Namen te diode v diagram

M

malli_1729

Guest
Hi! Jaz sem novi na tem forumu. Imam model, v katerem imam težave z razumevanjem en del tega. Jaz sem pritrditev delni krog od tega. Jaz sem samo daje majhen opis o vezje i priloženo. To vezje v osnovi Prelet pretvornik. V priloženi diagram je [color = darkred] levi strani Prečiščeni in filtrira AC signal iz električnega omrežja [/color] in ima sekundarno navitje na transformatorju na desni strani, ki je prikazano kot blok. Iz povratnih informacij je namenjena NCP1027 (Swither) preko optokopler. HV pin od NCP1027 je le Drain povezavo notranjega MOSFET in Vir je povezan z GND. Kolikor jaz vem Namen kroga (R18, TVS2, D10 in D12) je Clamp napetosti, ko nad napetosti nad nekaterimi 650V prihaja. TVS2 je vpenjalne napetost kot 648V in povratne srandoff napetost kot 400V. Tukaj jaz ne vem, kaj je namen teh 2 diod D10 in D12. Verjamem, da lahko neposredno poveže TVS2 z GND namesto povezavo z GND skozi te diode. , če lahko vsakdo svoje ideje glede teh diod D10 in D12, zakaj so ga dali ti namesto GNDing TVS2 neposredno. To bi bilo zelo koristno, da me. Hvala vam.

Hi! Morda se izogiba hrup, ki se lahko pojavlja na line GND. S spoštovanjem, Bruno

Strinjam se, da je treba diod D10 in D12 ni očitna. Ti bi sponko napetosti okoli 1V nad in pod zemljo. TVS2 bo vklopil, če vrata ali vir Q1 začne dvigniti nad 400V. Izgleda, da je Q1 cascoding MOSFET možganov znotraj IC. To mora biti zelo visoka Prelet pretvornik napetosti.

Zahvaljujemo se vam za odgovor. Da, imaš prav. je visoka napetost (1000V) Prelet pretvornik.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back