Li-ionska baterija polnilec shematski

B

bpelec

Guest
Pozdravljeni vsi. Našel sem priključen na polnilnik shematskimi za litij-ionsko baterijo. (Moja baterija ima 4 celice 3.2V in 3500mAh). Ampak, ko to iskanje info, izgleda, da je Li-ion naboj biti nadzorovan proces, katera je ima različne faze. Sem zgradil ciruit spodaj za to ukrepe, in trenutno izvirajo s 317 je pod trenutno določeno v obrazcu baterije. Zdi se, da baterija polni, vendar zelo zelo počasi. Za polnjenje semms časa, da je veliko več, ki je določena v obrazcu s tem krogu pa ... lahko vezje poškoduje baterijo ali ga vpliva v vsakem primeru? Hvala. S spoštovanjem

Zdi se, da boste poskušali napolniti litium s konstantno napetostjo. če je vaš napetost ne bo šel več kot max polnjenje baterije napetost bo delovala. ampak u je dejal, da je ob starosti. da bo na ta način. za max napetost alowed za litij je odvisno od kemije, zato da bi ugotovili, videz za baterije lastnosti od proizvajalca ali google. Za normalno litium cherge u potreba, da se konstantno tok (usualy do 1C) do leta max napetost akumulatorja je dosežena na bettery terminalov. potem swich do konstantne napetosti do bo trenutni padec do 0.01C ali kaj podobnega. Prav tako je r druge bolj eksotične načinov za povečanje polnilnega toka, vendar morda ne tokrat.

Enostavno Li-ion polnilniki uporabo sonde za zaznavanje kdaj polnilnik shutdown. Pametni čipi polnilec so zdaj poceni,

Tukaj je nekaj baterije očala: Nominalna napetost: 3.2V napetost na koncu raztovarjanja 2V Polnjenje napetost: 3.65V Notranja impedanca: = <50 mOhms standardni Constant tok: 0.2C (700 mA mislim) Konstantna napetost: 3.65V Cut-off: 0.01C Fast Charge Constant tok: 0.5C Konstantna napetost: 3.65V Cut-off: 0.01C Sunny, da so čipi, ki veljajo za 4 mobilnih paketov?

od tega, kar vidim v tem obrazcu ti polnilniki r ni dobro za vas. ker jih zaračunavajo do 4,2 V in v vašem primeru bi morali u 3,65 V (popravite me če se motim) in za 4 mobilni paket, kar potrebujete za dissasemble ta paket na nek način za polnjenje celic individualy s to vrsto polnilnik . za pakiranje bi potrebovali 4x3.65V (14.6V), polnilnik in odrezani je @ isto 0.01C. mislil u havn't omenjeno kakšni vlogi r vaše celice.

Živjo še enkrat. Celice so 3000 mAh. Ko delaš iskanje, sem videl, da so nekatere litij-ionske pristojbinami sistemi uporabljajo zamenjave metode, da bi dobili nadzorovano proces polnjenja. Mogoče bi lahko kupim eno od teh polnilnih plošč, vendar mora biti zmanjšanih dimenzij, saj bo baterijo in electroniics biti znotraj majhnem prostoru. Prav tako bi rad moč polnjenja odbor s 5 W sončne celice. Kaj pa ti misliš? Vsako sklicevanje? Hvala veliko

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back