neznano vrsto oscilatorja je to oscilator Hartley?

H

halherta

Guest
Hello everyone,
Pred kratkim sem kupil Elenco osnovne elektronika poskusov komplete in nameravajo graditi nekaj krogov v tem kompletu.Eno vezje topologija, da se pridelki redno je transformator center pipe primarnega navitja povezana z oskrbo s pokrovčkom in upor povezana vzporedno s popolno primarno tuljavo transformatorja.

Sem samostojni shematičen.vi moči tudi odkriti to shematskimi na strani 43 naslednjih navodil "priročnikov Elenco" stran.

Moje vprašanje je to .. to je oscilator Hartley?Kako to?center pipe ni priključen na tla, vendar VDD.V priročniku piše, da se lahko frekvenca nihanja spremenijo s spremembo kondenzator vrednost ali vrednost upor (ena vzporedno s kondenzatorjem in primarno tuljavo transformatorja).Mislil sem, da se spremeni le pokrovček (Induktor tuljava je določena in je ni mogoče spremeniti) vrednost bi spremenila frekvenco koli zamisli o tem?

Končno sem ugotovil, da je to neke vrste oscilatorja LC, vendar če lahko kdorkoli izročiti mi nekaj podrobnih informacij o tem, kako točno deluje, bi jaz zelo cenim.
mimo
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Pojasnila je preprosto, kot sem lahko:
Tranzistor je povezan v konfiguraciji, ki inverts signal vključeni v to.Če baza pin gre višje napetosti, se bo zbiralec napetost zmanjša, tako da signal je obrnjen na glavo.

Da bi oscilator morate pozitivne povratne informacije, kar pomeni nekaj izhodnega signala podaja nazaj v vložek na tak način, da se krepi, kar je povzročilo nestabilnost, ki spremeni izhod ciklično.Ti signali so ciklična nihanja želite.Če povratne negativna, kar pomeni, da prekliče in ne krepi vložek, dobite stabilen ojačevalec namesto oscilatorja.

Če si vzel naravnost iz povratne informacije zbiralec tranzistor, ker je obrnjen, dobite negativen odziv, ki se ne uporabljajo na vseh.To je, če center izkoristiti transformator začne igrati.Transformator primarni navijanje je vse v isto smer, pomislite, da je eno tuljavo s pipo v sredini.To pomeni, da če ste vzeli iz pipe kot referenčna točka, in injicirajte signal na enem koncu, se bo drugi konec imajo enak signal, vendar obrnjen na glavo.To je, kako dobi signal oscilatorja navzdol, preden gre nazaj v tranzistor.Inverts tranzistor, transformator inverts znova, tako da je zdaj pravica polarnosti doseči pozitivne povratne informacije.

Hope that helps.

Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back