nadzor hitrosti motornega

A

amiraa

Guest
hi imam problem naredim shemo v proteus za nadzor hitrosti motorja, ampak jaz bi shemo s generator impulzov bom chenge z dajalnikom motor

Iz vašega vprašanja, ki jih želite nadzirati hitrost motorja z uporabo impulza generator, je ta pravica? Spremeni širino impulza (ali obratovalni ciklus), da spremenite hitrost motorja.

Hi, To ni jasno, kaj hočeš. Prosim pojasni, da, in dobili boste več pomoči. Tahmid.

hvala tahmid moram mesear hitrosti motorja z dajalnikom in zaslon z LCD in nadzora s strani PID vse to z mikroc

MikroC je urejevalnik, ki se uporablja za pisanje C kodo za PIC mikrokontrolerje, kot mislim .. želite uporabiti PIC ali PID>?

1. Kateri motor pa u želite uporabiti? DC motor ali 3-fazni motor ali 1-fazni motor, ali BLCD motor, ali korak motor .... ? 2. Kakšne vrste mikrokrmilnika PIC delati u želite uporabiti? 8 bit, 16 bit ali 32 bit? 3. Ali veste kaj o algoritem PID? Ali veste, kako je digitalni PID, kako pretvoriti analogne na digitalno PID PID, kako jih prepoznati parametter motornih? Kako dati parametter upravljavca PID (Kp, Ti, Td) ... Moral bi dati podrobno vprašanje, boste dal podrobno odgovor! Best upoštevanju!

hi vsako telo imam isti problem, jaz sem delo na projektu z uporabo pic hočem za merjenje hitrosti motorja z optično-encoder uporabljate pic in prikaz hitrosti, ki jih LCD vezja, kot je ta: motor z optično-dajalnik + pic + LCD za prikazovanje jaz sem tudi programing z mikroc koli vedo, kako to storiti, da prosim helpe:?:

82f98d1a421.gif
meni, da je vaš optični kodirnik, kot je prikazano v sliki in vam bo štela nNUMBER vrtljajev potem IR vir in IR senzor, kot, da je v stari računalnik miške IR senzor je povezan kot prispevek k pic šteješ koliko krat se zgodi, stročnice, v vsakem obratu, če ima 16 impulzov, kot da je v sliko, da bi popolno revolucijo nato 1 revolucije == 16 pulzov, potem v naslednjem koraku morate povezati s tem, ko bo aktiviral časa, da začne na začetku prvega štetja impulz za minuto, ko je minuta šteje kot so stročnice prebral potem prekinitev bo ustavila štetje in hitrosti je prikazan vam bo morda na sekundo, da bi bilo bolje upam, da je to koristno

hvala Mahmud sem vedel, kako motor dela, vendar je problematika v programu res ne vem, kako timer delal, če bi vedeli, kako odštevalnik progamme helpeeeeeeeeee me prosim

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back