ojačevalcem pogon design

L

lijulia

Guest
Jaz sem poskušal oblikovati moč amp.in voznik, sem dobil nekaj vprašanj:
1) moram pustiti PA delovanje blizu @ P1dB točke, zakaj?
2) zakaj naj bi voznik tako, da imajo visoko linearnost, to pomeni, da bi moral delovati @ o 9dB nižja od njene P1dB?
3) ni nobene izguba moči, če uporabim balun v spremeniti diff.za posamezne?

Hvala!

lijulia wrote:

Jaz sem poskušal oblikovati moč amp.
in voznik, sem dobil nekaj vprašanj:

1) moram pustiti PA delovanje blizu @ P1dB točke, zakaj?

flatulent, hvala za odgovor, vendar lahko daš mi več podrobnosti o prvih dveh vprašanje?zakaj sem dobil večjo učinkovitost, če deluje PA @ P1dB?in kako izračunati skupno učinkovitost dveh stopnjah?

Kako naj začnem design?

vsak dober papir ali povezave ali druge mešanice?

Hvala!

flatulent tudi, da je off-chip ujemanja omrežja med voznikom in PA, naj uporabim moč ujemanje namesto konjugata tekmo?

V odgovor na nekaj vaših vprašanj.Razlog, da je večja proizvodnja omogoča večjo učinkovitost, da zbiralec ali beg iz trenutne tokove voltge napajanja.Za majhen signal bi lahko uporabil nižje napetosti za isti tok.

Učinkovitost je izhodna moč v primerjavi z DC vhodne moči.

Innerstage ujemanje je zapleteno (žal za pun) stanje.Voznik zahteva določeno obremenitev in prispevek impedanca na naslednjo stopnjo, je določen znesek.Mreža med njimi preoblikuje drugi fazi input impedanca za impedanca zahteva, da obremenitve prvi stopnji.

Ta tema napolnjuje celo knjigo.Cripps enega, ki ga je verjetno najlažje našli v knjižnici ali se uporablja strani knjige.

Motorola, ko se odpravlja številne vloge pojasnilih moč ojačevalnik design.Nekdo branje lahko to verjetno povejte nam, kje jih najti na straneh šole.

Višje učinkovitost PA dobiš PO P1dB.
Višje conduction kolesa pomeni nižje učinkovitosti in obratno.
Oglejte si ta dokument:

http://xanadu.ece.ucsb.edu/ ~ long/ece145a/PA_notes3.pdf

Strojevodja navadno deluje v linearni regiji (v nadaljevanju P1dB), za vse vrste PA's (linearno ali nelinearno).

Za Power ojačevalnik je običajno bolje uporabiti Power Dodano učinkovitosti, ki bodo prav tako upošteva vhodne moči.
PAE = (molič-Pin) / PDC

s spoštovanjem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back