Koliko reševanje problemov FPGA so?

F

fala

Guest
Pozdravljeni, sem popolnoma izven FPGA.več let imam že rabljen mikrokontrolerji v svoj digitalni modeli in nikoli nisem čutil, da je vse, kar ni mogoče storiti z MCUs in moram uporabljati FPGA in DSP za to.Vem, da so posebni modeli, kot so digitalno osciloscopes, ki so res nepraktično implent brez FPGA, ampak mislim za vse običajne digitalne oblike, koliko je treba naučiti FPGA.Jaz sem povsem seznanjena z 8bit MCUs (51, AVR, ..) in imam namen števila odborov mnogih letih z njimi.Moram design digitalni desk mnogi od njih so komunicirati z računalnikom in nekaj ADC in DACs.Zdaj hočem, da rezervne nekaj svojega časa za učenje bodisi DSP in FPGA, vendar nisem prepričan katero bom najbolj potrebujejo.je torej poljuben dokument, ki pojasnjuje, praktične težave, ki jih je mogoče rešiti z FPGA in ga primerjati z razvojem času z mikrokontrolerji?ali lahko nekdo, ki ima izkušnje na obeh področjih, vljudno razloži mi to?
hvala.

Glavna prednost FPGA je hitrost.V mikrokrmilniška, imate samo en procesor, tako da boste lahko le eno odločitev v trenutku.V FPGA, lahko imate več kosov logike hkrati sprejemanju odločitev.
Na primer, recimo, ki ga želite izklopiti proizvodnje, če sta dve od treh vložkov iti visoko.Poleg tega morate za opravljanje treh nepovezanih nalog.V mikrokrmilniška, bi nastavite prekinjajo ali anketo vsako od štirih nalog.To vodi do vprašanja, odgovor latenco, kajti če upravljavec počne druga naloga, potem je takoj pred izklopom izhod.V FPGA, spremljanje treh vložkov je ločen del logike in reagira v realnem času.Ali je to potrebno ali ne, je odvisna od uporabe.Tako je za mnoge stvari, FPGA ne dajejo prednost, ker mala latencies moremo dopustiti.
DSP so celo bolj specializirane in nikoli nisem imel nalogo, ki jih zahteva.Če želite veje ven, jaz bi se dobili demo krovu FPGA.

Strinjam se z banjo, da rekli, da na preprost način, FPGA ponuja resnično concurrency in vzporedno predelavo, saj mikrokontrolerji / mikroprocesorjev simulirajo to vedenje.

Če počnete digitalne obdelave signalov, sodobni FPGA je zelo hitrejša, cenejša in manj energije, kot lačen namenskih DSP mikroprocesorjem ali žetone.Za največje koristi, ki jih potrebujete za oblikovanje vaše obdelavo signalov algoritem, da izkoristijo vzporedne FPGA arhitekture.

Hvala za pojasnilo, ali je mogoče pretvoriti programe, ki je bil napisan v C za 8 bit MCUs za programe FPGA?In moči nekateri izročiti mi namig o krivulja učenja teh bitij.
Hvala

FPGA design je digitalna logika oblikovanja.To je zelo drugačno razmišljanje kot programsko mikroprocesor v C. morate razumeti števce, multiplekserji, sekvencerjev, državni stroji, akumulatorji, sinhroni in combinatorial logiko, čas vprašanj, in druge stvari, kot je ta.Če še ne veste digitalni logiki oblikovanja, morate naučiti, preden reševanju projekta FPGA.

Obstaja nekaj programskih orodij, ki poskušajo convert C programov v logiko FPGA, vendar prevod ima veliko omejitev.Lahko dobim veliko boljše rezultate (hitrejše delovanje in manjše velikosti), z oblikovanjem vašega FPGA logiko uporabe HDL kot Verilog ali VHDL.Če ste uživali C programiranje, boste verjetno našli Verilog olajša učenje, kot VHDL.

Drug pristop, lahko kupite poceni kit razvoj iz Xilinx ali Al.tera (približno $ 150 US), študija tutorski primere, in jih upravljajo na krovu FPGA.To bi vam okus, kaj morate naučiti.

FPGA je tudi o integraciji .. če boste potrebovali 20 čipu poleg CPU .. pa se lahko vsi združeni v en FPGA

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back