o NF in NFmin

tiger_ads
za prvi dve vprašanje, vam priporočam, še enkrat prebrati dobro knjigo: argument je prevelika, da bi razpravljali na forumu.
Za zadnji dve vprašanje, imaš prav.NFmin vam navedbo, da z uporabo zunanjega ujemanje komponente, ki jih ne morejo storiti bolje mandat hrupa.
Ampak ...
se lahko zlahka zgodi, da:
1), prvi LNA design: NFmin = 3 dB in NF = 3,05 dB
2), drugi LNA design: NFmin = 0,8 dB in NF = 1,2 dB
s CMOS imate lahko to ... s podobnimi pristranskosti sedanje!
Bodite pozorni in bere knjige.
Upam, da lahko pomaga.
Mazz

Mazz
hvala veliko!

ampak ali lahko pojasnite, kaj pomenijo "prvi LNA design" in "drugi LNA design"?

BTW, imam preizkušen v travnato gričevje knjige ki ste jih predlagali, ampak vedno je nekaj narobe v datoteki, jaz ne bi mogla downloat to.Ali obstaja drug način morem zaslužiti to?

Če želite vaš zadnji vprašanja:
Ne zamenjati teorija temelji na linearni omrežjih (tista, ki opredeljuje NFmin) z vezjem vprašanja.
NFmin je povezana s hrupom mathcing?: Yes, it's NF, če imate hrupa ujemanje.
Konkretneje je influnced z Bs = Bopt?ja, je to obained na Bs = Bopt.

Za izdajo vezje sem močno nakazujejo, da se glasi nekatere posebne knjige.One more (dobro) lahko na primer:
Kluwer CMOS celični sprejemnik prednji deli-Janssen Steyaert ki jih lahko najdemo v EDAboard.
Videli boste, da ni tako enostavno za oblikovanje CMOS LNAs.
Srečno.
Mazz

Obstaja zelo starega papirja govorimo o hrupu parametrov, sem storil ne spomnim več naslova.Ampak to, da, če je ujemanje compenent lossless, NFmin nespremenjena.

Torej NFmin je povezan z lossless mathcing omrežje.

thaks veliko!
ampak kaj se bo vplival NFmin?
ali je vezje ujema ali ne, NFmin konstanten?

kakšno vlogo igra NFmin v procesu oblikovanja LNA?

ko sem skušala optimalno stanje predsodkov ali širina napravo, i biti pozorni NFmin, moram jaz pravilen?

Živjo

Ko tranzistor namenjen za projektiranje LNA, na splošno priti s podatki, kot so NFmin in Γopt.NFmin je minimalna achieveble NF od ojačevalnika KO vir razmislek koeficient (Γs) je enak Γopt.

Kot ste properbly veste, da ima največjo moč prenos ojačevalnik morate imeti konjugat tekmo na vhod in izhod, ali izražene na drugačen način: Γin = Γs in Γout = Γl.
Lahko naredite popolno tekmo na obseg proizvodnje, vendar je vložek, kjer boste morali kompromis med nizko raven hrupa in visoko dobili kot vir razmislek koeficienta, da povečate vaš dobiček ni isti kot Γopt ki minimaliziramo hrupom!

Postopek, ki lahko pomaga, je, da zapiše hrupa krogi in je na voljo v korist krogi Smith graf in nato naredite to za različne točke pristranskosti.To lahko storite ročno ali som uporabo programske opreme (ADS, MWO, itd.).Si lahko narišete Γopt in tudi Γs.Vem, da je ADS funkcijo, da lahko narišete Γs, ki daje največjo prednost.Ti dve točki bi bilo treba čim bližje drug drugemu kot prvo izhodišče.

Upam, da to pomoč, je somtimes malo težko razložiti stvari samo dal drugih pisnih napotkov.
Ampak dati sporočilo, če imate več vprašanj.

S spoštovanjem

ki se nanašajo na hrup Factor:
F = f min (rn / gs) | ys-ymin | ^ 2
kjer je:
F min min hrup je mogoče dobiti od 2-vrata na normalizirane vstop vir ymin.
rn je normalizirano odpor hrupa za 2-vrata.
ys = gs i * bs je normalizirane vstop vir.

kot lahko vidite, da je f min ni povezana z močjo matchin, vendar le za hrup ujemanje.

Upam, da lahko pomaga.
Mazz

NF je praktično vrednost hrupa praktično omrežja, RF in NFmin je idealna ali therotical številka hrupa vezja, NF = NFmin ujema omrežje faktor!
to pomeni ujemanje vpliv pogoj hrup dejavnik, vendar NFmin je najboljše pogoje, da se ujema omrežja prispe!
i doont vedeti, ali to explaination je jasno, ali ne!

tyassin wrote:

ŽivjoKo tranzistor namenjen za projektiranje LNA, na splošno priti s podatki, kot so NFmin in Γopt.
NFmin je minimalna achieveble NF od ojačevalnika KO vir razmislek koeficient (Γs) je enak Γopt.Kot ste properbly veste, da ima največjo moč prenos ojačevalnik morate imeti konjugat tekmo na vhod in izhod, ali izražene na drugačen način: Γin = Γs in Γout = Γl.

Lahko naredite popolno tekmo na obseg proizvodnje, vendar je vložek, kjer boste morali kompromis med nizko raven hrupa in visoko dobili kot vir razmislek koeficienta, da povečate vaš dobiček ni isti kot Γopt ki minimaliziramo hrupom!Postopek, ki lahko pomaga, je, da zapiše hrupa krogi in je na voljo v korist krogi Smith graf in nato naredite to za različne točke pristranskosti.
To lahko storite ročno ali som uporabo programske opreme (@ DS, MWO, itd.).
Si lahko narišete Γopt in tudi Γs.
Vem @ DS ima funkcijo, da lahko narišete Γs, ki daje največjo prednost.
Ti dve točki bi bilo treba čim bližje drug drugemu kot prvo izhodišče.Upam, da to pomoč, je somtimes malo težko razložiti stvari samo dal drugih pisnih napotkov.

Ampak dati sporočilo, če imate več vprašanj.S spoštovanjem

T

tiger_ads

Guest
nekaj je bilo mogoče pojasniti razliko med NF in NFmin podrobno??
jaz znanje NFmin je achieveable najmanj NF vezij, ampak hočem vedeti, kako se ga prilagodi, ko LNA?
NFmin je povezan z usklajevanje (vhodna moč ujemanja in ujemanja hrupa)?če je, ali lahko jaz raba to, da bi našli najboljšo točko pristranskost LNA pometanje skozi vrata napetost, in ne glede na ujemanje pogojev?

hvala velikotiger

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back