moči vsakdo pomoč mi razumeti, kako to vezje deluje?

F

fala

Guest
Pozdravljeni, želim razumeti, kako to vezje deluje, je bila vzeta iz National Application note 272 - OpAmp Booster design (http://www.national.com/an/AN/AN-272.pdf).explaination v dokumentu ni bilo dovolj za mene razumeli v celoti.Pravzaprav sem zgraditi to vezje in deluje, vendar moram razumeti svojo teorijo.Razumem tako daleč: Q1 in Q2 so napetostno odvisni od sedanjih virov in deponding na izhodno napetost opAmp njihovih zbiralec spremembam in s črpanjem iz sedanje 1K upori jih nalagajo Vbe na ustrezne Q3 in Q4.Q5 je konstantnim tokom vira in kot člen je poudarila, da je uporabljenih za predsodke in Q6 Mislim, da deluje kot onesnaževalec Partizan in Q5 & Q6 bo predsodkov push-pull Q7 voznika in Q8.
Zdaj, kaj jaz ne razumem: da je nemogoče za Q1 in Q2 tako, ker če se na eni je na drugi hrbtni pristransko, tako da lahko samo, Q3 ali Q4 ne bo na oba.ok ko op amp out put negativna in vklopi Q1 in Q3 ni problem, saj Q3 črpa iz sedanjega 120k upor toda kaj, ko na nasprotni Q2 in Q4 so na Q3 pa naj bi se izravna, tako za sedanje Q4 zbiralec, od koder prihaja ?zakaj krog ni simetričen za pozitivne in negativne?
I bodo cenili koli zamisli, da mi pomaga razumeti.hvala lepa.

Q4 črpa iz sedanjega osnove tranzistor PNP - Q6 ..
V tranzistorji NPN tok prečrpa v bazo, v sedanji PNP je sestavljen iz osnove ..
S spoštovanjem,
IanP

Q1 in Q2 povezan kot skupne ojačevalniki BJT osnovo, medtem ko Q3 in Q4 s skupnim oddajnik.Njihova skupna povezavo (Q3 in Q4 zbiralniki), bo imel enake aplitude kot na ojačevalnik proizvodnje, ampak za vožnjo izhodna obremenitev Q6 Q7 in Q8 so dani.

Q5 skupaj z thermocompensation diode (ki jih prav tako določi napetost na bazo Q5 in opredelitev trenutnih, skupaj s 330 Ohm upor povezan z oddajnikom Q5's) oblike sedanji vir za proizvodnjo Q6's.
2 diode, povezane z Q7 in Q8 uporabljate za vplivanje zanje, ter opredeliti ojačevalnik razreda (A, AB).Ojačevalnik ima negativne povratne 1 opredeljuje dobiček (100 k in 10k uporov), kot 100k/10k = 10.
In tudi o popravku capasitor 20 pf in pf 100 zagotavljajo dobiček zmanjšala na visoki freq in stabilnost za izboljšanje opamp in celotno ojačevalnik.

100 Oh upori na Q7 in Q8 onesnaževalce, curreent zagotavljajo varstvo za proizvodnjo kratkem stiku.

Q7 in Q8 so izhodne tranzistorje v push-pull obliki.dve 100 Ω upore so za protaction pred kratkim stikom na izhodu.Kondenzator je frekvenco za odškodnino.vse diode so za vplivanje.to je AB razred ojačevalnikov

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back