Nekaj o digitalno analogni pretvornik

C

cyw1984

Guest
Jaz sem se uporabljajo AD5678 -2 (16 bit 2.5V notranje Ref) DAC

http://www.analog.com/UploadedFiles/Data_Sheets/102142943AD5678_a.pdf

http://www.imageweb.info/2/grY72829.bmp
Ko sem dal vse 0 v DAC ... To še vedno prihaja do 0.002V
Kako lahko zmanjšajo proizvodnjo hrupa in rešiti nič kodo napake???
Prosimo, da kažejo, .... hvala

Vidim dva možna razloga, ker ni 0V na rezultate:

- Nič velikih napak -> (fig.18 v podatkovnem listu), vam napetost napako proizvodnje ≥ 0.5mV, odvisno od temperature ..

- "Ground referenčna točka za vse vezje na delu", ki je označen z GND pin;
to pin je treba uporabiti kot 0V referenčna za vse rezultate, in vse meritve, je treba iz tega pin ..

Tako na koncu, če imate napačno ≈ 1mV, ali manj, boste morali zapustiti z njim, kot izgleda bo vedno tam ..

S spoštovanjem,
IanP

IanP napisal:

Vidim dva možna razloga, ker ni 0V na rezultate:- Nič velikih napak -> (fig.18 v podatkovnem listu), vam napaka izhodno napetost ≥ 0.5mV, odvisno od temperature ..- "Ground referenčna točka za vse vezje na delu", ki je označen z GND pin;

to pin je treba uporabiti kot 0V referenčna za vse rezultate, in vse meritve, je treba iz tega pin ..Tako na koncu, če imate napačno ≈ 1mV, ali manj, boste morali zapustiti z njim, kot izgleda bo vedno tam ..S spoštovanjem,

IanP

Tehnične specifikacije za:
Oprostite, vendar morate prijavo na ogled te priloge

Poskusite uporabiti CLR (pin 9) s Clear zakonika bits Register CR1 in CR0 (tabela 13. In 14.) Izvedeti, ali je to napaka, navzoči pri 0000h (CR1 = 0, CR0 = 0), 8000h (CR1 = 0, CR0 = 1) in FFFFh (CR1 = 1, CR0 = 0), in če je tako, lahko poskusite dodati-2mV offset ..

S spoštovanjem,
IanP
Nazadnje urejal IanP na 1. januar 2006 11:59, edited 1 krat

cyw1984 napisal:IanP napisal:

Vidim dva možna razloga, ker ni 0V na rezultate:- Nič velikih napak -> (fig.18 v podatkovnem listu), vam napaka izhodno napetost ≥ 0.5mV, odvisno od temperature ..- "Ground referenčna točka za vse vezje na delu", ki je označen z GND pin;

to pin je treba uporabiti kot 0V referenčna za vse rezultate, in vse meritve, je treba iz tega pin ..Tako na koncu, če imate napačno ≈ 1mV, ali manj, boste morali zapustiti z njim, kot izgleda bo vedno tam ..S spoštovanjem,

IanP

Prav tako sem z uporabo AD5678 ..Če u znanje kako nastaviti svoj register za pravilno delovanje ..Prosim odgovor mi ....
Prav tako sem poskusil nastaviti register ..tukaj bom Prvo referenčno register za notranjo kot tudi za zunanje napetosti.
potem sem pošiljal podatke kanal št.Command pisati in posodobitev ...vendar je včasih delo in kdaj ne ..Če kateri od ve rešitev, odgovor mi ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back