Na SMS Home avtomatizacijo.

A

Ammar873

Guest
Hay Fantje, želim oblikovati projekt, ki se uporablja za nadzor gospodinjski aparati prek SMS z uporabo AT89S52 Micro krmilnik. Jaz sem sposoben narediti strojno opremo del, vendar ne razumem programiranja za ta mikro krmilnik. Od kje naj začnem programiranje v jeziku c. Sem temeljito prebral AT ukaze Modul GSM max 232 in serijski prenos mikro krmilnik, vendar nisem našel c jezika ukazov ali vzorec za 8051 AT89S52 mikro krmilnik, ki delujejo v pošiljanje in prejemanje SMS. Kako program, ki Micro krmilnik? Navodila za uporabo AT ukazov v c? Kakšna je hitrost prenosa UART etc etc kako lahko dostopa do pristanišč mikrokrmilniška? Kako se lahko ukvarjajo z ukazi, ko smo poslali sms iz mobilnega v modul gsm? Toliko zapletov pri programiranju prosim pomoč mi jasno. Vljudno pomagati, da je projekt mogoče za mene moj zadnji dan predložitve projekta je 20. julij nisem niti ene besede na strani programiranja.

Iskanje v forum vam bo dala več rezultatov, kot sem sam odgovoril na več kot 50-krat ... svojo skupno vprašanje in vas prosim, da iskanje forum pravilno z vsemi ključnimi besedami ....

Ja. Iščete lahko na to verjetno. Lahko poskusite [URL = "http://www.thesolentelectronichome.co.uk/security-control/home-cctv"] doma cctv [/URL] ključnih besed za vas, SMS temelji avtomatizacijo doma. : Grin:

hi, lahko prva študija, kako narediti preprost program v napravi, preden lahko naredite vmesnikov .. bomo poskušali, da vam pomaga pri povezovanje, če imate težave ..

Mislim, da Romel je te že pošilja sms in on je strokovnjak na področju, ki, kot je razumeti, da je koncept v tem forumu .... njegova tema je aktiven in veliko ljudi ga uporablja kot referenčno .... romel lahko dajo, ki se povezujejo za njega .... kje ste interfced GSM woth 8051 .... ste prav tako oznaka za ta ... To bo koristno, in če lahko pomaga drugim s svojim strokovnim znanjem znanja ...

Mislim, da Romel je te že pošilja sms in on je strokovnjak na področju, ki, kot je razumeti, da je koncept v tem forumu .... njegova tema je aktiven in veliko ljudi ga uporablja kot referenčno .... romel lahko dajo, ki se povezujejo za njega .... kje ste interfced GSM woth 8051 .... ste prav tako oznaka za ta ... To bo koristno, in če lahko pomaga drugim s svojim strokovnim znanjem znanja ...
hehe Im ne strokovnjak, ampak vem, da se mu pomaga pri tej zadevi .. je rekel, da ne vem še nekaj osnovnih upravljavca, tako Mislim, da bi bilo boljše razumevanje najprej osnov .. mimogrede je to nit. si lahko tam vidite, kako sem pošiljanje in branje preko UART .. [SIZE = 1 ]---------- Post doda na 16:14 ---------- Previous objava je ob 16:09 ----------[/SIZE] [/COLOR] prebrati skozi to nit, pa boste izvedeli veliko o tem, kaj potrebujete .. ampak še enkrat vam predlagam, da se naučijo osnov first

@ Romel pošljete povezavo in sem prebral to povezavo, vendar lahko prosim, pomagaj mi, da kako lahko povežemo z AT89C52 in MAX232 MAX 232 na Serial Port. bo bolj koristno, če vam mi shematični za to naredil.

circuit_232.jpg
kondenzator je 1uf

Rx in Tx povezati z Micro krmilnik je to res?

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post dodano ob 18:15 ---------- Previous objava je ob 18:14 ----------</span></span>
Rx in Tx povezati z Micro krmilnik je res, [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1].? - -------- Post doda na 18:16 ---------- Previous objava je ob 18:15 ----------[/SIZE] [/COLOR] @ Romel Najlepša hvala. vam bo moj projekt lažje.

Ni problema .. preberite o MAX232 o njegovi funkciji .. Da je rx in txt na drugi strani povezana z mikro, saj boste naredili serijski vmesniki kasneje ..

? Serial Povezovanje

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 18:21 ---------- Previous objava je ob 18:19 - --------</span></span>
Najprej smo priključite podatkovni kabel za moj mobilni na serijska vrata in se poveže serijska vrata do max 232 enako kot sliko, ki jo mesto in na koncu povezati rx in tx od max 232 mikro krmilnik je to ok na?

diagram je pravilna .. je max 232 na modem in na koncu krmilnik koncu Tako bo, kot je ta modem -> MAX232 maz232 -> mikrokrmilniška

diagram je pravilna .. je max 232 na modem in na koncu krmilnik koncu Tako bo, kot je ta modem -> MAX232 maz232 -> mikrokrmilniška
hvala še eno vprašanje, kako lahko i povezati moj releji od uln2003 na moj mikro krmilnik . mobilne ---> serijskih vrat ----> ----> MAX232 mikrokrmilniška ---> zdaj, iz katere igle iz MCU i povezati ZMN 2003.

mobilne ---> serijski kabel ----> ----> MAX232 mikrokrmilniška --->
si lahko tudi odstranite MAX232, če vaš modem deluje na 5V ali če je sposobna voditi 5V .. lahko neposredno povežete vaš modem na vaš krmilnik, ampak, ko se povežete vaš modem / mobilni na PC dont pozabite MAX232 stvar
zdaj, iz katere igle iz MCU i povezati ZMN 2003.
bomo dobili, da je kasnejši fazi .. . to je samo predlog, dont mix vse te stvari v tvoji glavi .. osredotočiti na 1 fazo, če ste starter ... samo predlog ..

@ Romel ok prepričani, da bom naredil, da dela do MCU v proteus potem bom vas isto vprašanje v bodoče :)

ja .. pravkar končal vse, kar je delno MCU takrat, če je njegova pripravljen vprašati še eno vprašanje .. hehe

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back