Največja Memory za dodelitev dinamičnega pomnilnika in Heap?

A

agg_mayur

Guest
Hi All, želim vedeti, da je, kakšna bi bila največja velikost za dodelitev dinamični pomnilnik, če sem ob uporabi katere koli mikrokrmilniška npr dsPIC33XXXXXXXXXX? Poleg hočem vedeti, da je, kako lahko toliko i dodeli kup velikosti?

V vdelano programsko opremo običajno se ne uporablja dinamični Razporejanje pomnilnika. Knjižnica funkcije niso podprti, kot malloc, jih morate pisati za sebe.

Ali lahko prosim pripravi odgovor, jaz sem ne bova svojo točko.

RAM pomnilnika je običajno zelo majhna (kilobajtov), v primerljive z računalniki (Gbyte). Uporabniki da je skrb vseh virov zelo previdno, da ne bo zapravljen. Prevajalnik za vgrajene programske opreme, so graditi na ta način optimizirati kodo in hitrost. Povezava s strojno opremo, je zelo plima in uporabnik ve exacly kje se nahaja njegov spremenljivk. Spomin se organizirajo z povezovalnik v oddelkih: - oznaka oddelki npr. . Besedila - ram oddelkih, npr. . Koncepti sda kot virtualni vozniki ne uporabljajo v tej povezavi. Edina izjema, ki jo vidim je programska oprema, Java temelji za mobilne telefone, ampak to so že visoki ravni programske opreme. Tako jaz vidim, edini standard v vgrajene programske opreme je ANSI C.

Pravzaprav sem prebral, da bi morali prezreti dinamično dodeljevanje pomnilnika, ko smo napisali programske opreme za mikrokrmilnike .. Ali je res? In kako lahko določimo kup velikosti in zato moramo določiti velikost kup. Za npr. Imam 30K RAM-a, potem koliko lahko velikost i razporediti na kup in zakaj?

Ja, morate prezreti dinamično dodeljevanje pomnilnika. Zagotoviti več informacij, kjer si moral nastaviti kup velikost, v kakšnem kontekstu: file compiller, mikrokrmilnik in link.

Ko sem pripravo moje MPLAB (mikročip's) kodo brez opredelitve kup velikosti, to mi daje napaka / povezovalnik napake, moram opredeliti okoli 500bytes za kup. Lahko tudi, prosim povej mi, kaj so prednosti in slabosti za uporabo malloc () funkcijo (za dodeljevanje dinamičnega pomnilnika) v mikrokontrolerji?

Ko sem pripravo moje MPLAB (mikročip's) kodo brez opredelitve kup velikosti, to mi daje napaka / povezovalnik napake, moram opredeliti okoli 500bytes za kup. Lahko tudi, prosim povej mi, kaj so prednosti in slabosti za uporabo malloc () funkcijo (za dodeljevanje dinamičnega pomnilnika) v mikrokrmilnikov
? To ne bi smelo dati kakršne koli napake ali povezovalnik in vam ni treba določiti nobenega kup pomnilnika. To se ne uporablja v vdelano programsko opremo. Jaz nikoli ne uporablja kup pomnilnika v vgrajenih. Lahko expaint zakaj morate določiti kup spomin? Lahko pustite, se naučijo uporabljati statični RAM, niso toliko spremenljivka v projektu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back