Ku-band (približno 15GHZ) Mikrotrakasta antena design

H

huiliangxu

Guest
Ku-band (približno 15GHZ) Mikrotrakasta antena designhi friends

hočem design Ku-band (delovni frency približno 15GHZ) Mikrotrakasta antena.
Prvi problem je, kako chooce dielect Er (približno 2,2 ali več, kot 10,2), drugi je substrat debeline (i želite uporabiti 1.0mm). zdaj, mislim z Er = 2,2 in debeline 1.0mm je dobro.kdo strinja z mano?če ne, i želijo strokovnjaki ali moji prijatelji, da mi nasvet
najboljši upoštevanju
hvala

Er večje, bolj izgubo.Je dielektrične izgube.Si lahko ogledate na standardno besedilo za knjigo izgube microsrtip anten.

Hi huiliangxu

Višja er vašega PCB, manjše bo vaš (eno!) Antena element.Vendar bo tudi pasovno širino nižji.Če načrtujete Antenski niz, bo celoten antene ne sme biti manjši tudi z visoko er!Torej moj predlog uporaba zmerno er približno 3 (2,2, je tudi OK)

Debelina PCB ima vpliv v sledovih debelino za 50ohm sled.debelejši PCB debelejši sled.z 1mm PCB boste dobili 50ohm v sledovih, ki je več kot 1 mm debele ....Običajno to ni zelo dobra ideja, ker je vaša 15GHz Antena je tudi zelo majhne (odvisno od tipa antene).Torej, jaz bi se z uporabo tanjše material okoli 0.5mm ali manj.Če morate imeti večjo stabilnost PCB, ki jih lahko uporabite 4-layer PCB (ki je lahko debelejši)

Bodite previdni z uporabo PCB material z nizko Tand.To je zelo pomembno za večje nizi anteno.Ena antena si bo prizadevala tudi globo, "slabega" materiala.

S spoštovanjem
mr_ghz

do mr_ghz
hvala!
Sam bom izbral vaš nasvet
od mojih najboljših zadeva!

nanašajo na knjigo o Mikrotrakasta david.m.pozar.you anten, ki ga lahko dobite pripravljene reference

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back