Linearizacijo navadnih diferencialnih enačb

T

thavamaran

Guest
Hi guys, im poskuša linearize skupaj nelinearne Ode. Včasih sem delno izvedene, in potem Jacobijeva matrika, sem videl papir z državno prostora model Jacobijeva matrika. Jaz vekanje zaslužiti pravilno sklicevanje na ta državni prostora model. Attached je nelinearne ode, delno derivat nelinearnih Ode in state-prostoru model Jacobijeva matrika. Ali lahko nekdo razloži, kako povečati ali so dobili v državni prostora model kot preoblikovanje, je popraviti formulacijo. Žal mi je za vprašanje na ta način, ker sem vekanje najti nobene knjige ali sklic nanaša ali razlago tega. Prosim, pomagajte mi! hvala!

Mislim, da stanje prostora metoda je najlažji eno in ga je obravnaval v knjigi Ogata o Linear nadzora Desidn

Če je to fizika (inženiring?) Problem vsak poskus linearizacijo treba poganja fizike (inženiring) sistema .... tako da dokler ne razložiti, da jaz ne mislim, da kdorkoli lahko pomaga. rt

To enostavno na vseeno gledate na to. Bom dal tri korake 1. Ugotovite, koliko spremenljivk, ki ste jih v celoti 2 sistema. Če 1, uporabi Taylorjeva vrsta širitev 1 spremenljivka order1. Če 2 ali več razširitev uporabe Taylorjeva vrsta za več spremenljivk order1. 3. ugotoviti normalno deluje spremenljivko tj X = X (0) + x st dX / dt = dx / dt. Po tem treh korakih bo u so vaše enačbe v različici linearise

No, mislim, če želite izvedeti več o stanju prostora, bi radi videli to stran: [url = http://en.wikipedia.org/wiki/State_space_ (kontrole) # Linear_systems] države prostora (nadzor) - Wikipedia , prosta enciklopedija je [/url] in ker vas lahko pripomnili linearization, potrebnih za ta model na delo ... tako da boste morda ugotovili, da z uporabo Taylorjeve vrste pred selitvijo v modelu stanje prostora zelo koristen.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back