Načrtovanje z mikro-krmilnik (8051)

V

vijay_iit

Guest
živjo
hočem narediti nekaj manjših projektov za izboljšanje svoje znanje na področju Board
design, tudi jaz choosed narediti projekt, z uporabo mikro-krmilnik (8051)
ampak jaz ne morem najti teme / nekatera manjša vloga, ki se lahko izvede z uporabo
upravljavca.
zato prosim poljuben nedoločni zaimek pomoč mi pri iskanju teme za mene

Prav tako hočem vedeti, kaj so stvari, ki bi morala biti znana storiti board design

reg
vijaybabu

Vi že dobil odbor za 8051 in programer?Ali ste uporabnik od nič?

Za programerja in vmesnik krovu, iskanje mikrokrmilniška oddelek z uporabo izraza "DS89C420".To bo rezultat programer DS89C420, mikrokrmilniška s 8051 jedra.

Za knjige boste lahko iščete ebooks oddelek, za projekte, lahko objavljajo na oddelku tudi mikrokontrolerji.

Lahko razmisliti oblikovanju krovu digitalno uro na 8051 jedra.
Nekateri projekt, navodila najdete tukaj:
http://chaokhun.kmitl.ac.th/ ~ kswichit / uro / clock.htm
Nekateri od 8051-temelji mikrokontrolerji lahko programirajo preko serijskega vhoda - in to je cenejša možnost, saj vam ni treba kupiti dragih vzporednih programerje ..tako DS89C420/450 ...je lahko dobra alternativa in na vrhu, ki ga lahko morebiti pridobijo brezplačne vzorce od MAXIM-IC spletna stran ..
Če menite, da to možnost, potem bomo lahko izdela več o tem, kako povezati serijski vmesnik med računalnikom in mikrokrmilniška ki se bo načrtovalo, da je tako ..

začnete z izdelavo projekta generatorja impulzov različnih frekvenc.To je osnovni, ki bo uporabljen v večini projektov.Nato ustvarite impulzov z timers ....... po tem uporabi Timmer interepts za generiranje impulzov.Ko učenje osnov prehod na projekte, kot so digitalna ura etc

Najboljši način, da začnete na mikrokrmilniška je z LED utripa, poskušal storiti utripa LED prvi.

živjo
najprej hvala za glenjoy, Ianp in Ahsan zakaj ur odgovor

pravzaprav sem načrtuje začetek svoj model iz nič, tako da sem mislil kupovanja microcntroller (8951) čip iz lokalnega ventor in delati majhne vloge
to je tisto, kar mi dejansko stanje.

ianp kaj u poslali abt clock generator je intereting, plz i u zahtevo, da mi dodatne informacije v zvezi z zasnovo, RS232 vmesnik in tudi abt pridobivanje čip iz maxim.

kljubovalno bom začeti početje svoj projekt z vodstvom toggle kot vsak prject začel pod vodstvom toggle

zahvalila vsem
reg
vijay

vijay_iit wrote:

živjo

najprej hvala za glenjoy, Ianp in Ahsan zakaj ur odgovorpravzaprav sem načrtuje začetek svoj model iz nič, tako da sem mislil kupovanja microcntroller (8951) čip iz lokalnega ventor in delati majhne vloge

to je tisto, kar mi dejansko stanje.ianp kaj u poslali abt clock generator je intereting, plz i u zahtevo, da mi dodatne informacije v zvezi z zasnovo, RS232 vmesnik in tudi abt pridobivanje čip iz maxim.kljubovalno bom začeti početje svoj projekt z vodstvom toggle kot vsak prject začel pod vodstvom togglezahvalila vsem

reg

vijay

Tukaj je link do shematični na RS-232 povezava:
http://chaokhun.kmitl.ac.th/ ~ kswichit/MAX232/MAX232.htm
Vendar, ko ste vzorcev iz MAXIM-IC (http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4078 .. na dnu boste našli VZORCEV CART, in boste morali registrirati, vendar je je neškodljiva), alow na yor novih PCB nekaj prostora, ne le za MAX232, ampak za 74.125, kar vam bo omogočilo ne le program DS89C450 pa izvaja program iz istega sveta ..

Download MTK (mikrokrmilniška orodje kit) od tukaj:
ftp://ftp.dalsemi.com/pub/microcontroller/dev_tool_software/mtk/
.. namestite in goto HELP, kjer boste našli harware connectrions za MAX232, 74.125 in microcotroller ..

Vsa vprašanja .. kar vprašaj ..

IanP wrote:

Tukaj je link do shematični na RS-232 povezava:

h ** p: / / chaokhun.kmitl.ac.th / ~ kswichit/MAX232/MAX232.htm

Vendar, ko ste vzorcev iz MAXIM-IC (h ** p: / / www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4078 .. na dnu boste našli VZORCEV CART, in boste morali registrirati , vendar je neškodljiva), alow na yor novih PCB nekaj prostora, ne le za MAX232, ampak za 74.125, kar vam bo omogočilo ne le program DS89C450 pa izvaja program iz istega sveta ..Download MTK (mikrokrmilniška orodje kit) od tukaj:

ftp://ftp.dalsemi.com/pub/microcontroller/dev_tool_software/mtk/

.. namestite in goto HELP, kjer boste našli harware connectrions za MAX232, 74.125 in microcotroller ..Vsa vprašanja .. kar vprašaj ..

gospod, jaz sem tem projektu, kjer moram narediti utripa vodi projekt z uporabo 8951 microcontroller.i opekline ac program v mikrokrmilniška z Keil software.but, ko sem storil vezje ne works.so mislim da je problem v enem programu ali circuit.so plz pomoč mi.
program:

SFR P2 = 0xA0;

void zamudo ()
(
int i;
for (i = 0; i <15000; i )
(

)
)

void main ()
(
while (1)
(
P2 = 0xFF;
zamudo ();
P2 = 0x00;
zamudo ();
)
)Tukaj jaz povezavo kristalno oscilator z 11,0592 betwn MHZ 18 in 19, in potem uporabite do 33 pf kondenzator in groud it.from 9. pin en 82 k upor povezan in gound to.spet od 9. pin 10 mikro F kondenzator connectedwith 5 proti supply.from 22 pin vodila povezan z enim 510 ohm upor in gre za dobavo.pin 31 in 40, povezanih z dobavo.
če bi v vezje ali program nekaj težav nato pa plz pomoč mi nujno.
moj id sankar_584 (at) yahoo.co.in

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back