Nujna, Pridobivanje dejanskih parametrov S tranzistorskih?

N

nassim1

Guest
Pozdravljeni vsi,

imam umerjeno Visokoregalni 360 in merijo različne TRL cal-kit, tranzistor z linijo.Rad bi vedel kako morem ekstrakt (de-embedding) pravi tranzistor S-parametre.
Frekvenčnem pasu, ki hočem zaslužiti S-parametri tranzistor je od 1 - 30Ghz.

Ali obstaja availlable vlogo za njegovo uporabo?

I merjeno z "T", odsevati "R", line 'L' in Transistor s vlečejo črto na levi in na drugi pa v desno pad S tranzistorskih ...........

pls pomoč mi .......

thx vnaprej

nassim

Iščete lahko papir ULRohde "General Noise de-embedding postopek za Pakirana dve pristanišče linearno aktivno napravo".

Pojdite na spodnji link prenesete datoteke
http://www.synergymwave.com/Articles/default.asp

Nova učinkovita metoda za projektiranje Low Noise Microwave Oscillators

Preberite razdelek 4.

Nccu Hvala za vaš prispevek, vendar mislim, da niste razumeli kaj iščem ..........

Želim extrtract pravi S-parametri tranzistorjev!

thx še enkrat

M

Živjo,

Z vašim Visokoregalni, lahko izvajate TRL kalibracijo, nato pa se bo pridobitev S parameter podatke na napravo dostopov.

To je zelo enostavno.

Merjenje cal kit to pomeni nič ...

Hi jayce,

Thx za vaš prispevek.

imam realizirani TRL cal-kit in imam merijo svojo S-parametre.

skupina je od 1 do 30 GHz in 6-30 GHz, ker črte kalibracijskih TRL je omejen od 20 ° do 160 °, tako s Visokoregalni sama ne moremo opraviti svoje ideje .....

Mogoče samo za ozek pas .......

Ali ste razumeli, kaj mislim?V ADS je de-embeed2 komponente, vendar delam no kako morem nadaljevati ............

thx še enkrat

N

Ja vem kaj misliš, imate velik vrstica za majhno frekvenc in majhne proge za visoke frekvence.
Toda v mnogih primerih lahko uporabite samo eno, sem se potrudil, da bo bolj natančna od uporabe deembedding v ADS, saj za uporabo ADS za deembedding procesu morate trhu merjenja vsakega cal začenja komplet, vendar ne preprosto ali nemogoče dobiti to z nekaj vpenjalno napravo.

je pakiran ar napravo za merjenje ploščic?

thx spet jayce,

To je paket napravo ....... Ko sem se potrudil za kalibriranje s therealized cal kit-i niso imeli dober kalibracijski v primerjavi s standar cal pakete, ki jih proizvodnja Wilstron Visokoregalni, te razlog, zakaj si se potrudil za kalibriranje s Visokoregalni da bodo standardi in izmeri vsak cal-kit spoznal (TRL) za de-embedding .........

Sem ugotovila, da je v Littérature Agilent razvila De-Embedding uporabo TRL kalibracije v ADS za 4-port.

Vem kako morem proceedddd ..

Mouloud

Uporabite lahko ŠOLT kalibracijo in dobili celotno kalibrirana pas.LINC2 RF simulator ima zelo dobre de-embedding kalkulator.Vse, kar morate storiti je, da ukrepa, napravo S-parametre test krovu in kasneje ukrep prispevek del preizkusa odbora in del proizvodnje.Imeli boste tri S-parameter datoteke: ena za naprave plus board test, enega za vhodni del odbora in eden za izhod del sveta.Nato vstavite vse tri datoteke v LINC2 kalkulator in dobili de-vlagati S-parametri datoteke.Če nimate dostopa do LINC2 boste lahko spodbuda mi vaš pila in bom de-embed jih za vas.

Spoštovani RF-OM,

Hvala lepa za tebe ..Un srečo, i nimajo LINC2 RF in ni ugotovila, da je brezplačno programsko opremo.Prav, nimam vzorec substrata za uresničitev cal-kit standardom, da imam opraviti le:

TRL kalibracije
- Open vezje (1,5 cm): Reflect (R)
- 02 Lines 50 ohmov (tj., 2x1, 5cm): S (T)
- Line 50 ohmov (2x1.5cm L / 4 ŕ la Frequence de travail) = 3 cm 1,85 mm: Line (L)
Delovna frekvenca: 24.125 GHz,
Substrat parametri: - epsilon r = 3,63
- H = 0,254 mm
- T = 35 mikro m.
Bi lahko opravlja calibratin s programsko opremo LINC2?i ja, bom poslal izmerjene datotek ......
Sem pogledal na internet in so ugotovili, da ADS izvajajo tudi kalibracije, ampak jaz dont znanje kako!si se potrudil rabiti de-emebed2 ADS komponente avalaiblein in deluje, vendar nisem prepričan, da daje pravilen rezultat!

Thx še enkratDodano po 8 minut:in seveda Transistor z dvema linij, ena (1,5 cm), na levi svitek iz tranzistorjev in je druga na desni pad v transitor s (1.5cm)

_____1.5 Cm line ______Transistor_______1.5 cm line _______

thx

Ja, LINC2 ni zastonj, je skoraj brez (sem plačal za mojo kopijo PRO približno $ 400).Nisem dobil vašega odgovora o kalibraciji.Verjetno misliš de-embedding.I vključuje sliko LINC2 de-embedding kalkulator tukaj, da vam boljše razumevanje tega, kaj je potrebno in kaj se bo v rezultat.Če je tisto, kar imate, spodbuda mi pila input S1, S2 in izhodne datoteke Kaskadna CAS datotek.Bom izračun DUT datoteko za vas.Mislim, da če ukrep datotek na isto podlago, da boste uporabili, je rezultat dober.1.5cm linija za 30GHz izgleda, da se dolgo.Ali ste prepričani, da je treba imeti tako dolgo linije?Bodo pomnoži reaktančne in močno vplivajo na uspešnost.
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Hvala vam še enkrat RF-OM,

Da, imam izmerjene cal paketov v isti substrat, in hočem, da bi de-embedding .. Ali S1 in S2 so odprti, tj črti brez tranzistor na desno in na levo?V pripeto datoteko, boste našli:

- S1
- S2
- Popolna DUT z S1 in S2.

O line 1,5 cm, se uporablja samo, da bi dobro standarda in da tranzistor daleč od vpenjalno napravo.

Vse datoteke so v MDM podaljšanje.DUT ima veliko vplivanje tako da si lahko, da Vds = 2V, Vgs =- 0.52V in Vds = 2V, Vgs =- 0,56 V

Hvala vnaprej
NDodano po 41 minutah:S-para,

Žal imam chaned Razširitev odkar jaz sen jih ne bi bilo tako, kot je zdaj, so v dok, vendar lahko chage Razširitev seveda.

Podaljšanje ni problem, bom lahko spremenite.Težava je, da so S-parametri za neko lastnost impedance.Menim, da za vaš primer, da mora biti 50 Ohm.Če izmerjena odprtih progah brez zaključka imaš narobe datotek.Pomislite na vaše vhodne in izhodne linije kot dva pristanišča naprav.Vi ukrep cel sklop 4 S-parametri za dve pristaniške naprave.Obstajati mora S11, S12, S21 in S22, vse je treba izmeriti s 50 končniki Ohm.Morate ponovno izmeriti te datoteke z dobrimi 50 končniki Ohm.Dobro pomeni dobro za celoten frekvenčni pas.Najboljši način je, da uporabijo kratke (približno 10 - 20 mm) end-začetek (tj 47 mils semiridgit koaksialne kable) za povezavo Visokoregalni do konca vrstice.Zelo pomembno je, da izpostavljena osrednji prevodnik čim krajši, kot je mogoče.1mm žice je približno 1nH kar je približno 6,3 Ohm pri 1 GHz.Torej 0.5mm izpostavljenih centralne dirigenta bo približno 3 Ohm na GHz frekvenčnih!To ni lahka, vendar pa je mogoče narediti natančne meritve.Ne pozabite uporabiti Port Razširitev premakniti kalibracije letal do konca zagona po koncu kalibracije.Najboljši način za to je, da izračun zamude prek znanih dielektrično konstanto kabla dielektričnih in njegovo trajanje.Ne uporabljajte električne zamude značilnost Visokoregalni, saj deluje samo za izbrane S-parameter, ne za vse 4 od njih.Port razširitev bo delovalo v redu.Potem lahko preverite Port Podaljšanje vrednosti s grafikon Smith, ki ga je videti na kratke in odprtih točk, in nekoliko popravi, če je potrebno.

Pozdravljeni, RF-OM,

Exactlly, S-para opredeljeno za 50 ohms impedance charactereistic.Odprto je črti brez Terminatio zakaj moramo teminate z 50 ohm?imam s-parametrov v list, i vi začeti zadobiti e-parametri DUT bomo lahko preverili, ali smo bližje proizvodnjo merilnih ali ne.Torej, lahko poizkusite z ekstrakcijo samo da preverite, kaj lahko dobimo .!!!!

hvala še enkrat

M

Ok, bom.Tam je majhen problem.Jaz lahko prenesete le datoteke pod 500 KB.Morda boste videli, da sem čez mejo 400MB downloading.Prosimo, pošljite to velik pila v svoj pm in bom prenesete dveh majhnih datotek.Dodano po 8 minut:I download teh dveh. Doc datoteke, nato pa preimenovana. Doc to. S2P.Nekaj je narobe, so datoteke poškodovane.Verjetno ste uporabili neki pretvornik, da jih shranite, ali Word storil.Nikoli ne uporabljajte urejevalnik besedil za S-parameter datoteke, le beležnico.Ali lahko preverite svoje prvotne datoteke.Če so dobri za razširitev sprememb. Dat.To bi moralo iti po e-pošti dobro.In prosimo, preverite, koliko preskusni točki v datoteki.Pogosto simulatorji imajo mejo 1000 točk, za S-parameter datotek.

Pozdravljeni vsi,
Videl sem vse pišete, ampak imam vprašanje, kot sledi.S parametri tranzistorja z vplivanje DC je uporaben le ni bilo?
Če anwer pritrdilen, zgoraj omenjeno je prav tako prišel s vplivanje DC kajne?
To je moje vprašanje, S21 morda je bila dopolnjena in kako lahko izpisek natančno S parametri tranzistorja.

Ja, S-parametri, datoteka je merjena za določene pogoje pristranskosti in morate izbral enega ali blizu, da ustrezajo vašim potrebam.

Če želite ekstrahirati Tranzistor S-parametri de-embedding tehniko.To je način, kako vse proizvajalce ukrep, S-parametri za svoje proizvode.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back