NRF24E1 impedance matchment izhod quetion

Y

yellowtooth

Guest
Mi uporabljamo čip NRF24E1.Zdaj imamo težavo impedančna prilagoditev v pristanišču proizvodnja RF ANT1 (pin 19) in ANT2 (pin20).

Zanima me, kako oblikovati vezja tekmo upor (L1, C11, C12, C13), obliko in ANT1 ANT2 za anteno.Za lista za NRF24E1 nima impedanca ANT1 in ANT2 sploh.Mislim, da ANT1 in ANT2 so razlike dvosmerne pristanišča, in antena je ena končala pristanišče.Tako usklajevanje mreže (L1, C11, C12, C13), je treba balun.Ali pa gre zgolj ujemanje omrežja brez funkcije balun na vse, in samo da enega pristanišča do antene in druge s pristaniščem na tla.Hoteti vi prosim povej mi podrobnosti omrežja?

Kot vemo, shunt zgornja meja in serije pokrovček, da drugo smer na smith chart.Zakaj kraj shunt pokrovčkom (C13) po vrsti pokrovčkom (C11 ali C12)?

Zahvala U zelo!
Oprostite, vendar morate prijavo na ogled te priloge

Hi,
Tehnične specifikacije za nRF24E1 ni zelo jasen glede zahtevanih obremenitev za prenos največje, vendar če pogledaš v podatkovnem listu o nRF2401A, boste videli, "impedanca bremena opaženi med ANT1/ANT2 realizacij v območju 200-700ohm. obremenitev 100ohm j175ohm se priporoča za največji izhodni moči (0dBm). ".Ker RF jedra so enaki, bi moralo enako velja za nRF24E1.
Uporabil sem ujemanje omrežje s sliko, vendar z 3,3 nH Tuljava (nisem mogel najti 3,6 nH v majhnih Kol), C11 C12 = = 1,5 p in brez C13.S temi vrednostmi, proizvodnja je bila okoli 0dBm, merjena s R3131 SA.Meritve so bile opravljene brez modulacije (rafali prevozniku samo).Komponente so vse v 0603, izjema je le 3,3 nH, ki je 0402.

/ Pisoiu

Prav tako sem videl 2401 v podatkovnem listu.Problem je, da "100ohm j175ohm" se ne more spremeniti v 100ohm z L1, C11, C12 in C13.U lahko preverite z orodjem Smith chart.Ali U?

In Ali veste U vhodno impedanco antene?U šele test izhodno moč iz pristanišča, do U uporabi katere koli antene potem?

yellowtooth napisal:

.....

U šele test izhodno moč iz pristanišča, do U uporabi katere koli antene potem?

Tudi jaz želim narediti tako kot U z 2 switchs.

Bi u prosim povej mi, ki za conect nadzor signal stikalo?

Samo, da pin18 (preddvorne PA)?Zahvaljujemo U.

To ni le stikalo, ki mora biti nadzorovana.PA in LNA mora biti pod nadzorom, če sta oba vklopljena istočasno, lahko nihajo.Jaz raba ločen signal od CPU za nadzor smeri.Teoretično preddvorne PA naj storijo enako, vendar sem uporabo izhodnega signala CPU za druge namene, kot tudi test.Bom poskusil teh dneh za nadzor odru RF s preddvorne PA, in bom pustiti veš.

/ Pisoiu

Zahvala U zelo.I donot želite uporabiti drugo CPU, ki ni tista, v 24E1.In kaj metodo did U uporabi pri nadzoru PA in LNA da ne delajo ob istem času?

Samo upravljanje porabe energije in izklop?Dodam Kovač shemo impedance matchment.

"100ohm j175ohm" spremeni v 100ohm lahko uporabiš le en kondenzator.Ampak, če uporabite vezje lista dati, to je samo, kot sledi.

Zato mislim, da 24E1 lista je bodisi narobe, ali 2401 je narobe.Nordic je varanje!

PA in LNA so krmilnik preko omogočajo pin, da imata oba tako značilnost.O ujemanje, nisem se uporabljajo za simuliranje Smith je, sem se uporabljajo vrednosti, navedene v prejšnjem delovnem mestu, in sem meri proizvodnje, ki je približno na 0dBm.Sprva, rezultati so bili zelo slabi, z vrednostmi exactely kot v podatkovnem listu, vendar z nekaterimi poskusov z različnimi vrednostmi, ki sem jih pridobiva 0dBm.Mislim, da ta razlika je zaradi PCB, ki je FR4 in parasitics komponent.Vendar pa na ravni PCB, sledovi so minimalne, dobro ozemljitveno ploščo, vendar razporeditev je drugačna, kot je je navedeno v nordijskih pojasnilih app.

/ Pisoiu

Ive 'preizkušen za nadzor nad celotno stopnjo moči z preddvorne PA od CPU.Nažalost je bilo unsuccesfull, predvsem zato, ker PA (RF2172 od RFMD) omogočajo pin nabavlja nekaj mA, ko porušili, tok, ki NRF se ne more potopiti prek PA pin preddvorne, pa ostaja vedno z pribl.1,1 V ravni.To ni v redu, saj se bodo sproti RX strani izključi, ko prejmete v načinu.Samo izbira imam je, da uporabite pin od NRF CPU za nadzor PA / LNA / stikala, ali vstaviti push / pull stopnji (p n bodisi MOSFET ali logičnih vrat) med preddvorne pin PA in nadzor zatiči za RF del.

/ Pisoiu

Zahvala U zelo!

Followings R iz nordijskih odgovor:

Izgleda, da ste morda staro različico podatkovnega lista.Najnovejši,
revizija 1.2, od junija 2004, in lahko prenesete iz naših spletnih strani.

Impedanca na anteni je 100 j 175 ohmov.

ANT1 in ANT2 so dvosmerno.NRF24E1 je hkrati oddajnik in sprejemnik.

Ujemanje omrežje je balun, ki pretvarja RF-signal iz razlike
na eno samo končalo.Nova ujemanje omrežje je malce drugačen od tistega, I
mislite, da ste z uporabo, in ima boljše zatiranje harmonskih ostroge.shunt kondenzator se ne uporablja več.

Če boste uporabljati 50 ohm antena (večina antene so 50 ohmov), ki ste jo pravkar
uporabo omrežja ujemanje nudimo.

Ne da bi stare rane, itd ..vendar sem se spraševala, če bi lahko kdorkoli priporočiti balun za nadomestitev 0603 sestavnih delov, uporabljenih za ujemanje ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back