matlab vprašanje

Z

zeerum

Guest
živjo
smo bili glede na kodeks o simulaciji BPSK.za to oznako je bil signal upsampled.in potem med impulz oblikovanju z root postavljeno kosinus filter, je pomnožena s squareroot of Naduzorkovanje faktor, kot sledix = krog (rand (1,16000));% generiranje naključnih podatkov
XK = (-1). ^ x;% simboli ustvarjajo BPSK

x_input = upsample (XK, 100);
b = sqrt (100) * firrcos (255,0.01,1,2, "Opadanje ',' sqrt ');hočem vedeti, kaj je dejansko prednost Naduzorkovanje (vstavitev dodatne ničle med vzorcev) in zakaj je bila firrcos pomnoženo s sqrt (100)?

pojasnite, na osnovni ravni, kot jaz sem začetnik na vse to.
thx

Živjo,

1 - Pulse oblikovanje filter zmanjšanje neželenih lob ravni in motenju drugih frekvencah kanal, ampak imamo dva izbor za izvajanje Raise Cosine filter, (a) z uporabo analognih filter po D / C pretvornik, ali (b) z uporabo Naduzorkovanje za praktično možnost digitalne izvajanja.

2 - sqrt (100) je zato, ker po Naduzorkovanje moč signala zmanjšanje 100-krat in za preklicujem ta namen bi morali več proizvodnja sqrt (100).

S spoštovanjem

thnx mahdithdn
da je bil velik pomoč
see so konceptualno querries, ki skoraj ne dobite odgovora v času predavanj
tako da lahko u sklicuje vsaka knjiga ali material, ki bi mi pomagal?

Hi zeerum

o Naduzorkovanje lahko nanaša na Discrete-Time Signal Processing, ki jih Allen Oppenheim.vendar sem ne more predlagati vsaka knjiga o diskretnih izvajanju digitalne modulacije, morda najboljši svetoval uporablja Matlab komunikacijskih orodjih in preučevanje znane knjige Digital sporočilo z Praokis (ali enostavnejši knjigi Haykin).

S spoštovanjem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back