o PGA slikovni senzor CMOS

L

lhlbluesky

Guest
če pridobijo vrsto PGA (ki se uporablja v slikovni senzor CMOS), je 1 ~ 9, nato pa za senzor majhnih (na primer 300000) pixel array, je to, da je treba uporabiti manjši dobiček območje, kot so 1 ~ 2, in za senzor velike (na primer 10000000) paleto pixel, je to, da je treba uporabiti večji dobiček razponu, kot je 7 ~ 9? Imam prav? pls dajte mi nekaj advice.thanks vse.

Kaj misliš s PGA, in pridobili območje? Imam doktorat iz oblikovanja podobe CMOS senzor in sem jih zasnovo za življenje, vendar nisem prepričan, kaj sprašuje. Kakšne vrste CMOS senzor? Ali je to samo senzor si reffering da, ali je senzor integriran v kamero?

to je senzor (splošno) vključiti v camera.and PGA je programirati pridobili amplifier.gain območje se nanaša na območje povečave.

Senzor je čip z vrsto pik, nič več (dobro, naslov sprejemnikov in izhodni amp itd). Fotoaparat je senzor z obravnavo, koklja, predelava itd mognification je optični pojav in nima nič opraviti z ojačanje. Digitalni zoom je v bistvu slika obrezovanje. Če se ta amp PGA v citcuit? je po analogni izhod iz senzorja (v kamero)? Če je, predvidevam, da je le neke vrste nadzor kontrasta (ali dobiček), če je pristranski pravilno beline.

[Quote = lhlbluesky] pixel iz PGA --- --- ADC ---- digitalne obdelave [/quote] Torej, to je po analogni izhod senzorja, nato pa se nanašajo na moj prejšnji post.

lhlbluesky, Haw Haw-bi, ki ste jo poslali ta problem v naše tedenske discussion.In predmet naše CIS Chip, je Digital Programmble Gain ojačevalnik uporablja kot barva adjust.After Pixel Bayer pretvori photocurrent v kapljico shranjevanje vozlišča, R in izhod B pixel so readouted z zgornjim avtobusom iz CIS, medtem ko je pixel G so ga opravile nižji avtobusom. Ker barva uravnoteženje pogosto glavna funkcija našega čip, bo DPGA deluje kot analogni množitelja, ki lahko spremeni signal brez obdelave DSP. Prvotni prihajajo iz CCD-analogni front-end circuit.as za različne vrste pridobili (1-3,2-6,3-9), ki je samo namenjeni različnim pogojem osvetlitve, ne velikost slikovnih pik matrike.

[Quote = zhaoshibin] Moral bi objavili ta problem v naše tedenske predmet razprave. [/Quote] Žal mi je, ali obstaja taka stvar kot tedenska predmet razprave? Kje je? Thanks

Dobiček PGA nima nič opraviti z velikostjo tipala array. Ko spremenite ISO občutljivost vašega digitalnega fotoaparata, ste v bistvu tweaking vaše PGA dobiček. V slabih svetlobnih pogojih senzorja izhodi so nizki, da bi dobili polni ločljivosti ADC signal je dopolnjena s PGA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back