Micro velika napetost pretvornika (kilovolts), potrebnih za robota

M

MathGeek

Guest
Zdravo,

Iščem ideje v zvezi z oblikovanjem malega (manj kot 3 cm), pretvornik napetosti, ki lahko proizvodnja več kilovolts.Zelo nizka sedanje zahteve (mA).

To se bodo uporabljali za ustvarjanje hoje robota aktivira z dielektrično elastomerov.
Katera koli pomoč appreciated.

Ali želite kupiti to, ali projekt, ki sami?

Tukaj je en proizvajalec:
http://www.emcohighvoltage.com/emco2.html

Hvala za link.

Čeprav lahko omenjene izdelek koristen za večji robot, za velikost, da delam naprej, se zdi, da je prevelika in, še pomembneje, pretežka (4.25g je veliko.) Vendar pa lahko vsekakor koristno za večje projekte, ki Mogoče bom na delo.

Ali kdo ve cene za to postavko?

Jaz sem del raziskovalnem laboratoriju robotika in sem mislil izgradnje enega zase, tisti, ki je približno 1 gram ali dva, toda zagotovo pod 3.5G.

Seveda, če obstaja sprejemljivo rešitev na trgu, nakup enega je dobra izbira, dokler je cena razumna.Vse ideje za izgradnjo enega?

Pod pogojem, si našel ustrezno DC / DC pretvornik, jaz pričakujem kot naslednje vprašanje: Kako lahko preklopite kV DC?

is much too vague as well as several kV
voltage, a few mA could imply 10 or 20 W DC power.

Mislim, da bi bilo bolje, da prihaja do problema kot celote in poskušajo oblikovati ustrezne vklopu oziroma impulzni pogon voznika, glede na obremenitve, značilne in zahteva čas. Zelo nizka sedanje zahteve (mA),
je preveč ohlapna, kot tudi več kV
napetost, nekaj mA bi lahko pomenila, 10 ali 20 W moči DC.

Dober točke:

Zdaj, jaz sem šele v fazi idej.Oprostite mi za nejasna.

Glede sedanje zahteve,requirement is mA at several volts (3.6V if Li-Poly).

sedanje zahteve porabe
mA na nekaj voltov (če 3.6V Li-Poly)..

Mislil sem povedati UA na izhod.Prehod je zelo zakonit vprašanje, in jaz sem samo videti, za 1 ~ 2Hz preklapljanje (vklop / izklop, no domišljija PWM).

Moram iti nekam sedaj, vendar sem se vrnem k temu vprašanju.

Hvala. [/ I]

μA zveni veliko bolj prijetno, ampak prav tako specializirano voznik HV se pojavljajo bolj očitno, razlog je bolj verjetno, da bi našli ujemanja komercialno napravo.

Ja, po meri zgrajene za visoke napetosti pretvornika zveni bolj primerno.

Razmišljal sem neke vrste 20 faze Cockroft Walton multiplikativni, ampak jaz vnovčiti to ni ravno elegantna rešitev, in sem bil začuden če kdorkoli ima boljšo idejo.

Učinkovitost več kot 60% bi bilo lepo.

edit: to je 20 fazi poleg nekakšne predhodne povečanje napetosti, bodisi z IC ali mikro transformator.

Mislim, praktično omejitev bi se z napetostjo zmogljivosti malih diod 300-400 V, ki določa največjo napetost za kaskade fazi.Za ta napetost ravni majhna Prelet transformator v načinu bi bil najbolj primeren, E5.3 ali E6.3 so najmanjši standard feritnih jeder je treba upoštevati.

Ali transformator najbolj idealna rešitev?

Obstaja veriga v našem laboratoriju, ki ni mikro transformator stvari, in se dejansko ne priporočamo, transformatorji, ker je mislil, da
nizka učinkovitost in jaz ne bi smelo biti razlog, da ga uporablja za svoje nizke trenutne uporabe.

Imamo precej eksotične orodja v laboratoriju, in je bil težaven za proizvodnjo piezo transformatorja kristalno iz nič.(Bil bi piezo jedro sam z mikro cutter laser smo)

Jaz sem pozdravila vse dobre ideje.

, it may have unsuitable size.

Ne vidim, zakaj transformatorja morajo biti nizki efficieny,
ima lahko neprimerno velikost.Piezotransformer ni slab - še posebej, če ste sposobni proizvajati to natančno na vaše zahteve.

DRAGA Brother
če u uporabo impulzni transformator dobro za vas ali ne?
veliko impulzov transformator obrestni meri od nekaj voltov do več kot 30kv
hvala
Dr.NASER

Vse bi bilo dobro za mojo vlogo, dokler je majhen in ustvarja 5kV.

Nisem človek elektronike moči, vendar sem pripravljen sprejeti predloge in učenje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back