ODFM CDMA WIMAX WIFI ... začetnike za digitalne komunikacije

E

eehero

Guest
Pozdravljeni vsi prijatelji, jaz sem šele začetnik v digitalni področju komuniciranja in želeli, da bi odločitev, v katerem delu iti v podrobnosti v (OFDM, CDMA, wimax ali WiFi).
lahko i donot razumejo, kaj vsaka od njih so in govorimo za, tudi jaz sem čakala na pomoč ur.Doda 1 ur in 15 minut:jaz sem čakala na pomoč

OFDM, WiMAX in WIFI so podobni v tem, da uporaba FFT / IFFT.
CDMA je drugačna.

ok, zdaj jaz razumem, da OFDM in CDMA so tako kot protokoli, wimax aplikacija uporablja OFDM protokol.

OFDM, uporablja več prevoznikov, za pošiljanje digitalnih podatkov in CDMA omogoča več uporabnikov uporablja isti poti brez vmešavanja.
je, da je pravica prijatelji.
jaz sem čakala več explination

eehero napisal:

ok dragi frankch, moči u razložiti več podrobnosti

http://www.complextoreal.com/chapters/ofdm2.pdf

Glejte to stran za dobro razlago OFDM ...(Strani 9 in 10 se lahko jasno)

hi ..

OFDM -> digitalno modulacijo tehnika, pri kateri so prevozniki več meploymed tako, da so prevozniki pravokotno drug na drugega.
ga uporabljamo za odpravo ISI in za učinkovito uporabo spektra
in glavna prednost je tu equalizer je zelo preprosta ..1 pipe izenačevalnika.

CDMA -> dodeli vsako kodo za posameznega uporabnika, tako da lahko vsi dostop do kanala naenkrat ..
Tukaj equalizer je zelo zapleteno ...npr.rake sprejemnik.

Uday

WiFi: IEEE standard, ki ga določi 802,11.Ukvarja se z brezžična lokalna omrežja (WLAN)

WiMax: IEEE standard, ki ga določi 802,16.Uporaba WiMax ena more povezati z brezžično internet.
Prav tako povezuje LAN skupaj brezžično, tako da se lahko šteje za brezžični MAN.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back