morem uporabiti za oblikovanje PIC16F876/77A optični merilnik moči

T

theenes

Guest
hi .. sem theenes .. sem ENE dodiplomski ...... rabim nasvet .. na vrsti PIC jaz lahko uporabijo za oblikovanje optični merilnik moči .. zdaj rabim uporabiti svetlobni fotodiode ali detektor za zaznavanje optičnih virih i bo vožnja skozi Svjetlovodni .. Ali pa rabim, da uporabi druge vrste mikrokrmilniška?
pls rabim pomoč na tem .. in lahko vsakdo izročiti mi nekaj nasvetov o tem, kakšno fotodiode jaz lahko uporabite za oblikovanje merilnika optične moči .....
zahvala vi v celoti vnaprej ..

brgds,
theenes

Jaz zgraditi podobno napravo pred mnogimi leti brez UC.Potrebujete samo fotografijo diode z občutljivo področje, ki je dovolj velika, da zbere celoten pramen.Mislim, da sem rabil nekaj takega tipa Centronics (velik hrup !!!):
http://images.mercateo.com/pdf/RS_Components/5019700.pdf
Potem morate OpAmp, potis, resitors, kape in panel meter - to je vse, mislim.
Morda za množično proizvodnjo, da je ceneje zamenjati panel meter in potis za umerjanje, ki ga PIC in stekla LCD.Koristne bi PIC tip upravljavca LCD na čipu.PIC16F77 ali 16F876 se lahko uporabi za krmiljenje stekla LCD (brez Controller!), Ampak to je veliko zabave -> uporaba LCD modul z vgrajenim kontrolorja.
Notranji EEPROM za 16F876 se lahko uporablja za skladiščenje nekaterih kalibracijskih podatkov.Mik

mik .. hvala za nasvet ur .. zato njeno dobro za mene za uporabo PIC16F876a/77a, obred ..
nekako morem uporabljati IF-691 (fotodiode) ..
http://www.i-fiberoptics.com/leds/IFD91.pdf
zato ker jaz predlagam, da jaz tekoč v pogon optičnih virih preko Svjetlovodni na fotodiode za zmanjšanje izgub in hrupa, ... tako, da misliš, da plastične Svjetlovodni fotodiode se lahko uporablja ... in lahko drug problem i obraz je optika vira kot so laserski izvor ... kakršen koli predlog za laserske diode z Svjetlovodna ...
odkar sem z uporabo PIC in moja tema je oblikovati cenejše optične moči merilnik .. morem uporabljati 7 segment izpis ...? poleg tega pa lahko imam pogled na ur vezje oblikovanje merilnika optične moči ... to bo veliko pomoč moj projekt ..
hvala veliko ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back