Need pomaga na Frequency-to-Voltage projekt z uporabo AT89C51

S

semiconductor

Guest
To je moj odstop:
Uporaba MCU za izvajanje naslednjih delovnih mest
- Input: impulzov s frekvenco f (1 <= f <= 4,2 Hz)
- Output: coressponding napetost (<= 10VDC)
Npr.
Če f = 4 Hz, izhodna napetost je 10V
Če je f = 2 Hz izhodna napetost je 5V

Ali lahko mi priporočiti mi nekatere rešitve tega modela ali nekatere spletne strani sklicevanja v zvezi s to težavo.Jaz sem načrtovanja za uporabo AT89C51, nameravam za merjenje trajanja fulse za izračun pogostnosti in izračuna ustrezno izhodno napetost.Je to ok?I ll programiranje v okolju Keil C
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Lahko uporabite Timer2 za ustvarjanje, recimo, 100ľs (1ms ali drugih, dependig na zahtevano natančnost) prekine.To vam bo dala časovne baze.Zdaj pa samo število teh 100ľs prekinjajo med dvema zaporednima padla (ali naraščanje) robove vhodnega signala.Rezultat se lahko uporablja za pridobivanje PWM in opamp / LPF pretvoriti v dc napetosti v območju 0-10V.
Druga možnost je, da uporabljajo zunanje DAC in razširitev 0-5V na 0-10V ...
S spoštovanjem,
IanP

Najprej, hvala za vaše priporočilo.
Odločil sem se za uporabo DAC0808LCN kot moj Digital - do - analogni pretvornik.To je prvič, jaz raba to.Vendar se zdi, da je težko izvajati!

Moj PSU lahko predložijo samo 0-24VDC.Ampak DAC0808 zahteva negativni dobave (kakor je navedeno v datasheet).Kako lahko uporabljam DAC0808 za pretvarjanje 8-bitno število v analogni napetosti od 0 ÷ 10 VDC na izhod brez negativnega napajalna napetost DAC0808.

Hvala za vse predloge!

iskanje v

http://www.maxim-ic.com/ADCDACRef.cfm
najdete eno DAC dobave

tudi za brezplačni vzorec

/-12V se lahko z enim 24V enostavno ustvari.Ena možnost je izvajanje aktivne napetosti delilnika, ki loči vse vhodne napetosti na dva enaka napetosti in ustvaril "middle" točka bo uporabljena kot "novi 0V".Ta tehnika se imenuje "virtualno terenu" in nekaj primerov, da si lahko ogledate tukaj:
http://tangentsoft.net/elec/vgrounds.html
Ob /-12V lahko uporabite standardno napetostjo, kot so regulatorji 7805 in 7905 ter ustvarjajo /-5V, ki jih zahteva DAC.
S spoštovanjem,
IanP

če kvadratni val s frekvenco najmanj 0,5 Hz (najnižje vrednosti), kako lahko ukrepa, to?(največja vrednost 5Hz.

Ali lahko mi priporočiti mi neki tehnologije in rešitve z uporabo AT89C51?

Hvala!

i povezati negativnih vhodno močjo in zatiči sklicevanje na groud.and ur DAC08 bo delovalo, si se potrudil to ter to delo všeč normal.exactly 741opamp.

moj izhodno napetost samo sodi med 0 in ref volt kot u resnično želite v ur odstop.srečno

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back