Mikrovalovna ojačevalnik design

H

hammooooody

Guest
Pozdravljeni vsi, jaz sem domnevam, da načrtovati preprost ojačevalnik mikrovalovno (1 - 3 GHz), z vhodno in izhodno Mikrotrakasta ujemanje omrežij s simulacijo in tudi gradnjo strojne opreme ... Jaz sem še vedno noob z RF in jaz ne vem, kje začeti od. V MATLAB Simulink, na primer, tam je S-parametri ojačevalnika Block, ki zahteva, S-vrednosti parametrov, ki rabim, da bi iz podatkov dejanske transistor's. Moja vprašanja: 1 - Kakšne vrste tranzistorjev naj iščem (Component kodo, bi bilo super) 2 - moram dobiti S-vrednosti parametrov za to transistor sam? ali so predvideni v podatkovnem listu ali kaj? 3 - ki simulacijsko orodje priporočate?

1.-Gonzalez Preberi knjigo "Microwave tansistor ojačevalniki" 2.-Preberi še enkrat in poskrbite, da boste razumeli. 3.-Če želite 1-3 (ali 4) GHz ojačevalnik verjetno morate tranzistor in s ft od približno 9 do 16GHz. Več ni vedno bolje. Bipolarna bi bilo lažje in ceneje, da bi našli ..... 4.-Večina proizvajalcev lahko dobite s podatki S za tranzistorje za določen nabor pogojev pristranskosti. 5.-Agilent 's ADS ali mikrovalovnem pisarni bi bilo dobro za načrtovanje stvari.

Morate S2P parametre naprav. Izberite rftool v matlab in obremenitev vhod ujemanja vezja, naprave S2P datoteke in izhod ujemanje vezja v rftool. Potem glej odgovor na vaša zahteva frekvenco. Je zelo enostaven za simuliranje, vendar morate trdnih temeljih abt ojačevalnikov. [Quote = hammooooody] Pozdravljeni vsi, jaz sem domnevam, da načrtovati preprost ojačevalnik mikrovalovno (1 - 3 GHz), z vhodno in izhodno Mikrotrakasta ujemanje omrežij s simulacijo in tudi gradnjo strojne opreme ... Jaz sem še vedno noob z RF in jaz ne vem, kje začeti od. V MATLAB Simulink, na primer, tam je S-parametri ojačevalnika Block, ki zahteva, S-vrednosti parametrov, ki rabim, da bi iz podatkov dejanske transistor's. Moja vprašanja: 1 - Kakšne vrste tranzistorjev naj iščem (Component kodo, bi bilo super) 2 - moram dobiti S-vrednosti parametrov za to transistor sam? ali so predvideni v podatkovnem listu ali kaj? 3 - simulacijsko orodje, ki vam priporočamo, [/quote]?

Če potrebujete za kritje 1-3 GHz in nimate veliko izkušenj, lahko si misliš o RFIC kot dobro. To je bolj integriran in imate manj napora za oblikovanje v napravi. Preverite lahko na primer ABA-3xxxx ali ABA-5xxxx družin iz Avago Technologies (nekdanji Agilent) tako dolgo, kot ste enostavno NF zahteva. Cheers

Živjo, jaz bi predlagal Agilent ADS za simulacijo. Njena zelo dobre programske opreme. Za 1-3 GHz lahko uporabite MMIC ojačevalniki. Na primer sem uporabil MSA-0886 za moj amp RF. Na vašo frekvence, boste dobili 15dB pridobili v povprečju z dobro ujemajo impedance. Ti moduli MMIC obstajajo v Agilent ADS knjižnice tako preprost za simuliranje. Imejte v mislih, da je za načrtovanje tiskanih vezij, je tudi zelo pomembno v teh freqs. Boste morali načrtovati pazljivo PCB ali tokokrog se lahko povsem neuporabna v resničnem življenju, tudi to tovarna popolno v simulacijsko orodje. Vso srečo: D

Hi martine1212,. Strinjam se z vašo sezname, vendar pa imajo težave pri razumevanju "za ft, več ni vedno bolje." To bo zelo lepo, če lahko pojasnite, več o tem. Na zdravje, jimiblues

Vem, da je precej pozno reči, da je, ampak jaz bi se zahvalil vsem. In posebna zahvala martine1212 Gonzalez knjiga je briljanten. je odgovoril veliko mojih vprašanj. Agilent ADS je bilo enostavno slediti in prijazen do uporabnika, mi je uspelo opraviti večino dela, brez sklicevanja na vaje ali kaj podobnega. Še enkrat hvala.

Žal mi je za zamudo odgovor, če si pobral tranzistor z zelo visoko ft (recimo 50GHz za 3GHz projekt) potem je zelo preprosto ustvariti oscilatorja zaradi enostavne in neizogibne parasitics (add krovu, za spajkanje, blazinice , malih prenosnih vodov medsebojno). Tranzistor je dovolj pridobiti veliko večje frekvence, tako da vam ni potrebno veliko, da bi bilo nihanje ali hit resonance. Ponavadi sem izbral tranzistor s ft, in s faktorjem od 5-7 od tega, kar rabim. Razen če moram vsak košček hitrost potem sem skušal obdržati dobiček nad nizko frekvenčnem območju, me zanima.
Zdravo martine1212,. Strinjam se z vašo sezname, vendar pa imajo težave pri razumevanju "za ft, več ni vedno bolje." To bo zelo lepo, če lahko pojasnite, več o tem. Na zdravje, jimiblues

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back