konvolucija in LTI sistemi

P

purnapragna

Guest
Hi hočem vedeti:
Ali je konvolucija integral velja samo za sisteme LTI?Mislim, kaj je pogoj, da je treba naložiti sistem tako, da bi našli impulz odgovor je ne moremo uporabiti konvolucija integral.Če želite biti bolj eloborate, mora sistem za izpolnitev tako lastnosti enega ali je dovolj, da bi našli svoje impulzni odziv z uporabo konvolucija integral?

thnx

purna!

Jaz dont pretehtati konvolucija se uporablja samo za sistemske LTI.Glej prilagodljivi filtri teorije za primer: izhodna signala, je v času konvolucija vhodnega signala s filtri prilagodljivi coeficient, kljub dejstvu, da filtri coeficient spreminja s časom, očitno prilagodljivo filtrov ni invarianta v času, in konvolucijo operacije se še naprej uporabljajo.To je samo mnenje, jaz ne bi povedal, da je 100% prav, counteroppinions so Wellcome.

glede prilagajanja filtrov:
na primer ur prilagodljivo filter Time-Invariant (TI), tako da lahko uporabite u konvolucija.
ampak v sistemu, kot so:
y = tx (t)
sys ur.ves čas je T-Variant.
in mislim, da konvolucija se uporablja samo za sisteme LTI.
adijo

purnapragna wrote:

Hi hočem vedeti:

Ali je konvolucija integral velja samo za sisteme LTI?
Mislim, kaj je pogoj, da je treba naložiti sistem tako, da bi našli impulz odgovor je ne moremo uporabiti konvolucija integral.
Če želite biti bolj eloborate, mora sistem za izpolnitev tako lastnosti enega ali je dovolj, da bi našli svoje impulzni odziv z uporabo konvolucija integral?thnxpurna!

no to ni odgovor na moje vprašanje.Prosimo, preberite to bolj jasno.

thnx

purna!

ja, je nemogoče.
smo neposredno uporabo tako linearnosti in časovno invariency lastnosti sistemov LTI dokazati izrek.(spomnite sejanje Nepremičnina Impulse funkcijo, ki nam pomagajo graditi drugih signalov, ki temelji na integral impulzov ...)
tako, da je nemogoče uporabiti convoloution sestavni za ne-LTI sistemov.
poglej: http://cnx.org/content/m10085/latest/

Menim, da je integral konvolucija valied samo za sisteme LTI in ne za vse sisteme.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back