ocean tek kotiček o prenehanju napake se pojavile!!

X

xianweng

Guest
Teči z ocean kotu, napišite rezultate v txt, je do napake v nekem kotu na naslednji postaji in kako prikazati napake, nato pa še vedno deluje? Samo uporabite kmalu, hvala nasvet

Spectre / OCEAN so precej zanič za jezik poveljevanja in obravnavanje napak. Morda bi bilo bolje za vas, za ustvarjanje kotiček deluje kot posamezna delovna mesta (PERL skript in predloge, itd?), Ki se izvajajo zaporedno, neodvisno drug od drugega. Potem lahko poberem koščke in kasneje ponovno tiste, ki ne, za "zakaj?".

Zahvaljujemo se vam za odgovor, vendar problem še ni rešen, če želim iskati GB, Gain PM = phaseMargin (VF ("/ V")) GB = gainProd (VF ("/ V")) GAIN = vrednost (dB20 (VF ("/ V")) 1), če (PM in & GB && PRIDOBITEV fprintf (p, "% f% f% f \ n" PM GB GAIN) fprintf (p, "% s \ n" "napaka")) je napaka "Gain odmerek ne prehajajo ena", ko sem teči ocean, potem simulacija ustavi, ampak, ko sem komentar GB dobiček, je še vedno napaka "Gain odmerek ne eno čez", pa simulacija lahko še Kako narediti simulacijo nadaljuje napake

Zakaj potrebujemo "če" izjavo? Lahko bi samo tiskanje PM, GB in pridobili glede na njihovo vrednost.

Verjamem, da je problem takrat, ko te funkcije ne da oceni, potem zanka umre in dobiš začeti znova. Ravnanje v primeru napak.

Faza marža in izraze robov dobiček veljajo samo, če dobiček prečka enotnost in faza prečka -180. če ti niso izpolnjeni, bo spekter vrgel napako. uporabo "če" izjavo, da preveri, če dobiček prečkal enotnost in nato izračuna PM pa nastavite izhod do določene vrednosti ti je všeč. i dont vem, zakaj imate ", če (PM in & GB && ....." ta izraz.

Ker napake pri izračunu PM in GB ....., potem PM GB bo nič. Mislim, da "če (PM in & GB && ....." lahko ta izraz, da simulacija še z napakami. to počne, ko sem komentar GB dobiček, vendar si prizadeva, če jaz dont komentar GB PRIRAST.

če gre za napako pri izračunu izhod "eval" (ocena) napaka ni nič.

Morate napako ravnanje izjavo, kot je ta, ki ga predlaga c @ prebivališča forum:
Code:
 errset ({PM = phaseMargin (VF ("/ out")) fprintf (fp "faza marža =% f \ n" PM)} t)

Hvala za vas pomagal! Problem je bil rešen! i Wort ocean takole: errset (PM = phaseMargin (VF ("/ out"))) errset (GB = gainProd (VF ("/ V"))) errset (donos = vrednost (dB20 (VF ("/ V ")) 1)), če (PM in & GB && PRIDOBITEV fprintf (p,"% f% f% f \ n "PM GB GAIN) fprintf (p,"% s \ n "" napaka ")) in tako lahko ocean nadaljuje tudi s napake!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back