Mix Analogni in digitalni oblikovanje preverjanje??

A

always@smart

Guest
Hi all, Mi lahko kdo pove, kako ponavadi ti verifikacijo za oblikovanje je mešanica analognih in digitalnih bloki? Vsa orodja, lahko narediš to? Regards, Vedno @ smart

hi, prvič, nisem famaliar z analognimi design, in sem slišal nekoga reči, da ultrasim ali hsim je obleka za simulacijo premešamo.

Hi, Ponavadi smo preverili analognih in digitalnih bloki individualno z Hspice in NC-Sim. Po tem, smo teči polno chip preverjanje preko Hsim na ravni tranzistor z izbranimi vzorci preizkus minimalnih preveriti medsebojno povezovanje in funkcionalnost. Upam, da pomaga:)

Hi, sem uporabo VCS + NANOSIM teči simualtion mix način, mislim, da lahko fit vašo zahtevo. BGS! hgz

Prvič, so analogni in digitalni dele preveriti posamično. Na primer, z uporabo HSpice za analogne in digitalne za VCS. Ko je to storjeno, je storjeno integracija za preverjanje mešane signale. Uporabljam Nanosim za mešanim signalom preverjanje.

Hi kristalno in vse, Za zagon mix-signal simulacije z nanosim, kaj vrste analognih in digitalnih datotek model uporablja? tj Verilog netlist, h-spice netlist, GDSII, ali kaj drugega. Ali potrebujete testbench za digitalni del? Vedno @ smart

Uporabljam kot SunJimmy. Prvič, popoln pregled analognih s hspice v vseh vogalih z ustrezno natančnostjo, in Digital z več testbench NCsim. Nato, za mešane analogno + digitalno integracijo, naredim toplevel tranzistor netlist in simulacijo z hsim (nizka natančnost) z zelo zmanjšano functionnal preskusni napravi v obliki začimb. Mogoče se lahko opravi test Verilog klop. Tukaj sem samo preveriti, ali je dobro medsebojno povezovanje in delo, kot sem pričakoval.

Hi, Če želite zagnati simulacijo MIX način, lahko uporabite Analog blok netist tranzistor ravni ali Verilog-A, in da bo simulirana z nanosim, in digitalni blok lahko uporabite Verilog, bo simulira z VCS. BGS!

O, moj bog. Nikoli nisem poskusil, da simulira moj digitalni disign z HSPICE, in ne morem niti to sliko. Ali je mogoče?

Hi all, jaz sem precej zmede z orodji, lahko kdorkoli povej mi, kaj so razlike med nanosim, hsim in ultrasim? alwys @ smart

V bistvu, Nanosim, hsim in Ultrasim so vsi FAST tranzistor ravni simulator. Njihov namen je, da simulira vaše vezje kakor hitro je mogoče. Tako Nanosim in hsim so zelo priljubljene na trenutne tržne EDA. To je težko povedati, ki je eden boljših. Ultrasim iz Cadence je nov prišlec v tem segmentu. Še vedno ne vem, svoje sposobnosti in zmogljivosti. Mogoče lahko nekdo delijo svoje izkušnje z nami:)

IMHO, še vedno ni dobro orodje za preverjanje mešane modele signal, VCS + nanosim ali ps (eldo / mach + modelsim) niso dovolj dobri za obvladovanje kompleksnih mešanih modelov signal.

[Quote = CatKing] IMHO, še vedno ni dobro orodje za preverjanje mešane modele signal, VCS + nanosim ali ps (eldo / mach + modelsim) niso dovolj dobri za obvladovanje kompleksnih mešanih modelov signal. [/Quote] ---- -------------------------------------------------- --------------------- Hi Catking in vsem, Torej, kaj je kombinacija so dovolj dobra za mešano preverjanje signala design? Ali obstaja na trgu? Če ne, lahko kdorkoli povej mi dobrih orodij kombinacija, ki je hitro enaugh teči mešanica analognih in digitalnih preverjanje design?

To je odvisno od velikosti vašega oblikovanja. Če je vaš čip je precej velik, morate narediti nekaj kompromis delo na čas in natančnost, Nanosim & VCS so dobra izbira, vendar za D / A vmesnik še vedno je treba narediti Spice pošti postavitev simulacija.

hi, če je njegov velik čip poskusite lestvici navzdol! če u želite več informacij, prosimo, pošljite postavitev bye Vasu

ADMS je zelo goog orodje za mix-simulacijo. vendar je zelo počasen. Sedaj sem z uporabo Hsim in Verilog-xl, to je bolj hitro.

Hi vedno @ pametnih, teči mešanim signalom simulacije z Nanosim, sprejema SPICE datoteko in Verilog. Ena stvar, upoštevajte, da sprejema samo Verilog kot vrhunski. Torej, bi bil vaš testbench se Verilog kot dobro. Očitno, "krof" stil simulacije je prišla ven kmalu ... čaka na to.

[Quote = vedno @ smart] Hi all, Mi lahko kdo pove, kako ponavadi ti verifikacijo za oblikovanje je mešanica analognih in digitalnih bloki? Vsa orodja, lahko narediš to? Regards, Always @ pametni [/quote] Poskusi ADiT za kombinacijo analognih in digitalnih oblikovanje preverjanje. ADiT-VPI bo kavelj ADiT svojo najljubšo simulator digitalnih (VCS, NC-Sim, Modelsim) in jih lahko storite, co-simulacije. Če nimate digitalnega simulator, potem lahko uporabite ADiT-HDL in ADiT storiti mešanim signalom preverjanje. To je enostavno vzpostaviti, in sem našel veliko vprašanj med A / D in D / A del mojega oblikovanja .. = P

ADMS je dobra orodja za simulacijo Mix-signal. To vsebuje modelsim, eldo, eldoRF in Mach. Priložena datoteka je lista za ADMS.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back