OFDM - Carrier Freq.

C

canthackit

Guest
Zdravo
Jaz sem nov na tem forumu in novi na OFDM

Ali lahko pojasni nekatere telesne mechansims, ki povzročajo Carrier Freq.Offset ...

i hraniti obravnavi neprekosljivo lokalni osc.na TX in RX.ampak kaj OSC?prevoznikov, ki ga IFFT / FFT ni fizično OSC.Obstajajo RF in IF osc.ki lahko povzroči tudi, ne pa glavna skrb ...
Doppler lahko povzroči CFO preveč ..da razumem ...

Ali lahko nekdo razloži, kaj so govoriš, ko pravijo lokalni osc.neusklajenost?

hvala

"neizravnane lokalni osc" pomeni RF Naduzorkovanje oscilator na TX in RF downsampling oscialltor na RX ..npr OFDM WLAN (802.11a), v svojem območju 5GHz ...razlika v vzorčenja točke in razlike v pogostnosti vzorčenja, ki je tisto, kar povzroča CFO.

v OFDM sytems nosilno frekvenco nadomestilo se lahko pojavi zaradi Dopplerjev premik in lokalnih neusklajenost oscilator.ste razumeli prvi del.

Ko je v osnovnem pasu signal pretvorijo v signal RF na Tx, bo oscilator uporabljajo za ustvarjanje val prevoznik RF.Zdaj, ob koncu Rx, bo podobna uporabi oscilator, lahko se zgodi, da lahko ta oscilator lahko delajo na frekvenco nekoliko nižji ali višji od oscilatorja ob koncu Tx.Ta razlika v fequency delovanja obeh oscilatorjev je poimenovana kot lokalni oscilator neusklajenosti.

se to zgodi v vseh komunikacijskega sistema (ne glede na OFDM ali ne).samo, da če nadomestilo je majhno v primerjavi s signalom v osnovnem pasu BW, smemo pozabiti na to napako.

najlepša hvala ...jaz razumem ... zdaj, če prevoznik je prevoznik RF

nekaj, kako je bil jaz zaljubljen o rezultatih IFFT na TX.

Zaradi trditev, če ne naredim RF frekvenca.prevajanje in niti IF, in uporaba, ki je moduliran signal (recimo QAM) in IFFTed (64 Freq. BW 300k za vsakega) in ustvaril simbol OFDM in gre za kanal ,.....potem ko je vodilni finančnik, ki prihajajo iz ...saj tu je prevoznik, ki ga ustvari matematično FFT (CPU nekateri tako Treperenje možno) ...ponovno štetje ne dopler?

hvala vsem še enkrat

ob koncu Rx, bo podobna uporabi oscilator, lahko se zgodi, da lahko ta oscilator lahko delajo na frekvenco nekoliko nižji ali višji od oscilatorja ob koncu Tx

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back