najboljši način štetja impulzov od opto senzor

T

tictac

Guest
Pozdravljeni vsiI uporabo opto režo senzor za zaznavanje rpm mojih dc motor.one krilo, ki se oprimejo gredi premakniti preko sensor.I uporabo codevision za writting je code.what je najboljši način za merjenje časa z vrtenjem gredi za eno vrsti? ?
zunanjih prekinjata števec ali ujetje način časovnik ?????
in število vrtljajev motorja je moj 50000.does opto režo senzor je dovolj hiter za merjenje časa menjavajoči 1 obratov gredi? Kako naj vem to?prosim pomagajte mi.

Rad bi to naredil samDodano po 5 minut:Napišem to kodo za štetje impulzov mojega motor.but mislim te motim traja veliko časa avr
prekinjata [EXT_INT0] neveljaven ext_int0_isr (ničen)
(

if (firsttime == 0)
(

TCCR0 = 0x02;
TCNT0 = 0x0;
T1 = TCNT0;
tt = 0;
firsttime = 1;

)
drugje, če (firsttime == 1)
(

TCCR0 = 0x00;
T2 = TCNT0;
SUMTT = tt;
Dif = T2-T1;
firsttime = 0;
)ELAPSEDTIME = (SUMTT * 184,365) (dif * 0,723);
rpmget = 60 * 1000 / ELAPSEDTIME;
rpmget = rpmget * 1000;

)
prekinjata [TIM0_OVF] neveljaven timer0_ovf_isr (ničen)
(
tt = tt 1;
TCNT0 = 0x0;
T1 = TCNT0;
)

ujetja ne bo do obremenitve procesorja pri visoki hitrosti.Časovnik se bodo uporabljali za nizke hitrosti / dolgo.

Imam koder da pošljete 500 impulzov na 1 zavrtite motornih's gred na mikropodjetja.
Hočem, da se izmeri čas betwean vsakega pulses.and imam veliko količino kode, ki jih druga dela (kot na primer poąiljanje in prejemanje podatkov serijsko). Kako meriti pulz obdobja iz zasede mikro čas??

tictac je napisal:kakšen je najboljši način za merjenje časa z vrtenjem gredi za eno zavijete?zunanjih prekinjata števec ali ujetje način časovnik ?????.

Ali uporabljate dsPICs?Obstajajo namenske FIFO capature modul o teh Micro za motorna vrsto uporabe.

I uporabo serijske prekine za prejemanje podatkov, ko uporabljam zajemanje prekine za izračun obdobja pulz, podatki iz serijsko
doesnt prejeli correctly.because ujetjem prekine occure zelo hitro in dont pustite serijsko dobiti podatkov pravilnoDoda po 18 minut:I uporabo GP1A53HR za opto slot

Lahko ustanovijo prescaler ulova za različne hitrosti?Na primer, na progah za visoke hitrosti, 16x impulz sprožijo eno motim, za nizke hitrosti 4x ali 1x pulse sprožitveno en motim.

tictac je napisal:rpm mojega motorja je 50000.does režo opto senzor je dovolj hiter za merjenje časa menjavajoči 1 obratom gredi? Kako naj vem to?

I uporabo GP1A53HR za opto slot

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back