Litijeva baterija - moč

A

Audette

Guest
Imam vprašanje o baterijah in koliko energije se shrani. Iščem na uporabo litijevo baterijo za prenosni instrument - dve možnosti, ki jih imam so 14.8V 4.4Ah ali 11.1V 4.4Ah. Napetosti delam z 5V in 3.3V so in na splošno se instrument uporablja okoli 400-500 mA pri normalni uporabi. Moje vprašanje je, ali napetost vpliva na koliko ciklov lahko moj akumulator šel skozi? Nekdo je nekoč rekel, mi napetost naredi zelo majhno razliko, da z energijo v baterijah in da je specifikacija Ah, da zadeve. Vendar nikoli nisem zares dobil ustrezno pojasnilo o tem, zakaj je to in jaz sem še zmeden glede tega, ali je temu tako. Upal sem, da moj instrument bi moral imeti možnost, da ciklu okoli 200 ponovitev z uporabo 14.8V 4.4Ah baterijo. Kako bo to vplivalo, če grem na 11.1V 4.4Ah baterijo - ali celo nižji napetosti, vendar enako Ah. Hvala vnaprej

To je Watt čas ne Ampere čas to zadevo. Watt ur = energija. Torej, če ste uporabili preklopnih regulatorje 14.8V baterija bo trajalo dlje od 11.1V. Število ciklov ni odvisna od napetosti. Razlika je le, da ima 3 celice 11.1V, 14.8V ima 4 celice. Morate določiti, kako je trenutno razdeljena med 5V in 3.3V za izračun, kako dolgo bo baterija trajala. Izšlo moč in prevzame morda 80-odstotno učinkovitost za preklapljanje regulatorja. Keith.

Pri tem je moč izračun za baterije, ki sem jih ne uporabljajo vat ur - vendar Amphours. Če bi se to spremenilo? Imam uporabljajo formulo za izračun sedanje x čas - dodati 20% doplačilo za 80-odstotno učinkovitostjo in si razdeliti vrednost baterije mAh z rezultatom. To sem mislil, da je število ciklov. Vendar pa to ne upošteva napetosti na vseh. Ali naj zato nadomesti ta s, trenutna napetost x x čas? [COLOR = "Silver"] [size = 1] ---------- Post added at 10:13 -------- - Prejšnja objava je ob 10:13 ---------- [/size] [/COLOR] Pri tem je moč izračun za baterije, ki sem jih ne uporabljajo vat ur - vendar Amphours. Če bi se to spremenilo? Imam uporabljajo formulo za izračun sedanje x čas - dodati 20% doplačilo za 80-odstotno učinkovitostjo in si razdeliti vrednost baterije mAh z rezultatom. To sem mislil, da je število ciklov. Vendar pa to ne upošteva napetosti na vseh. Ali naj zato nadomesti ta s, trenutne napetosti x x čas?

Morate upoštevati napetost, da bi dobili moč (in energije). Moč = voltov x amperov. Na amp ur so v redu, če veste, vaš krog traja določen tok in napetost je določena. Če ste začeli, da spreminja napetost in vezje uporablja preklapljanje regulatorja potem bo trenutno tudi spremeniti, tako da boste morali upoštevati, da je. Ko uporabljate trenutno / čas / napetosti in dodajte v učinkovitosti 80%, kar je na koncu s je količina časa, ki bo trajala vezje z enim polnjenjem. Kot primer, če je vaš krog se na 5V 1A jemljete 5V. 80% izkoristek regulator bi lahko 6.25W za ustvarjanje 5V (ne 6W, kot si morda mislite). Če ga ustvarjajo od 14.8V baterijo, nato pa 6.25W deluje, kakor 422mA. Torej, bo vaš 4.4Ah baterija traja 10,4 ure. Če ste ponovno naredili izračun z 11.1V baterijo bi lahko 563mA in tako bi, da je baterija traja samo 7,8 ure. Število ciklov baterija bo trajala je odvisno od znamke in kakovosti baterije, vendar je običajno 500 do 1000 popolnih rastnih. Z LiIon delne odvajanje ne težijo k zmanjšanju življenje zelo, 1000 izpusti pol je verjetno enaka 500 polnih stroškov glede na baterije življenju. Keith

Hvala za vaš odgovor podrobno Keith. Ali lahko potrdite naslednje izračun na na to, kaj si rekel - ampak spremeniti tako, da vključujejo čas delovanja. 5V linijo, 0.3A skupaj z 80-odstotno učinkovitostjo zahteva 1.88W. 3.3V linije, 0.3A skupaj s 80-odstotno učinkovitostjo zahteva 1.24W. linija 5V bo uporabljen za 30 sekund in 3.3V za 60 sekund za vsako vzorčenje cikla. tako da, če pomislimo na enem ciklu čemer 60seconds, ki se uporabljajo do Watts v tistem času, 5V linijo = 1.88 * (30/60) = 0,94 3.3V linija = 1,24 * (60/60) = 1,24 torej skupna moč potrebna na 60 sekund = 0,94 + 1,24 = 2,18 Če je baterija 14.8V, 4.4Ah baterijo, avg tok iz baterije uporablja = 2.18W/14.8V = 150MA Zato se bo število baterije ur Zadnjih = 4400mAh/150mA = 29 ur lahko potem pretvarjanja tega na število ciklov z besedami = 29 * 60 * 60 (pretvoriti v nekaj sekundah) / 60 (vzorčenje čas cikla) ​​= 1740 Zato lahko domnevamo, da v najboljšem primeru bo baterija mi 1740 za 60second ciklov?

Vi izračuni so v redu do 29 ur. Vaš naslednji bit je dejansko res, vendar zapleten način, da bi šel od 29 ur do 1740 minut. Si izračunajte do sekund, nato pa ga pretvoriti nazaj v minutah (* 60/60), ampak odgovor je pravilen. V cikli so tukaj ne sme zamenjati z baterijo življenja, tj število ciklov polnjenja / praznjenja, preden je baterija ima naboj dobro in je treba zamenjati z novim. Da bi šlo predvsem za 500 do 1000 polnjenja / praznjenju. Keith.

Hvala. Zdaj bom dobil baterijo in test in videli, kako natančen izračun :)

Zato lahko domnevamo, da v najboljšem primeru bo baterija mi 1740 za 60second ciklov?
g.gif

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back