komparatorju Architectures

R

rivendu

Guest
Živjo,

Naredila sem raziskave o obstoječih primerjalni arhitekture in želim vedeti, če se strinjate z mojo zaključka:

Obstajajo 3 glavne kategorije:
1.(V celoti) Diferencialna Input (Vrefp, Vrefn, Vinp, Vinn so vložki)
2.Single-Ended Input (Vin in Vref so vložki)
3."Virtual Reference Voltage" (Vin primerjavi z vgrajenimi v pragom napetosti kot TIQ in QVC)

Vsak element je arhitektura, izbrana glede na zahteve sistema, vendar povsem diferencialno Signalizacija je boljši napajalnik hrup zavrnitev.

Skupina 1 in 2, se lahko razdelijo v naslednje kategorije:
1.Ključavnica-Type (npr. Lewis-Gray komparatorju)
2.Clocked ojačevalnik Vrsta (npr. opamp primerjavo)

Skupina 3 je sestavljen iz 1.Threshold Inverter kvantizacija in 2.Quantum Napetost komparatorju

Na splošno obstaja kompromis med frekvenca vzorčenja in resolucije.
Za zapahom tipa primerjavo, lahko uporabite Predpojačalo, da se zmanjša nadomestilo (dvig resolucija) s povečanjem preamp dobiček, ampak povečanje gm poveča vnos kapacitivnosti, tako da je pasovna širina zmanjša.
A clocked ojačevalnik tipa primerjalni sestoji iz vzorčenja kondenzator, ki shrani vnos izravnavo napetosti, vendar je nižja pasovna širina.Pasovne širine se lahko poveča z uporabo pridobila več stopnjah z nižjimi dobiček.Ta metoda je povezana z območja potrošnje ter kompleksnosti vezja.

Offset odpoved metode kot obveznosti obveščanja in OOS (Razavi) se lahko uporablja za strukture (preamp stopnji Ključavnica tipa in ojačevalec tipa primerjalni).Potem, dodatna ura je potrebna za autozeroing.Ker je omejitev Capacitor kot pobio stopnja te metode niso dobra rešitev za Giga Vzorčenje mer, mislim.Je to prav?

Bi se na splošno strinjajo s to sklep o komparatorji?
Kaj nisem mogel vedeti, je, zakaj IC proizvajalcem podobnih nacionalnih in Maxim-IC ne prodajate CMOS temelji komparatorji.Če si še Sheme jih uporabljajo bipolarne ali biCMOS temelji Nima.Nima je všeč Lewis-Gray topologija se ne uporabljajo v prodanih komparatorji.

Ali obstaja vir, ki pravi, zakaj se proizvajalci ne vključijo CMOS komparatorji v ICS.Bilo bi zanimivo vedeti, kateri primerjalni topologije, ki se uporabljajo v aplikacijah in zakaj.

Jaz sem poskušal oblikovati popolnoma diferencirane primerjalni
če mi lahko pomagali z nekaj materiala

Lahko preverite Razavi's: Principles of Data Conversion System Design

http://ieeeclub.org/inc/sdetail/600?xtr=comparator

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back