O PLL fazi hrupa in simulacije tran s spekter

G

gaom9

Guest
Živjo,
Jaz sem oblikovanju sigma-delta PLL, in želijo delati v postopnem uvajanju, simulacija hrupa pri spekter PSS in PNOISE.Toda obstaja nekaj vprašanj o tem, in lahko kdorkoli pomoč za njihovo reševanje, prosim.

1.ko sem uporabo OSC verilog-A kodo kot referenčna frekvenca vhodni vir, bo simulacijo PSS se ni uspelo zaradi skritih stanja v verilog-code.Ali obstaja način za njegovo rešitev prosim?

2, ko sem uporabo vpulse kot referenčna frekvenca vhodnega vira, PSS simulacijo ni znova, poročilo o napaki, je prikazana kot sledi:

Napaka našel spekter v stanju dinamičnega ravnovesja periodične analize "PSS".
"V0" se periodično vhodnega signala, ki je v nasprotju z avtonomnimi vezij.

Kako rešiti ta problem, prosim?Ali obstaja kakšna nastavitev naj naredim?

3, ko delam tran simulacijo PLL, obstajajo nekatere napake pride, kakor je prikazano sledi:

Napaka našel spekter v time = 25,9551 nas med prehodna analiza "tran".
No zbliževanje z najkrajšim časom korak.Zadnja sprejemljivo rešitev, izračunajo v višini 25,9551 nas.

Vrednosti vozlišč za tiste, ki niso približajo na zadnji ponovitvi Newton so navedeni spodaj.Prav tako je glede na način, na katerega so bili konvergenčnih kriterijev ni izpolnjen v naslednji obliki:
Failed preskus: | Vrednost |> RelTol * Ref AbsTol

V (I17.I162.I15.M14.bi) = 342,545 UV, prej 342,545 UV.
update prevelika: | uV 1,34297 |> 342,545 NV 1 uV
V (I17.I162.I15.M14.db) = 272,377 UV, prej 272,377 UV.
update prevelika: | uV 1,47118 |> 272,377 NV 1 uV
V (I17.I162.I15.M14.sb) = 310,535 UV, prej 310,535 UV.
update prevelika: | uV 1,34146 |> 310,535 NV 1 uV

Kako rešiti ta problem, prosim?

Hvala!
S spoštovanjem!

gaom9 wrote:

1.
ko sem uporabo OSC verilog-A kodo kot referenčna frekvenca vhodni vir, bo simulacijo PSS se ni uspelo zaradi skritih stanja v verilog-code.
Ali obstaja način za njegovo rešitev prosim?

Zahvaljujemo se vam za odgovor, erikl.
Problemi zgoraj, je treba rešiti, vendar pa drugi problem, ko sem prišel do AMS simulacija v spekter.
Poročilo o napaki je:
ncelab: * W, CUNOUN: Ne morem najti nobene enote pod tsmc18rf.pmos2v: simbol pri načrtovanju knjižnic.
ncelab: * E, CUCFUN: primer "M3" v enoto "pmos2v" je nerešen v "Chargepump.CP: shematski".
ncelab: * W, CUNOUN: Ne morem najti nobene enote pod tsmc18rf.pmos2v: simbol pri načrtovanju knjižnic.
ncelab: * E, CUCFUN: primer "M4" enote "pmos2v" je nerešen v "Chargepump.CP: shematski".
ncelab: * E, CUCFUN: primer "M2" enote "pmos2v" je nerešen v "Chargepump.CP: shematski".
ncelab: * W, CUNOUN: Ne morem najti nobene enote pod tsmc18rf.nmos2v: simbol pri načrtovanju knjižnic.
ncelab: * E, CUCFUN: primer "M1" v enoto "nmos2v" je nerešen v "Chargepump.CP: shematski".
ncelab: * W, CUNOUN: Ne morem najti nobene enote pod tsmc18rf.nmos2v: simbol pri načrtovanju knjižnic.
ncelab: * E, CUCFUN: primer "M9" enote "nmos2v" je nerešen v "Chargepump.CP: shematski".

Tsmc18rf PDK je normalno, in simbol pogled obstaja.AMS ni simulacija, vendar spectreverilog način simulacijo uspešen, določitev AMS simulacija je normalno, in imam preizkušen veliko različnih nastavitev, vendar jim ni uspelo znova.

Zakaj?

Hvala!
S spoštovanjem!

gaom9 wrote:

Zahvaljujemo se vam za odgovor, erikl.

Problemi zgoraj, je treba rešiti, vendar pa drugi problem, ko sem prišel do AMS simulacija v spekter.

Poročilo o napaki je:

is unresolved in 'Chargepump.CP:schematic'.
ncelab: * E, CUCFUN: primer "M3" v enoto "pmos2v"
je nerešen v "Chargepump.CP: shematski".

...

is unresolved in 'Chargepump.CP:schematic'.
ncelab: * E, CUCFUN: primer "M1" v enoto "nmos2v"
je nerešen v "Chargepump.CP: shematski".

ncelab: * W, CUNOUN: Ne morem najti nobene enote pod tsmc18rf.nmos2v: simbol pri načrtovanju knjižnic.Tsmc18rf PDK je normalno, in simbol pogled obstaja.
AMS ni simulacija, vendar spectreverilog način simulacijo uspešen, določitev AMS simulacija je normalno, in imam preizkušen veliko različnih nastavitev, vendar jim ni uspelo znova.Zakaj?

Hi, erikl
Poti model spice je pravilna, in Predosjećaj simbolov obstaja.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=1121128 # 1121128

Tukaj je isti problem z mano.

gaom9 wrote:

Hi, erikl

s.
Poti model spice je pravilna, in Predosjećaj simbolov obstaja
s.

Živjo, erikl
Pot do simbolov je pravilna, in sem poskušal spremeniti simulacije namenom spekter, vendar napaka je še vedno.Poskusil sem, kako ftopic332499.html, vendar to ni delo.

Hvala za vašo pomoč.
S spoštovanjem!

Hi, erikl
Našel sem način za rešitev tega problema.
Ker simulacija AMS se razlikuje od spektra, zato moramo uporabiti CIW-Conversion Tool Box-AMS simInfo obliki Spectre, da kar odpi simulacijo informacije PDK.
Po tem, da lahko simulacijo teči desno.

S spoštovanjem!

Hvala, gaom9,
za vaš odgovor z raztopino!Lahko se bolan 'potreba to, ko na čas.Sploh pa: predstavitev rešitev na koncu foruma razprave lahko pripomorejo veliko ljudi.

Best regards, in veliko sreče!
erikl

Hi gaom9

Kako ste rešili vaš problem 1.:

Citat:

1.
ko sem uporabo OSC verilog-A kodo kot referenčna frekvenca vhodni vir, bo simulacijo PSS se ni uspelo zaradi skritih stanja v verilog-code

Hi, jas2005
Lahko uporabite SIN signal verilog-A kodo kot referenčno frekvenco, ker je koda SIN ni z nobenim skrito bo državni, in simulacijo PSS pass.

May bilo koristno za vas.
S spoštovanjem!

Živjo
Jaz sem Tring da simulacijo PLL z dvema idealno bloki: VCO in Divider (da bomo hitrejši nato popoln sistem simulacijo, kar bom, da bi na koncu, ko bo vse pripravljeno).
Včasih sem napetost domena Divider primer iz Cadence.Toda med PSS analiza je napaka:
skrite stanje variabe: tlast_cross.
(comunicat označuje vrstico, kjer "tlast_cross = $ posrednik;")

Ali veste, kako spremeniti kodo za rešitev problema?

Code:"vključuje" constants.h "

"vključuje" discipline.h ""določite TIME_TOL 10e-12

"določite VOLT_TOL 1e-6

"define TWO_PI 6,2831853071795864769modul frequency_divider (output_osc_sig, divide_ratio, input_osc_sig);

output output_osc_sig;

električni output_osc_sig;

input divide_ratio;

električni divide_ratio;

input input_osc_sig;

električni input_osc_sig;parameter realno amplitudo = 5;resnično tlast_cross;

resnično fout;

resnično theta;

resnično divide_r;Analogni začeti

@ (cross (V (input_osc_sig), 0, TIME_TOL `,` VOLT_TOL)) začne

fout = 0,5 / ($ posrednik-tlast_cross);

tlast_cross = $ posrednik;

konec

if (V (divide_ratio)> = 0,001)

divide_r = V (divide_ratio);

else začeti

divide_r = 0,001;

$ izpis ( "Hudo Opozorilo: Razmerje se je razkorak v nadaljevanju ,001! \ n");

$ izpis ( "Hudo Opozorilo: sem samovoljno deli s ,001 namesto! \ n");

$ izpis ( "\ n");

konec

theta = idt (fout / divide_r, 0);

bound_step (0,05 * divide_r / (fout 1));

V (output_osc_sig) < -amplituda * sin ( `TWO_PI * theta);

konec

endmodule

2 najdena napaka spekter, ki ga v stanju dinamičnega ravnovesja periodične analize "PSS".
Kako rešiti ta problem, prosim?Ali obstaja kakšna nastavitev naj naredim?
-----------------------------

hi gaom9
Jaz bi ta problem v drugem simulacijo_Oblikoval sem LC-VCO sistem (tipično autonmous sistem).In želim vedeti nekaj hrupa vpliv na VCO.Zato sem serija vdd (1.8V), z sine soure (100mV 10MHz).Toda PSS / pnoise so napake.Napaka je: "V0" se periodično vhodnega signala, ki je v nasprotju z avtonomnimi vezij.Kako rešiti ta problem, potem?hvala

xwlpxc zapisal:

2 najdena napaka spekter, ki ga v stanju dinamičnega ravnovesja periodične analize "PSS".

Kako rešiti ta problem, prosim?
Ali obstaja kakšna nastavitev naj naredim?

-----------------------------hi gaom9

Jaz bi ta problem v drugem simulacijo_Oblikoval sem LC-VCO sistem (tipično autonmous sistem).
In želim vedeti nekaj hrupa vpliv na VCO.Zato sem serija vdd (1.8V), z sine soure (100mV 10MHz).Toda PSS / pnoise so napake.Napaka je: "V0" se periodično vhodnega signala, ki je v nasprotju z avtonomnimi vezij.Kako rešiti ta problem, potem?hvala

Zdravo
Bil sem opravil PSS in simulacije pnoise vendar se pojavile določene težave.
Naj me opisali svoj sistem.
Delam PLL ki jo sestavljajo:
Referenčna napetost (square wave-vpulse): 4MHz
PFD / CP: 3 države, transitor ravni
Loop Filter: drugega reda (R C) | | C
VCO (sinusoid): 300 MHz (Verilog-na primer iz pllLib Cadence ')
Block spremeniti VCO greh na kvadratni in poslala Divider.
Divider: N = 79 (Verilog-na primer iz "Skrite članice, v SpectreRF" by Ken Kundert)

(Imam tudi tranzistor ravni divider in VCO, ki se delajo, ampak najprej sem hotel narediti pnoise simulacije s tema dvema idealni Verilog-A modelov, da shranite čas)

Torej, prehodno simulacije pokazale, da je PLL ključavnic in čas stabilizacije je 10us.
Potem sem zastavil naslednje parametre PSS in Pnoise analysyis:
PSS:
Beat frekvenca: 4MHz (kot želeno frekvenco od od signal delilnika)
Nr of harmonike: 7
Accuracy Defaults: zmerno
Dodatni čas za stabilizacijo: 10us
(preostali parametrov je privzeta nastavitev. Oscillator "" Možnost, da ni izbran)

Pnoise:
Sweeptype: Relativna
Relativna frekvenca: 1
Start-Stop: 100 - 20M
Sweep Type: Logarithmic
Točke na desetletje: 5
Največji bočni pas: 7
Output -> napetost, pozitivni vozlišče: VCO proizvodnje; negativne vozlišče: VSS
Input Source-> napetost; Vhodna napetost vir: moj referenčni vir - vpulse
Reference stranski band: 0
Noise Type: vir

Najprej nisem prepričan, če sem pravilno nastavljen pnoise parametre (zlasti ti tisti spodaj Največja sideband).

Ok, ko sem prost PSS simulacijo je z delom, dokler 10us.Potem je bila kot comunicat simulira od 10us-> 10.25us; simulacijo delal malo do 10.24us in nato odložil-up.Nič več zgoditi, da bi tudi jaz ustaviti simulacijo.

Torej, moja vprašanja so:
Ali PSS in pravilne nastavitve pnoise?
Zakaj PSS simulacijo ne more biti končano?

Vnaprej hvala za odgovore.

Poskusite s swap datoteko za PSS.Včasih za dolge PSS Sims, surovo datoteko postane velik in sim pravkar visi.Navedite nekaj ime datoteke v stolpcu DDS file.

Zdravo

Pravzaprav sem spregledala eno stvar.Rekel sem, da je PSS analiza visela-up, vendar sem opazil, da convNorm bila precej velika, kot 27.2e 03.Zato sem ponovno pregledati.V resnici so bile analize, ki zank in po dolgem času le sttoped.Torej je problem s konvergenco.

Toda v prehodni analizi ripples nadzora VCO napetosti, potem ko 10us, kot so 1mV kar pomeni, 100kHz spreminjanje frekvence VCO (Kvco = 100MHz / V).Tako ne bi smelo biti vsak problem.

Stvar, da so moje nastavitve narobe.
Bi lahko kdo odgovori, se PSS nastavitve pravilne?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back