lahko RFID dekoder vezje neposredno povezavo s pc serijski

Z

zalmay

Guest
lahko nekdo povej mi, jaz lahko povežete RFID dekoder (Bralec) vezje neposredno na pc serijska vrata?? ali 8051, skupaj z RS232 sta oba mora povezati vezje pc ??????

To je v celoti odvisna od vrste bralca RFID. Nekateri imajo vgrajene v RS232 vmesnikov v tem primeru ga lahko priključite neposredno na vrata PC serijski. Nekatere proizvajajo serijsko proizvodnjo, ampak na TTL (5V) ravni, s temi morate pretvoriti v TTL RS232 najprej z napravo, kot MAX232. Nekateri zahtevajo, da zaprosi za status in podatkov iz oznak RFID, ki jih pošilja ukaze za bralca. Za te morate dodati vmesnik za avtomatizacijo odkrivanje in prenos podatkov in boste skoraj zagotovo morali uporabiti mikroprocesor. Ni treba, da je 8051, lahko uporabite skoraj vse vrste mikro za to vlogo. Brian.

hvala za odgovor ur. i so namenjeni bralec vezje z uporabo TMS3705 IC, vendar imam problem načrtovanja AT89c52.how i naj bi ustvarili TXCT neede signal za ta IC in kako bo upravljavec shranjevanje podatkov bralca v SBUF. prosim če u imajo katero koli oznako idejo izvaja na katerem koli mikro krmilnik obvesti me ... thnx veliko

Imam svoj neposreden email ampak bom odgovor tukaj, tako da bomo lahko izmenjujejo informacije z drugimi. Bojim se nikoli ne uporablja TMS3705 ali Atmel mikrokontrolerji tako da sem verjetno ni oseba, ki vam pomaga. Jaz sem trenutno delajo na velik projekt, ki vključuje RFID module, da dovolijo vstop na vrata, vendar uporablja drugačen sistem in PIC kontrolorjev. Jaz sem zmeden, zakaj ste uporabili TMS3705, ker to ni standard RFID naprave, je namenjen samo za uporabo v avtomobilski sistemi in uporablja nenavadne frekvence in sistem FSK modulacije. To bo delovala le s TMS37157 strankami. Večina RFID uporablja 125kHz in amplitude ali fazna modulacija in stranko oznake ali ključi so zamenljivi. Sem pogledal na list za TMS3705 in na prvi pogled, vse kar morate storiti, je nastaviti serijska povezava, ki poteka na 15.750 bauds (ne standard hitrosti!) In pošlje način bajt z njo. Podatki, ki sledi, je značilen za drugi konec povezave, z drugimi besedami TMS37157. Izgleda, da je vse po načinu beseda preprosto prenese na oddajnik in dela v half duplex mode, ki čaka na odgovor, ko je prenos konča. Brian.

hvala za možgane ur reply.i izbrali TMS3905 lahko zaradi svoje bralec je preprost, toda mislim, da (za mene na tej stopnji), težko code.can u pomoč mi kodiranje PIC krmilnik za TMS3907 vezje, ki v svojih tehničnih podatkih? če u sprejme dober pogled nad podatki list se lahko u dobili kakšno idejo za programiranje PIC. Signal TXCT koda je zelo težko za mene, ker imam manj znanja programiranja PIC mikro krmilnik hvala

Mislim, da bi bilo bolje uporabiti pasivni sistem RFID. Težave z TMS3907 je, da deluje poldupleksnega tako RFID transponder mora imeti lasten vir energije. To ni problem v avtomobilskih če transponder je verjetno sistem, vrata ali ključ za vžig z lastnim baterije. Večina dela RFID transponderjev z odstranitvijo električne energije iz oddajnika RF področju, ki jih ne potrebujejo lasten vir energije. Jaz sem z uporabo modulov, ki jih je "IB Technology" ( www.ibtechnology.co.uk ), ker so tako preprost za uporabo. Vsebujejo lastne oddajnike, ki temelji na HTRC110 IC od Philips in imajo PIC na vozilu, ki pretvori podatke v standardni serijski obliki. Ti dela z mnogimi tipi transponderjev namesto samo ene posebne vrste, kot je TI ne. Obstaja na tisoče različnih vrst PIC, imaš prednost za vrsto, ki bi jih želeli uporabiti? Brian.

jaz nimam takih i nastavitve, lahko uporabite katero koli vrsto mikro controller.but PIC im newto PIC coding.any zakonika za RFID za PIC?

Za enostaven in hiter sistem za uporabo modulov, sem že prej omenil. Že imajo PIC na vozilu in se pogovoriti s PC vse, kar morate storiti, je spremeniti TTL signale ravni RS232 z nekaj podobnega MAX232 vmesnika IC. Če pogledaš na list, iz IB Technology obstaja "psevdo kodo" program, ki prikazuje faze branja in pisanja oznako RFID. Ne morem vam vidite kodo sem delo na, vendar ne bi smelo biti veliko primerov v stiku z PIC za naprave RFID, če vam Google za njih. Moj sistem uporablja PIC18F46J11, ki ne le bere RFID kartic, zabeleži čas in datum, ko se uporabijo, deluje varnostnih ključavnic in daje digitalnih glas, da naj uporabnik ve, če je oznaka RFID sprejme ali ne, in je mrežno ! Brian.

hvala za vaše možgane response.i so ugotovili, modul, ki ima vgrajeno v mikro controlller in TMS ic povezuje neposredno na PC serijski port.with nominalni ceni skoraj 50 $. (5000 pakistanska rupija)

Zanimajo me skrivnosti naprave TMS3705 ki je prednji del LF 134.2kHz Texas Instruments standard RFID. Kljub pripombe v tem forumu, TMS3705 ni moč združljiva oznake s standardno 125kHz in podatkov amplitued modulacije. Half Duplex komunikacija je prednost, saj ni nobene možnosti motenj za šibek signal odziv tag polnilni cikel. FSK odziv preklopi med 125 in 134.2kHz za zastopanje logika 1 in logične 0 podatke. Ob inženirstva na dolge razdalje kratke povezave teleprinterju val v FSK 1950 naredil zelo dobro delo z rezom skozi QRM. TMS3750 lahko obravnava branje / pisanje in branje samo oznake porekla TI. Vendar zahtevki informacije, je zelo težko dobiti, tako da postane drag izziv, da bi dobili ta čip na delo. Priključitev na PIC se zdi najlažje doseči z vzpostavitvijo software UART in povezavo svojega TX za RXCT linijo čip in RX na SCIO. Jaz sem nujno želi, da se naučijo dejanske uporabe TMS3705 pred časom vlagajo v razvoj tag TI je rešitev za selektivno hranjenje goveda sistem. Ali lahko kdorkoli povej mi uspešnih ali neuspešnih poskusih za uporabo te naprave? Hvala lepa

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back