih RF modelov z uporabo FR4.
- Vprašanje daje naziv tega niti ne prihaja od uporabe FR4

Dragi FVM,

Strinjam se, da FR4 je dober kot poceni materiala.Za približno eno leto sem preklopili na Nelco ker ima enako ceno, vendar dokazujejo odlično ponovljivost odbora parametre, ki si ne morejo doseči z FR4.Tudi občutljivi interdigital pasu pass filtri so ponovljivi z Nelco_Obstajajo tudi nekateri materiali, iz GE, da so spremembe FR4, vendar smo se odločili, da Nelo bolje.Mi celo uporabiti za UWB anten.Jaz definitivno ne priporočam tega materiala za nadzorovano impedanco RF in mikrovalovni deske do 10 GHz.Si ne preveri za višjo od 10 GHz frekvencah še, da ne more povedati, kako dober je lahko nad 10 GHz.

S spoštovanjem,

RF-OM

vfone wrote:

Jaz sem poskušal povezati MGA-412P8 v multi-standard brezžično kartico in imam te probleme.
Ta PA ima nekaj vprašanj notranjega modela, najverjetneje pomanjkanje najmanjše notranjo ločitev kondenzatorje ali druge notranje postavitve vprašanja, ki na ta način čip zelo občutljivo chousing zunanjih tleh in dajanje zunanje komponente.

Če imate čas, lahko poskusite, da ocenijo druge PA od različnih proizvajalcev (na trgu je veliko možnosti).Če želite, da se nekako, da bi se izognili daljši VIaS parazitski induktivnost skušate uporabiti trdno vrhnjo plast tal, kolikor je lahko.

Nikoli uporabljena MGA-412P8 v proizvodnji in sem choused je PA iz različnih proizvajalca.Obstaja veliko drugih izbir na trgu za te vloge (RFMD, SiGe, Anadigics, Skyworks).Pojdi na svojih spletnih straneh in prosite za kotacijski in vzorcev.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back