LDR Sensors

J

jith

Guest
rabim za povezavo LDR Senzorji le za odkrivanje prisotnosti ljudi in da se omogoči pristanišča, če je ta povezan!
Hočem vedeti, ali lahko neposredno povezavo LDR do pristanišča (npr. P0.0) ali pa se moramo povezati nekaj več upor-kondenzator vezja kombinacije?

Če mikrokrmilniška je A / D pretvornik lahko povežete LDR neposredno na vnos ADC in GND, ter dodajte anoter upor med Vcc in to zaponka za ustvarjanje napetosti Devider Povezave Devider.
Če mikrokrmilniška nima / D pretvornik, boste morali uporabiti za primerjavo z nastavljivimi ravni in jih nato povezati s primerjalnim ftom izhod pin, recimo, P0.0 (ali katerega koli drugega) ..

Hvala za odgovor ....... pa le eno vprašanje!
"Jaz dont življati poljuben / d pretvornikov .... tako shud i jih kupili ali morem povezati LDR Senzorji na moj uc etiketiranje z uporabo primerjalnih?
če imam, da jih povežete s primerjalnim ... potem lahko u pls izročiti mi CKT diagram za tvojo povezavo?
Senzor mora dati zatič 5V signala, ko njegov aktivni in neaktivni čas svoj 0V!
thats all!

Tu je preprost stikala gradijo na 2 tranzistorji.Za neposredno povezavo z mikrokrmilniška vhodni tranzistorji sprememb pnp ne NPN (polarnost moč = 0V do emiters) in povezati zbiralec drugega tranzistorja mikrokrmilniška za pin ..

http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits/Switching/nitelite.htm

lahko uporabite mikrokrmilniška ATMEL AT89C2051, 20 pin UC 8051 družine.ta uc so primerjalni notranje.je pristanišče za 1,0 primerjalni in pristaniških 1,1 - primerjalni.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back