Načini v okrožnici Waveguide

R

redcrystalline

Guest
Živjo, moj problem je okoli 1. in 2th načinov v krožne valovodu, se zdi, da ta dva sta isti način poleg cutoff frekvence, ki niso pokrite z analitičen izračun, ki sem jih priloži projekt, kaj je problem? [PRILOŽITE = CONFIG] 55325 [/ PRILOŽITE] [PRILOŽITE = CONFIG] 55326 [/ PRILOŽITE] [PRILOŽITE] 55327 [/ PRILOŽITE] Best Regards Iman Akbari

Krožna valovode skupaj z kvadratni valovod so izrojene načine zaradi geometrijske simetrije. Zato, čeprav se prva dva načina pravokotno in v resnici predstavljajo prva dva načina, imajo enake cutoff pogosto in po enakih impedance. Edina razlika je njihova polarizaciji (zaradi azimutne rešitev), ki seveda so pravokotne med seboj. Have Fun

hvala za vaš odgovor, ampak kaj pa druge načine? Mislim, da sem pričakovala, da imajo 2 rezna frekvenca pod 5 Ghz, vendar v tem primeru vse rezna frekvenca nad 6Ghz, še enkrat hvala za vaš bolnika,

Mejna frekvenca za to valovodu je ~ 6.55GHz. Tudi za to analizo, dont zemljišče S12. Zato je najbolje, da zapiše prave in namišljene Gamma in opazujte, ko postane Im Gamma večja od nič. Prav tako potrebujejo le narediti pristanišč edina rešitev za to ... veliko hitreje. Jaz bi preverite vaše math še enkrat, da vam ni storila napako. Tukaj je hiter sklic: [url = http://76.180.144.203/tntdiscount/cantenna.php] Cantenna Okrožnica valovodu antene kalkulator - JavaScript [/url] je tudi, da bi povečali natančnost HFSS za simulacijo, pojdite na HFSS-> Mesh Operations-> Začetno Nastavitve Mesh in spremenite privzeto Surface Normal Odstopanje od 22.5degrees, recimo, 5degrees. Ko sem rešitev tega dobim cutoff, ki je blizu teoretične kot na spletni strani. Kasneje so Fun

ja sem imel napako približno rezna frekvenca izračun. mimogrede, zakaj dont delo s S12 ali S21? _ im uporabo Advanced Engineering Elektromagnetika (balanis) knjigo in imam ne sooča z izrojene načine zaradi geometrijske simetrije bi mi daš vir knjigo, prosim? hvala lepa, ste resnično velikodušen človek, vielen Moker.

o "geometrijske simetrije" i dobil, kaj to me je zmedlo je balanis ga niso omenili, vendar im ne vedno izpolnjeval to temo, da S12 in S21, niso primerni za odkrivanje rezna frekvenca. Best Regards

Ni, da S parametri niso primerne ... To je samo, da če vas skrbi cutoff frekvenc ali katerega koli drugega premoženja valovodnega način, ki je sam po sebi valovodu lastnine in posebej premoženje razmnoževanje konstantna. Če imaginarnega dela gama je večji od nič, potem je razmnoževalni način. To je zelo preprost za analizo. Če uporabljate S parametri, ki seveda lahko, boste na koncu morali prepričajte, da vaš valovodu je dovolj dolgo, da lahko zanesljivo prepozna neujemljivi način kot bo dovolj gnila do trenutka, ko doseže svoj drugem pristanišču. Obstajajo primeri načinov, da čeprav gnila, imajo dolgo konstanta upadanja, in to lahko zmede eno, če niso pripravljeni za tak način. Tudi pristanišče rešitev je preprosto 2D rešitev, medtem ko parameter S rešitev je polno 3D rešitev, ki je dražje v čas in sredstva. To lahko storite bodisi eno ... Predlagam vrata rešitev. Bitte sehr

imaš prav, hvala za vašo pozornost in vaš odgovor, vsi vaši odgovori so koristni. vam želim najboljše.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back