Ocena pokritosti in izračun zmogljivosti CDMA 2000-1X

N

nguyencamly

Guest
jaz sem preučevanje te veljale.ple pomagaj mi.Poleg tega bom simulirati z Excelom.Rabim navedbe o tej težavi.
ple help me

nguyencamly,

Tukaj je. Xls CDMA 1x zmogljivosti kalkulator in. Xls, da caculates sestavljeni Ec / io z več moteče signale prisotna.

Kritje za katero koli celico bo odvisna od kako pogosto se uporablja, teren in nered sodelujejo in kako čist Ec / io vrednosti res.

Tukaj je brez izgube prostora za izračun:

Pot Izguba Izračuni za
FCC Part 15 Radio Systems.

Teoretični obseg posredovanja del 15, radijski sistem, se izračuna z začetka do konca poti izgube enačba, ki jih je razvil John Pierce iz Bell Telephone Laboratories:

PL = 20 log (F) 20 log (S) - G1 - G2 - 27,6 [1]

kje,

F = frekvenca v MHz,
S = razdalja v metrih med radijski oddajnik in sprejemnik v metrih,
20 log (F) = dobiček isotropic sprejemne antene, in
G1, G2 = antene dobičkov oddajnika in antene sprejemnika.

Dovoljena izguba poti, določa obseg dela 15 radijski sistem.Prostega zraka ali vrstico mesta prenosa izgube bodo razpravljali prvi in naslednje učinke predmetov ali prekinitev prenosnih poti bomo govorili kasneje oddelek - 15. del Zakaj sistemi ne dosežejo svoj potencial Range.

Zvezna komisija za komunikacije ureja poslati signal polje moč, v večini primerov.Kombinacija izhodna moč in dobiček anteno določi oddajnika na poljske jakosti.Tako je v večini praktičnih primerov "najboljša" antena za 15. del oddajnika je antena, ki izžareva enako dobro v vseh smereh.Večina electically majhnih anten omogoča izvajanje bistvu izotropno anteno.Primeri skoraj izotropno antene so električno majhne zanke antene in je pravilno zasnovana quad-Končast antene.

Minimalni signal močjo je opredeljena s podatkom hrup sprejemnik in minimalni signal
/ šum, potrebno za ohranjanje napak bit design stopnji, ali prejemajo ozadja raven hrupa in zahtevano minimalno ravnijo signal, da se ohrani stopnjo napak bit design.

Preurejanjem Izguba prenosnih poti Equation [1] za pridobitev prejela močjo sklicuje posredovane moči.

Pr = Pt - PL = Pt - 20 log (F) - 20 log (S) G1 G2 27,6 [2]

kje

Pt = posredovane moči (ki ga FCC)
Pr = Prejeti Power (določena z želeno izjemah in ravni hrupa

Pr = Pt - G1 - 20 log (F) 27,6 (1) G2 - 20 log (S) [3]

preurejanjem za izračun razdalje dobimo

20 log (S) = Pt - G1 27,6 (1) G2 - 20 log (F) - Pr [4]

20 log (S) = [Pt - G1 27,6 (1) G2 - log (F) - Pr] / 20 [5]

log (S) = [Pt - G1 27,6 (1) G2 - 20 log (F) - Pr] / 20 [6]

S = 10 [Pt - G1 27,6 (1) G2 - 20 log (F) - Pr] / 20 [7]
Posredovane Field Strength =
Pt - G1 - 20 log (S) 27,6 (1) G2 - 20 log (F)
[Zahtevana Receiver Sensitivity] [4]
Hope this helps.

Mindrover
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back